gumenjak???

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

piko
Kontraadmiral

gumenjak???

OdgovorNapisal/-a piko » Po Sep 05, 2016 11:14

Pozdravljeni,

Razmišljam, da bi kupil rabljenega gumona, cca. 4 m, ki bi ga po zaključku dopusta enostavno pustil na Hrvaškem. Kvaliteta čolna samega oz. materiala niti ni zelo pomembna. Puščal bi ga namreč ali na obali(pokritega) ali pa bi ga zložil. Toliko, da zdrži nekaj let.
Kupil pa bi še nov motor. Kakih 10 do 15 KS. Tega bi po koncu dopusta vozil v Slovenijo.

Vprašanja:
Kaj je manj škodljivo za gumona- da ga napihnjenega in pokritega enajst mesecev pustim na obali ali da ga zložim in bi verjetno trpeli pregibi?
Če čoln registriram na Hrvaškem in je v dokumentih napisano, da zraven spada tainta motor(nek nov pač)- ali lahko ta isti motor registriram in uporabljam na drugem gumonu registriranem npr. v Nemčiji(trajno registriran)?

Če mi gumona v namen kot ga mislim uporabljati jaz odsvetujete. Kateri/kakšen plastični čoln bi bil primeren(dolžina ista- cca. 4 m) pa da bie glisiral?

Hvala,

Piko
tyson

OdgovorNapisal/-a tyson » Po Sep 05, 2016 13:40

Pozdravljen,

sam imam Honwave 4m in Yamaho 20 KM-4T... skozi celo leto (do dopusta) stoji na boku, napihnjen seveda, na Lastovu. Registriran je v SLO.
Če ga želiš na koncu tudi prodat, naj bo napihnjen. Ravno zaradi pregibov.
Če je možnost, da leži, naj ne bo pretrdo napihnjen... moj je, ker leži na boku. Dosedaj ni pokazal, da je "nezadovoljen" s hrambo.

Za vsa ostala vprašanja pa nisem pravi naslov.
plagiator
Kontraadmiral
Kraj: Maribor - Pašman

OdgovorNapisal/-a plagiator » Po Sep 05, 2016 19:28

Sam sem imel YAM 380 S, pa sem naredil čisto preprosto postolje iz nekaj desk, prekril sem ga z navadno plahto katero sem na koncih malo obtežil. Tubuse sem čisto malo razbremenil zraka, in pričakal me je kod sem ga pustil. Seveda pri lastniku najetega app. 25 m. od obale za zidom na travniku, motor pa pri njem v kleti.
Če ni v moji moči da ti pomagam, ti tudi slabega ne želim
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » To Sep 06, 2016 23:26

malo dvomim da bo gumica 11 mesecev cakala na plazi
piko
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a piko » Sr Sep 07, 2016 08:05

hvala za nasvete.
da bi kdo ukradel čoln je po mojem bolj malo verjetno. seveda pa vedno obstaja možnost. gre pa za manjši zaselek in na obali, plaži je že par čolnov. tam so že tako dolgo, da že razpadajo.
problem vidim le v tem, da bodo tubusi pozimi dosti manj napihnjeni. in pa miške pa pantagane me malo skrbijo.
koliko konj pa je minimum, da gumon 4 metre glisira?
kako je z registracijo istega motorja na dveh čolnih v dveh državah?

hvala,

Piko
eleanor68
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a eleanor68 » Sr Sep 07, 2016 08:40

Jaz prodajam YamByZodiac 380S brez motorja in je v zelo dobrem - odličnem stanju brez napak, če ti je interesantno kar pokliči. Imam shranjenega v Puli v garaži in je že zrihtan (očiščen in namazan) za drugo sezono.

http://www.mornar.net/view/ad.asp?id=212709
kr3mn1
Admiral
Kraj: Kranj / Pag(LUN)

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » Sr Sep 07, 2016 10:30

ja ne mores v dveh drzavah isti Motor registrirat. tega zdej!
piko
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a piko » Sr Sep 07, 2016 11:09

kr3mn1 napisal/-a:ja ne mores v dveh drzavah isti Motor registrirat. tega zdej!

pozdrav tudi tebi,

opazil sem že, da veš vse.

me pa zanima, čisto s tehnične plati, ali obstaja izmenjava informacij o čolnih in motorjih med slo in cro? ni mi namreč jasno kako bi Hrvati vedeli, da imam isti motor registriran v Sloveniji na nekem drugem čolnu.

lep dan,

Piko

p.s. kaj pomeni "tega zdej!"?
kr3mn1
Admiral

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » Sr Sep 07, 2016 11:20

piko napisal/-a:

pozdrav tudi tebi,

me pa zanima, čisto s tehnične plati, ali obstaja izmenjava informacij o čolnih in motorjih med slo in cro? ni mi namreč jasno kako bi Hrvati vedeli, da imam isti motor registriran v Sloveniji na nekem drugem čolnu.

lep dan,

Piko

zivjo piko,

hvala lepa za lep pozdrav. Ne opazi veliko mojega talenta, tako da se ti se enkrat zahvalim. Mi je kar toplo pri srcu ratalo.

tega zdej - pomeni, da se vprasaj malce po tvojem vprasanju, ali ti lahko avto v dveh razlicnih drzavah prijavis? Ali pa stalno prebivalisce? Ze kdaj slisal za dokazilo o lastnistvu in vpisnem listu za Motor? Mogoce so povezani ali pa se bojo?

Ce kaj rabis, me lahko vedno kontaktiras, moje znanje rade volje delim s teboj. Vedno.
kondor88
Admiral

OdgovorNapisal/-a kondor88 » Sr Sep 07, 2016 11:22

kjer registriraš oddaš original papirje... s katerimi bi ga pa drugič registriral?
Uporabniški avatar
Piki
Admiral
Kraj: Ljubljana-Opatija

OdgovorNapisal/-a Piki » Sr Sep 07, 2016 11:37

piko napisal/-a:

pozdrav tudi tebi,

lep dan,

Piko

Čisto preprosto, pred vpisom v CRO register moraš predložiti potrdilo o izbrisu motorja iz našega registra. Tega pa ne boš mogel storiti, če bo motor še vedno vpisan v SLO.
kr3mn1
Admiral

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » Sr Sep 07, 2016 11:40

ali nemciji. Sej je napisal.
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » Sr Sep 07, 2016 12:09

Lahko pa greš na upravno enoto, kjer rabiš neko dokazilo, da je motor res tvoj (če je vpisan v register je to dovolj) in ti izdajo en dokument, ki potrjuje, da si ostale dokumente izgubil. S tem dokumentom ga lahko po tem registriraš kje drugje kjer sprejemajo flaše vina namesto potrdila o izbrisu.

Dejansko se da marsikaj zmutit, sam zna postati neprijetno, če se hrvaška in slovenska pomorska uprava kdaj priklopita obe na isti pisker informacij, pol bo pa uradniška veselica in modra kuverta s kakim zabavnim tekstom in vabilom na zaslišanje.
matjaz007
Viceadmiral
Kraj: Radenci-Premantura

OdgovorNapisal/-a matjaz007 » Sr Sep 07, 2016 12:27

Jaz imam drugačno vprašanje. Ali je možno imeti pri nas en motor vpisan na dveh plovilih? Npr. 10km na gumenjaku in obenem na pasari. Glede na to da je izvenkrmni bi ga po potrebi imel na enem ali drugem.
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Sr Sep 07, 2016 23:51

Vec motorjev na enem colnu bp. Za en motor na vec plovilih najbolj da poklices kapitanijo in ti oni povejo, da ni problemov. Logicno bi bilo da lahko.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov