Čiščenje elise
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Čiščenje elise
Pozdravljeni.
S katero kemikalijo očistite (operete) bronasto eliso, pred nanosom prajmera in antifoulinga?
Lp, Bojan
S katero kemikalijo očistite (operete) bronasto eliso, pred nanosom prajmera in antifoulinga?
Lp, Bojan
-
NOVI FOSIL
- Admiral
- Kraj: LJ-CRES
- Kontakt:
-
Daki
Daki napisal/-a:Lahko ga očistiš z razredčeno solno kislino (pa potem takoj sprati), nato pa spoliraš. Kolikor je meni znano, se ponavadi bronasih elis ne barva.
A bejž, pa a morš res na vsak post neki napisat... dej če ne veš bod vsaj tih...večina bark z osovinskim pogonom ima take elise in vsi jih barvamo
https://medisken.si
Tex napisal/-a:od 10tih postov imajo 3je bronasto eliso...
Pa pizdaa nihče ne zna uporabljat googla a ste vsi zadeti ?
Vsak proizvajalec ima na internetu napisano kako pripraviti elise pred nanosom !
Hvala tex za omenjanje spolnih organov. Ja, pizda, znam uporabljat google. In ta mi na eni strani svetuje da naj očistim bron s solno kislino, drugi zadetki pa da je bron občutljiv na solno kislino, ker z njo reagira kositer, ki je v bronu. A moram sedaj skopirat pol wikipedije sem gor?
Mene samo zanimajo vaše izkušnje:
1. je kdo kdaj bronast propeler čistil s solno kislino?
2. ali je to kaj škodilo propelerju?
Hvala za koristne odgovore.
-
NOVI FOSIL
- Admiral
- Kraj: LJ-CRES
- Kontakt:
Jaz osebno uporabljam za čiščenje noge in alu propelerja solno kislino. Ni nobemih problemov. Glede brona ti svetujem da pokličeš proizvajalca solne kisline, tehnično službo.
Oni bodo pravilno svetovali.
TKI Hrastnik d.d.
Za Savo 6
1430 Hrastnik
Tel.: +386 (0)3 56 43 702
Iz mojih izkušen tudi kratkotrajno delovanje na bronu ne bi smelo povzročati težav. Vazno je da po nekaj minutah delovanja kisline dobro spereš z sladko vodo.
Pazi na pline ki se sproščajo pri delovanju kisline, ki so nevarni za sluznico.
Nazadnje spremenil NOVI FOSIL, dne Pe Apr 08, 2016 00:27, skupaj popravljeno 2 krat.
andrejv napisal/-a:Tex napisal/-a:od 10tih postov imajo 3je bronasto eliso...
Pa pizdaa nihče ne zna uporabljat googla a ste vsi zadeti ?
Vsak proizvajalec ima na internetu napisano kako pripraviti elise pred nanosom !
Hvala tex za omenjanje spolnih organov. Ja, pizda, znam uporabljat google. In ta mi na eni strani svetuje da naj očistim bron s solno kislino, drugi zadetki pa da je bron občutljiv na solno kislino, ker z njo reagira kositer, ki je v bronu. A moram sedaj skopirat pol wikipedije sem gor?
Mene samo zanimajo vaše izkušnje:
1. je kdo kdaj bronast propeler čistil s solno kislino?
2. ali je to kaj škodilo propelerju?
Hvala za koristne odgovore.
Jaz čistim bronasti propeler z solno kislino 20%,pa ni bilo nikakršne reakcije. Vse ok. Pol ga lepo pobrusim z 80 papirjem in letos po nasvetu H2O dam gor prejmer in antifouling v špreju od Jotun-a.
Evo pida, če ne najdeš sam
http://www.pyiinc.com/images/pdf/velox/ ... s_(low_res).pdf
Vseeno kaj narediš, na tisti lopati pod vodo, tukaj boš dobil itak same butaste odgovore, od uporabnikov, ki sploh še niso čistili bronastega propelerja...
http://www.pyiinc.com/images/pdf/velox/ ... s_(low_res).pdf
Vseeno kaj narediš, na tisti lopati pod vodo, tukaj boš dobil itak same butaste odgovore, od uporabnikov, ki sploh še niso čistili bronastega propelerja...

“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Kdo je na strani
Po forumu brska: Google [Bot] in 28 gostov