Yanmar servis
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Da ne odpiram nove teme, si bom kar tole sposodil.
Pred kratkim sem zamenjal barko, pa me zanima, če kdo pozna kakšnega pametnega mehanika za Yanmar motorje v okolici marine Rovinj?
Do sedaj sem imel zunanje motorje in to samo Yamahe, pa sem jih vedno sam zrihtal. Ker pa sem bolj začetnik glede notranjih motorjev bi želel, da za začetek en strokovnjak preventivno pregleda motor pred pričetkom glavne sezone. Gre za tip 4LHA-STP, 177kW, letnik 2004, 530 ur.
Kolker sem do sedaj stestiral je za moje pojme vse dokaj solidno. Edino, ko sem pregledoval izpuh in odstranil mešalno koleno, sem opazil, da je kar nekaj saj. Sem razmišljal, da bi dal tudi turbno ščistit vendar kam?
Aja, pa še glede izpuha. Pri naglem dodajanju plina se pokadi črn dim in potem po nekaj sekundah izgine in iz izpuha se sicer še vedno kadi dim sive barve, vendar občutno manj kot pa pri pospeševanju. Baje je to normalno?
Hvala za nasvet.
LP,
Darko.
Pred kratkim sem zamenjal barko, pa me zanima, če kdo pozna kakšnega pametnega mehanika za Yanmar motorje v okolici marine Rovinj?
Do sedaj sem imel zunanje motorje in to samo Yamahe, pa sem jih vedno sam zrihtal. Ker pa sem bolj začetnik glede notranjih motorjev bi želel, da za začetek en strokovnjak preventivno pregleda motor pred pričetkom glavne sezone. Gre za tip 4LHA-STP, 177kW, letnik 2004, 530 ur.
Kolker sem do sedaj stestiral je za moje pojme vse dokaj solidno. Edino, ko sem pregledoval izpuh in odstranil mešalno koleno, sem opazil, da je kar nekaj saj. Sem razmišljal, da bi dal tudi turbno ščistit vendar kam?
Aja, pa še glede izpuha. Pri naglem dodajanju plina se pokadi črn dim in potem po nekaj sekundah izgine in iz izpuha se sicer še vedno kadi dim sive barve, vendar občutno manj kot pa pri pospeševanju. Baje je to normalno?
Hvala za nasvet.
LP,
Darko.
glens napisal/-a:Sem razmišljal, da bi dal tudi turbno ščistit vendar kam?
V Seawave marine v Radovljici lahko kupiš Yanmarjevo čistilo za turbino. Med delovanjem turbine pošpricaš vetrnico in ti očisti saje in obloge z nje. Preizkušeno.
glens napisal/-a:Aja, pa še glede izpuha. Pri naglem dodajanju plina se pokadi črn dim in potem po nekaj sekundah izgine in iz izpuha se sicer še vedno kadi dim sive barve, vendar občutno manj kot pa pri pospeševanju. Baje je to normalno?
Skoraj vsak dizelski motor na barki črno pokadi pri naglem dodajanju plina.
Ne vem, kaj je zate "pameten" mehanik? Vojko Okretič iz Izole je pooblaščen serviser za Yanmar in ni slab... pa tudi poceni ni.
Torej en problem je že rešen...
Še vedno pa bi želel kotakt kakšnega zanesljivega mehanika, ki bi napravl preventivni pregled pred glavno sezono.
Saj počasi se sam tudi učim in bom že osvlojil tudi dizle, ampak za začetek bi vseeno rad strokovno mnenje. Pozimi se zadržujem pretežno v Istri in ni panike, poleti pa padejo kakšne daljše rute, na katerih bi bil pa bolj brez skrbi, če motor pregleda nekdo, ki od tega živi...
Še vedno pa bi želel kotakt kakšnega zanesljivega mehanika, ki bi napravl preventivni pregled pred glavno sezono.
Saj počasi se sam tudi učim in bom že osvlojil tudi dizle, ampak za začetek bi vseeno rad strokovno mnenje. Pozimi se zadržujem pretežno v Istri in ni panike, poleti pa padejo kakšne daljše rute, na katerih bi bil pa bolj brez skrbi, če motor pregleda nekdo, ki od tega živi...
Da ne začenjam nove teme si bom sposodil tole od Yamahe. Rabim serviserja za Selvo. Prjatu je v račun dobil gumico 510 in motorjem 2T 80 vse skupaj na prikolici. Preden proda pa bi poservisiral motor, da ne prodaja mačka v žaklju tako kot ga je kupil.
^^^^^^^^^^^||
|______________||'""|""\__,_
|UNION_je zakon!!||__ |__|__ |)
I(@) |(@)"""**|(@)(@)****|(@)
|______________||'""|""\__,_
|UNION_je zakon!!||__ |__|__ |)
I(@) |(@)"""**|(@)(@)****|(@)
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov