Potovanje s surfom Portorož-Črna gora
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en
Danes sma po popisu smetisca na Tijatu, ki mu pravijo obala picilia dalje v rahel vetrc, kjer si z jadrom nic ne mores pocet. Zato spet vesla,prevezi okoli reber, fiksiranje trebusne votline, kot bi bil robocop v oklepu. Potem konjske protibolecinske tablete in gremo dalje, s predihavanjem naprej. Ob vsakem zamahu zaskrtajo rebra dokler, nekako zavestno ne vklopis dolocenih misic, ki razbremenijo ta del reber in skrtanje utihne. Pocasi se navadis na ta zgoc obcutek, kot bi imel sveco znotraj sebe. S pravilnim dihanjem je pa kot bi imel vodo. Tako lepo vdah,zamah,izdih, roke tocno pod dolocenimi koti, kar nekako postane avtomatska kretnja in picimo dalje. Vmes se je maestral razzivel, valovi so se dvignili tam do 1m in smo po 13,6Nm veslanja presli na jadra. V tako bozanskem vetru, ki piha na bok, bi lahko jahal veter in valove ampak ne morem tvegati se enega padca na rebra saj to pomeni lahko resne zaplete. Saso je pa sestavil jadro in sedaj pici tako da sta ee alesjo in johhny 1300 malo faus. Prav kadi se za njim. Kona dela svoje
Ce bo Eol na nasi strani bomo danes na Solti, ce ne bo treba veslat. Ce pa se Pozejdon zmanjsa val, bo saso v devetih nebesih. Zaenkrat jaha valove tam okoli 1m. Jaz pa grem odpret rosno hladno plocevinko zlate tekocine.
Bravo fantje !
Bravo borca, bravo suport. Skratka to ni "facebook" scena, tu teoretiki počepnejo. To je prava hard partija. In ta traja in traja... Boli, žge, zbada, peče, in še kaj. Ne najdem besed.
Zaradi takšnih borcev imam še malček upanja v našo Slovenijo, vse ostalo je že izprijeno in skomercializirano ter, najhuje, pokvarjeno. Pa pustimo to za politike.
Še enkrat čestitke. Danes čez dan je dobro žgal Maestral, zato so bile razmere za jadrat super. Me je pa strah, da je mimo rta Ploča, bil val visok in vas je oviral.
Mi smo v Šibeniškem arhipelagu in vam konkretno ne moremo več pomagat. Imate pa našo 100% moralno podporo. In beremo vas 2x dnevno.
Alesjo, čuvaj na borce!
Pozdravljam vas z rudarskim : SREČNO !
Bravo borca, bravo suport. Skratka to ni "facebook" scena, tu teoretiki počepnejo. To je prava hard partija. In ta traja in traja... Boli, žge, zbada, peče, in še kaj. Ne najdem besed.
Zaradi takšnih borcev imam še malček upanja v našo Slovenijo, vse ostalo je že izprijeno in skomercializirano ter, najhuje, pokvarjeno. Pa pustimo to za politike.
Še enkrat čestitke. Danes čez dan je dobro žgal Maestral, zato so bile razmere za jadrat super. Me je pa strah, da je mimo rta Ploča, bil val visok in vas je oviral.
Mi smo v Šibeniškem arhipelagu in vam konkretno ne moremo več pomagat. Imate pa našo 100% moralno podporo. In beremo vas 2x dnevno.
Alesjo, čuvaj na borce!
Pozdravljam vas z rudarskim : SREČNO !
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
- johnny1300
- Viceadmiral
- Kraj: Straža
- Kontakt:
Včeraj popoldne smo se ustavili na otoku Šolta v zalivu Šešula. Pripravili smo večerjo in glede na napoved DHMZ se odločili, da gremo udar nočno po južni strani Šolte. Ko smo izpluli, je bilo še vedno prevec vala invetre je ostal NW, kar je bilo slabše za plutje, za supanje pa sploh ne ob 23.00 smo vpluli v Tatinjo v skoraj čistitemi. Med nami so krožili ribiči z močnimi reflektorji, ki so nas bolj motili kot pomagali. Nekako smo obšli eno že sidrano jadrnico in se v levem kraku zasidrali ij vezali s štrikom na krmo na skale. Sašo, ko je vezal štrik iz supa na skalo, je močno popraskal sup na boku.
Napovedane nočne burje ni bilo, pihal je vseskozi zahodnik. Zjutraj je obrnilo na jug. Hitro smo se odvezali in izpluli.
Sedaj imamo kurs proti zadjemu zalivu na Šolti, potem vidimo kaksen veter bo pihal in se odločimo kako naprej. Predviden cilj je Hvar in Ščedro..
Napovedane nočne burje ni bilo, pihal je vseskozi zahodnik. Zjutraj je obrnilo na jug. Hitro smo se odvezali in izpluli.
Sedaj imamo kurs proti zadjemu zalivu na Šolti, potem vidimo kaksen veter bo pihal in se odločimo kako naprej. Predviden cilj je Hvar in Ščedro..
- johnny1300
- Viceadmiral
- Kontakt:
Deseti dan
Tijat - Šolta
Brez povoja Mario ne gre več supat. Alesjo je našel povoj v B/moru in sedaj je obvezna praksa, predno gre na sup, povijanje s povojem. Mogoče od Tosame drugo leto dobimo sponzorksa sredstva upajoč, da povoja nebi nobeden uporabil.
ANIMAL
gre surfat. Naprej sta supala. Potem smo poiskali primeren zaliv, da je Sašo lahko sestavil jadro
Napenjanje jadra
Zastavica mlrjeplovec. Kot sem že omenil smo dosedaj srečali zelo malo zastavic in morjeplovcev. Vse je bilo bolj severno. Upam da Admin usliši našo željo, da se gre na novi program, da se bo lažje in hitrejše nalagalo slike
Sašo je surfal. Naredili smo pit stop, da je pojedel sadje . Ko smo se razšli, je prišel prijazni motorist, če kaj rabimo. Če nas bere - hvala.
Proti Drveniku
Večerja v zalivu Sešula, pred večernimodhodom na sup
Odhod iz zaliva med jadrnicami
Kot sem ze napisal v enm od zgornjih člankov se za supanje nismo odlocili in smo v težkem morju pripluli z zaliv Tatinja
Tijat - Šolta
Brez povoja Mario ne gre več supat. Alesjo je našel povoj v B/moru in sedaj je obvezna praksa, predno gre na sup, povijanje s povojem. Mogoče od Tosame drugo leto dobimo sponzorksa sredstva upajoč, da povoja nebi nobeden uporabil.
ANIMAL
Napenjanje jadra
Zastavica mlrjeplovec. Kot sem že omenil smo dosedaj srečali zelo malo zastavic in morjeplovcev. Vse je bilo bolj severno. Upam da Admin usliši našo željo, da se gre na novi program, da se bo lažje in hitrejše nalagalo slike
Sašo je surfal. Naredili smo pit stop, da je pojedel sadje . Ko smo se razšli, je prišel prijazni motorist, če kaj rabimo. Če nas bere - hvala.
Proti Drveniku
Večerja v zalivu Sešula, pred večernimodhodom na sup
Odhod iz zaliva med jadrnicami
Kot sem ze napisal v enm od zgornjih člankov se za supanje nismo odlocili in smo v težkem morju pripluli z zaliv Tatinja
- johnny1300
- Viceadmiral
- Kontakt:
Moja žena mi je v enem od mailov napisala citat od pisatelja in psihoterapevra Jorg Bucaya
"Življenje lahko živimo kot vlakovodja, ki natanko ve, kam gre in kakšna je pot do tja. Lahko pa ga živimo kot deskar na vodi, ki sledi valovom."
Me supanjem sem to Mariu prebral in je rekel da je super zapis..........
"Življenje lahko živimo kot vlakovodja, ki natanko ve, kam gre in kakšna je pot do tja. Lahko pa ga živimo kot deskar na vodi, ki sledi valovom."
Me supanjem sem to Mariu prebral in je rekel da je super zapis..........
- johnny1300
- Viceadmiral
- Kontakt:
- johnny1300
- Viceadmiral
- Kontakt:
11 dan
Zjutraj smo iz zaliva Tatinja skoraj bezali. Veter je pojacal. Plan je bil samo, da gremo v drug bolj varen zaliv Stračinski, da naredim plan dneva.
Zaliv Stračinski zalo lep. Za robinzonske počitnice. Čas za sprehod, kopanje, priprava zajtrka in plana kako naprej...
Priprava za zajtrk. Naš gams nabira motar.
Zajtrk-mešana solata z motarjem.
Najprej je lovil Sašo, pa ni bil vztrajen. Potem prime za palico Mario
Trofeja. Je rekel Mario, se 20 takih, pa bo večerja
Sašo si je ta dan vzel počitek, vztrajni Mario pa iz Šolte na Hvar. Vročina velik. Pred dnevi nas je hladil Canadair, sedj pa se mora sam
Mario z bolečinami, vendar vztraja. Pravi, da po eni uri in pol ne čuti več bolečine.
Spremljevalca ga moralno podpirava, povemomsimkakšen vic, da se mu dvigne morala ter prikrade nasmešek na obraz
Celi čas panulamo, saj vozimo med 2 in 3 Nm. Ne prime nič.
Ruska lepotica s 5 križi
Johnny1300 na delovnem mestu na krovu ALESEJE
Pri tej odisejadi tudi čistimo morje. To ie "morska Puma"
Mesto Hvar
Posadka gre v shopping
Glavni trg
V trgovino smo šli lahko samo tisti, ki smo nosili majci, pa tudi tisti, ki so bili v gatah
Pri tem prodajalcu, smo kupili domači sir na tržnici
Na Hvaru smo tudi z Aleseo šli na pumo, kjer je bila gužva kot v Benetkah. Kapitan se jemodločil, da gre s kanticami po bencin kar s tenderjem.
Zvečer prišli v zaliv Zorače,k jer je Johnny1300 prej sedemkrat dopustova. Sicer je bil cilj Ščedro, vendar bi zopet pristali v temi,.
Po končanem dnevu smo si privoščili literček rdečega v gostilni Gego, pri mojem priatelju. Zalivu mi je bilo kar sentimentalni, saj sem se večkrat vrnil v cas dopustovanja z družino.
V isti gostilni so bili se eni poljaki iz sosednih jadrnic. Johnny1300 je zaspilal enih par na kitar, potem, pa nam je naš kapetan spekel ušate, ki smo jih kupili na Hvaru.
Dan je minil s polno lepih trenutkv, obcasno je bilo malo tenzije, ki jo je sprostil vecerni vincek in odlicno specene ribe nasega kuharja
Zjutraj smo iz zaliva Tatinja skoraj bezali. Veter je pojacal. Plan je bil samo, da gremo v drug bolj varen zaliv Stračinski, da naredim plan dneva.
Zaliv Stračinski zalo lep. Za robinzonske počitnice. Čas za sprehod, kopanje, priprava zajtrka in plana kako naprej...
Priprava za zajtrk. Naš gams nabira motar.
Zajtrk-mešana solata z motarjem.
Najprej je lovil Sašo, pa ni bil vztrajen. Potem prime za palico Mario
Trofeja. Je rekel Mario, se 20 takih, pa bo večerja
Sašo si je ta dan vzel počitek, vztrajni Mario pa iz Šolte na Hvar. Vročina velik. Pred dnevi nas je hladil Canadair, sedj pa se mora sam
Mario z bolečinami, vendar vztraja. Pravi, da po eni uri in pol ne čuti več bolečine.
Spremljevalca ga moralno podpirava, povemomsimkakšen vic, da se mu dvigne morala ter prikrade nasmešek na obraz
Celi čas panulamo, saj vozimo med 2 in 3 Nm. Ne prime nič.
Ruska lepotica s 5 križi
Johnny1300 na delovnem mestu na krovu ALESEJE
Pri tej odisejadi tudi čistimo morje. To ie "morska Puma"
Mesto Hvar
Posadka gre v shopping
Glavni trg
V trgovino smo šli lahko samo tisti, ki smo nosili majci, pa tudi tisti, ki so bili v gatah
Pri tem prodajalcu, smo kupili domači sir na tržnici
Na Hvaru smo tudi z Aleseo šli na pumo, kjer je bila gužva kot v Benetkah. Kapitan se jemodločil, da gre s kanticami po bencin kar s tenderjem.
Zvečer prišli v zaliv Zorače,k jer je Johnny1300 prej sedemkrat dopustova. Sicer je bil cilj Ščedro, vendar bi zopet pristali v temi,.
Po končanem dnevu smo si privoščili literček rdečega v gostilni Gego, pri mojem priatelju. Zalivu mi je bilo kar sentimentalni, saj sem se večkrat vrnil v cas dopustovanja z družino.
V isti gostilni so bili se eni poljaki iz sosednih jadrnic. Johnny1300 je zaspilal enih par na kitar, potem, pa nam je naš kapetan spekel ušate, ki smo jih kupili na Hvaru.
Dan je minil s polno lepih trenutkv, obcasno je bilo malo tenzije, ki jo je sprostil vecerni vincek in odlicno specene ribe nasega kuharja
Nazadnje spremenil johnny1300, dne Pe Jul 08, 2016 14:54, skupaj popravljeno 3 krat.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost