Registracija

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Dejan89
Naddesetnik

Registracija

OdgovorNapisal/-a Dejan89 » So Apr 30, 2016 22:31

Lepo pozdravljeni.

Zanima me sledeče.
Imam dva vodna skuterja, ki sta registrirana pod Slo zastavo. Letošnjo sezono bi jih pa registriral na Hrvaškem. Kaj rabim za registracijo in kakšne so prednosti slabosti Hr zastave.

Lep pozdrav.
NOVI FOSIL
Admiral
Kraj: LJ-CRES
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a NOVI FOSIL » So Apr 30, 2016 23:21

Na tem linku najdeš kaj potrebuješ za registracijo

https://gov.hr/moja-uprava/promet-i-voz ... rodice/515
val
Admiral
Kraj: Maribor-koper- Pula

OdgovorNapisal/-a val » Ne Maj 01, 2016 09:54

Sem ti poslal zasebno sporočilo.
Uporabniški avatar
Roberth1
Admiral
Kraj: Kranj - Vraniči - Červar

Re: Registracija

OdgovorNapisal/-a Roberth1 » Ne Maj 01, 2016 10:50

Dejan89 napisal/-a:Lepo pozdravljeni.

Zanima me sledeče.
Imam dva vodna skuterja, ki sta registrirana pod Slo zastavo. Letošnjo sezono bi jih pa registriral na Hrvaškem. Kaj rabim za registracijo in kakšne so prednosti slabosti Hr zastave.

Lep pozdrav.

Če si hotel letos registrirati, si par mesecev prepozen. Sam sem potreboval tri mesece za prepis iz kapitanije na drugo kapitanijo in imam samo začasen dokument!

Torej, naj ti podajo točen spisek dokumentacije, ki jo potrebuješ in terminski plan! Mogoče sem bil le jaz "šibke" sreče.
https://vodovod-rh.si/
kondor88
Admiral

OdgovorNapisal/-a kondor88 » Ne Maj 01, 2016 13:37

tomaz_slo
Admiral

OdgovorNapisal/-a tomaz_slo » Ne Maj 01, 2016 17:32

Pojdi v Novaljo. Kaj naj ti drugega svetujem ob branju s kakšnimi komplikacijami se morajo nekateri ukvarjati....
kondor88
Admiral

OdgovorNapisal/-a kondor88 » Po Maj 02, 2016 09:36

tomaz_slo napisal/-a:Pojdi v Novaljo. Kaj naj ti drugega svetujem ob branju s kakšnimi komplikacijami se morajo nekateri ukvarjati....

Pa menda ja ne misliš da ti kdo verjame?

Samo za pridobitev oib rabiš 2 uri.

Če ne drugega - zgolj za izpolnjevanje obrazcev in nakup kolekov na "bližnji" pošti rabiš bistveno več kot pol ure
tomaz_slo
Admiral

OdgovorNapisal/-a tomaz_slo » Po Maj 02, 2016 10:19

kondor88 napisal/-a:
tomaz_slo napisal/-a:Pojdi v Novaljo. Kaj naj ti drugega svetujem ob branju s kakšnimi komplikacijami se morajo nekateri ukvarjati....

Če ne drugega - zgolj za izpolnjevanje obrazcev in nakup kolekov na "bližnji" pošti rabiš bistveno več kot pol ure

OIB sem imel že od prej - pred nakupom apartmaja sem ga pridobil v Samoborju in to v 15 minutah. Koleke sem nabavil v sosednjem kiosku. Obrazce sem izpolnil že prej doma (dostopni so na internetu). Če pa pride človek neorganiziran na kapitanijo v stilu 'živijo, tukaj sem' pa res zna trajati malo dlje.
Se mi zdi, da si edini ki mi ne verjame. A boli?
Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

OdgovorNapisal/-a MareC » Po Maj 02, 2016 10:29

tomaz_slo napisal/-a:
kondor88 napisal/-a:

OIB sem imel že od prej - pred nakupom apartmaja sem ga pridobil v Samoborju in to v 15 minutah. Koleke sem nabavil v sosednjem kiosku. Obrazce sem izpolnil že prej doma (dostopni so na internetu). Če pa pride človek neorganiziran na kapitanijo v stilu 'živijo, tukaj sem' pa res zna trajati malo dlje.

V Jelsi na Hvaru je trajalo 35 minut seveda sem imel dokumente pripravljene, kot je opisal Tomaž !
kr3mn1
Admiral
Kraj: Kranj / Pag(LUN)

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » Po Maj 02, 2016 11:25

tomaz_slo napisal/-a:
kondor88 napisal/-a:

ne, si imel pac sreco. dandanes ni vec temu tako.
kondor88
Admiral

OdgovorNapisal/-a kondor88 » Po Maj 02, 2016 12:06

"pregled" (dano v narekovaje, ker je v mojem primeru pogledal zgolj ploščici na motorju in čolnu, ter ju primerjal s papirji) čolna ti je kapetan pred registracijo tudi opravil v okviru tiste "pol ure" (si mu ga pripeljal pred pisarno?) ali pa si tudi to uredil preko interneta?
Uporabniški avatar
Roberth1
Admiral
Kraj: Kranj - Vraniči - Červar

OdgovorNapisal/-a Roberth1 » Po Maj 02, 2016 12:25

... in dokumente za izpis iz ene kapitanije, vpis v drugo... punomoč,... pravi obrazec za prepis kapitanije in lastnika,...

Sem spraševal tu, pa ga ni bilo znalca. Sedaj je pa vse v pol ure?

Če je pa na kapitaniji odziv po mailu 14 dni (in to parkrat!!!!!), potem se pa zna malček zavleči. Pa dopusti, da doideš, pol ti pa povedo, da tako ne ide više, tako smo radili do četri godine unazad....

Jaja, pol ure!

Aja, to je še brez pregleda (smo se zasmilili izvajalcu pravil).
https://vodovod-rh.si/
kondor88
Admiral

OdgovorNapisal/-a kondor88 » Po Maj 02, 2016 13:06

torej le nisem edini, ki ne verjame v tiste "pol ure"
kr3mn1
Admiral
Kraj: Kranj / Pag(LUN)

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » Po Maj 02, 2016 13:12

nisi.
Uporabniški avatar
glens
Admiral
Kraj: ACI Ičići

OdgovorNapisal/-a glens » Po Maj 02, 2016 13:16

Še moja izkušnja iz Rovinja.

Vse dokumente za novo plovilo uredil v približno dveh urah.
Seveda sem nekaj dni prej poklical na kapetanijo in so mi dodelili registersko številko.
Ko je bilo plovilo dejansko v Rovinju sem šel na kapetanijo z izpolnjenimi dokumenti in vse uredil v pol ure. Dobil sem tudi termin za tehnični pregled, na katerega sem zopet počakal okrog pol ure. Ravno prav, da sem prilul iz marine do carinskega pomola. Preglednik me je že čakal in pregledal vso opremo. Sledila j le še izdaja knjižice plovila in to je to.

Lp

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov