vgradnja dodatnega rezervarja v elan gt 070
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
vgradnja dodatnega rezervarja v elan gt 070
hay, imam elana gt 070 in ima zadaj rezervar 25l .rad bi vgradil v premec še e dodatni rezervar pa nevem kakšen naj bo, motor pa je yamaha feol 60.
gre se mi zaradi porabe in težišča da ebi z rezervarjem pretiravalali pa vgradil premajhnega.prosim za nasvete saj sem novi lastnik čolna in nevem kak se obnaša v vodi in v kakšnem času mi uzprazni 25 l rezervar.
upam da je to že kateri vgrajeval v tak model čolna in de mi z izkušnjami pomagal.
hvala
gre se mi zaradi porabe in težišča da ebi z rezervarjem pretiravalali pa vgradil premajhnega.prosim za nasvete saj sem novi lastnik čolna in nevem kak se obnaša v vodi in v kakšnem času mi uzprazni 25 l rezervar.
upam da je to že kateri vgrajeval v tak model čolna in de mi z izkušnjami pomagal.
hvala
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
Odsvetujem tank v premcu. Gliser "hoče" težišče čim bolj zadaj sploh če maš trim na motorju! Tank v premcu ti bo povzročil več omočenega trupa kar pomeni nižjo hitrost in večjo porabo. V valovih boš mel več vode v očeh in bolj bo nabijalo. Edini plus je hitrejše zglisiranje ampak če imaš trim ti to ni težava!
- Marcel_Mastnak
- Admiral
Če imaš veščine, materjal in voljo si ga narediš iz poliestra po oblikikakršna je najbolj optimalna. Drugače pa kupiš pvc kakršen najboljše paše v prostor ki ga imaš. Če boš dal inox imaš dodatno težo in rabil boš separator vode iz goriva ker se v kovinskem tanku dost bolj nabira kondenz. Za tak motor ti 50l ponuja že neko spodobno avtonomijo. Če greš pa dlje pa lahko tudi kak 20l kanister napolniš za rezervo al pa če imaš za rezervo še en tank...
- habibi Vll
- Admiral
- Kraj: LJ.Vižmarje
Jaz sem na primer imel na 070 v premcu rezervar od ta stare Škode 1000MB.Pod njim sem naredil malo podstavka.Drži 42 L pa še števec goriva isto od te Škode,točil sem na palubi ob kraju.Motor pa 90 Mariner.Ker je bil motor sorazmerno težak,se je težišče kar lepo ujemalo in ni bilo težav pri plovbi.
mašinfirer
Marcel_Mastnak napisal/-a:Če imaš veščine, materjal in voljo si ga narediš iz poliestra po oblikikakršna je najbolj optimalna. Drugače pa kupiš pvc kakršen najboljše paše v prostor ki ga imaš. Če boš dal inox imaš dodatno težo in rabil boš separator vode iz goriva ker se v kovinskem tanku dost bolj nabira kondenz. Za tak motor ti 50l ponuja že neko spodobno avtonomijo. Če greš pa dlje pa lahko tudi kak 20l kanister napolniš za rezervo al pa če imaš za rezervo še en tank...
Močno odsvetujem samogradnjo bencinskega rezervoarja iz poliestra. Tank mora biti narejen 200%no pa tudi material ni primeren za stalen stik z gorivom.
Za to obstajajo posebne vrste plastike.
LP
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Marcel_Mastnak
- Admiral
Jaz sem jo sam naredil. Kupil plexi in ga s fenom(onim za plastiko švasat) grel in ovijal okoli 200l soda ker je mel ravno pravi radius. Če maš pa doma krušno peč pa lahko segreješ cel kos pleksija ki ga takoj ko ga vzameš iz peči položiš na model in se bo podal kot mokra dekna
Ampak lahko ga tud hitro pregreješ in postane rumen.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov