Antifouling na tubusih hypalon
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Antifouling na tubusih hypalon
Pozdravljeni morjeplovci,
Na eno leto star čoln, sem na plastično dno nanesel antifouling. Ne vem pa kaj naj naredim s tubusi. Nekaj nasvetov sem dobil proti barvanju tubusov, čeprav gre za flexi premaz namenjen ravno tubusom, naj bi se zaradi raztezanja premaz luščil. Če ima kdo izkušnjo s prebarvanimi tubusy hypalon, prosim za nasvet.
Hvala, Vitorio
Na eno leto star čoln, sem na plastično dno nanesel antifouling. Ne vem pa kaj naj naredim s tubusi. Nekaj nasvetov sem dobil proti barvanju tubusov, čeprav gre za flexi premaz namenjen ravno tubusom, naj bi se zaradi raztezanja premaz luščil. Če ima kdo izkušnjo s prebarvanimi tubusy hypalon, prosim za nasvet.
Hvala, Vitorio
To je sprej, ki pa deluje le ca. 14 dni www.navtikaceneje.si/Zascitni-vosek-TK-Slide/ v Kammu sem videl tudi neke premaze oz. paste, ki se nanesejo z gobico, a ravnotako piše, da delujejo ca. 14 dni.
Je to že kdo že preizkusil? Obstaja tudi kaj, kar se lahko nanaša "na terenu" (beri v vodi oz. pod vodo)?
Je to že kdo že preizkusil? Obstaja tudi kaj, kar se lahko nanaša "na terenu" (beri v vodi oz. pod vodo)?
MA je tudi barva...
recimo Veneziani Gumipaint....
http://www.sailormarket.com/product/219 ... 0,375.html
recimo Veneziani Gumipaint....
http://www.sailormarket.com/product/219 ... 0,375.html
Stopi napisal/-a:To je sprej, ki pa deluje le ca. 14 dni www.navtikaceneje.si/Zascitni-vosek-TK-Slide/ v Kammu sem videl tudi neke premaze oz. paste, ki se nanesejo z gobico, a ravnotako piše, da delujejo ca. 14 dni.
TK-Slide je premaz za hypalon.. torej ko očistiš čoln ga premažeš s tem in zglancaš.. brezveze.. to je samo šminka....
ne komplicirat....
če imaš tube dobro napihnjene (trde) ti bo zdržal sigurno 2-3 mesece gor...
jaz ti pravim premažem 2 roke hard race-a in imam gumenjak konstantno v morju.. školjke se ti ne bodo nabirale .. mogoče kakšne alge in "denti di cane" ampak to odluščiš z gobico ... potem pa ko imaš čoln na suhem pošpricaš tube s kislino, da ti poje apnenec in potem še varekino za alge..
če imaš tube dobro napihnjene (trde) ti bo zdržal sigurno 2-3 mesece gor...
jaz ti pravim premažem 2 roke hard race-a in imam gumenjak konstantno v morju.. školjke se ti ne bodo nabirale .. mogoče kakšne alge in "denti di cane" ampak to odluščiš z gobico ... potem pa ko imaš čoln na suhem pošpricaš tube s kislino, da ti poje apnenec in potem še varekino za alge..
Silikonski antifouling je rešitev za tube.
Ima dobro in slabo lastnost.
Dobra lastnost je da je fleksibilen. Primeren je tudi za propelerje in osovine.
Dobra lastnost je da zdrži leta leta in leta, dokler ga ne poškoduješ, podrsaš z muringom.
Slaba lastnost je, da čez silikonski antifouling ne moreš barvat noben drug antifouling, ker vse dol odpade. Potrebno ga je zbrusiti do prajmerja če ga želite zamenjati z navadnim antifoulingom.
Je izredno izredno drag v redni prodaji.
Če komu rabi me lahko kontaktira, nekaj mi ga je ostalo.
Ima dobro in slabo lastnost.
Dobra lastnost je da je fleksibilen. Primeren je tudi za propelerje in osovine.
Dobra lastnost je da zdrži leta leta in leta, dokler ga ne poškoduješ, podrsaš z muringom.
Slaba lastnost je, da čez silikonski antifouling ne moreš barvat noben drug antifouling, ker vse dol odpade. Potrebno ga je zbrusiti do prajmerja če ga želite zamenjati z navadnim antifoulingom.
Je izredno izredno drag v redni prodaji.
Če komu rabi me lahko kontaktira, nekaj mi ga je ostalo.
V redni prodaji ga dobiš v tovarni Jotun v Trstu.
http://shrani.si/f/z/f6/2B9J8aiD/img8455.jpg
Cena za kanto je nekje okrog 1.000eur. Nisem siguren če je 20l kanta ali celo 5l.
Sem že pozabil.
Spomnim se, da je bil abnormalno dražji od antifoulinga Jotun Quantum Ultra kateri stane slabih 900eur.
http://shrani.si/f/z/f6/2B9J8aiD/img8455.jpg
Cena za kanto je nekje okrog 1.000eur. Nisem siguren če je 20l kanta ali celo 5l.
Sem že pozabil.
Spomnim se, da je bil abnormalno dražji od antifoulinga Jotun Quantum Ultra kateri stane slabih 900eur.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov