Motor 5HP
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Motor 5HP
Zdravo
V začetku leta sem kupil gumico YAM 300 ter zraven dobil Mercury 5HP.Oboje 2000 letnik. Pred kratkim pa sem ga tudi prvič sprobal na vodi. Skoraj vse moje izkušnje z (ne)vožnjo so seveda porazne. Motor je bil že 3-krat na servisu in še vedno to ni to. Ne zaupam mu čisto nič in ga bom kar lepo sredi morja enkrat odvil in vrgel v morje. Sem se naveslal in nakurblal za naslednjih nekaj let.
Sedaj sem se odločil kupiti nov 5 konjski motor pa me zanima kaj priporočate. Ker sem finančno omejen se nagibam k nakupu PARSUN-a:
http://www.bolha.com/oglas382899674/novi-motorji-parsun-f5bms
Prosil bi vas za kak info, če kdo pozna te motorje, mogoče kako priporočilo. Sem pa finančno omejen zato kaki 5-konjski za 1.500€ ne pridejo v poštev.
Hvala.
V začetku leta sem kupil gumico YAM 300 ter zraven dobil Mercury 5HP.Oboje 2000 letnik. Pred kratkim pa sem ga tudi prvič sprobal na vodi. Skoraj vse moje izkušnje z (ne)vožnjo so seveda porazne. Motor je bil že 3-krat na servisu in še vedno to ni to. Ne zaupam mu čisto nič in ga bom kar lepo sredi morja enkrat odvil in vrgel v morje. Sem se naveslal in nakurblal za naslednjih nekaj let.
Sedaj sem se odločil kupiti nov 5 konjski motor pa me zanima kaj priporočate. Ker sem finančno omejen se nagibam k nakupu PARSUN-a:
http://www.bolha.com/oglas382899674/novi-motorji-parsun-f5bms
Prosil bi vas za kak info, če kdo pozna te motorje, mogoče kako priporočilo. Sem pa finančno omejen zato kaki 5-konjski za 1.500€ ne pridejo v poštev.
Hvala.
Parsun, Tohatsu, Yamaha,...vse je to Kitajc do 15KM. Sam etikete limajo na JAP, da lazje urejajo certifikate po svetu. Sicer pa razmerje kvaliteta, EU garancija, cena - bodimo realni in pravicni - PARSUN prevaga vse! Povprasajte HR ribice, ki jih imajo na testih ze 2. leto vse dni v letu; brez pripomb. Odg. ki sem ga dobil: motor kot motor - prav nic mu ne fali, kot tudi ne Tomosu, ki so ga tudi vsi grajali. Nic vam ne koristi Honda, ce ji ne date olja. Sicer pa ce se vse redno menja, dela kot urica. Parsun ima tudi najmanj decibelov do 15KM! Parsun 2.6 je najbolji motor na svetu... Analize v laboratoriju v Londonu za CE so pokazale svoje. Se bolj sem ga vzljubil-Parsun; sicer pa mu moramo se dati cas 5 let da cas pokaze svoje-zaenkrat mu za prva 4 leta kaze lepo.
No nevem kak Ploc lahko brez nekih dokazov pišeš neumnosti za motorje da vse delajo Kitajci do 15HP ! Res da dosti delajo oni vendar vsaj Tohatsu ga delajo Japonci večina montažo vse ker imajo najbolj robotizirano poizvodnjo na Svetu za Izvenkrmne motorje ! Sam sem imel 4-taktnega 5HP Tohatsuta ki je deloval 4 leta brez same ene napake ter niti enkrat ni crkno na vodi !!! Tak da dvomim da bo Parsun glih tako delal ! Ker še vedno velja pravilo da če je nekaj posceni se mora to nikje poznat na kvaliteti ! Sam sem kupil Kitajski Scooter JmStar 4 Taktni ki je kopija Honde GY6 modela motorja zaekrat deluje dobro ni pripomb ! Ampak vsak del se vidi da je narejen površno! Zato sem ga tudi dobil poceni in me ne moti ker ga bom imel 5.let če pa bi želel kvaliteto in dokaj dovršeno izdelavo, ki bi pol vzdržal 10.leta ali več pa bi moral kupit Aprilio al pa Yamaho vendar bi bila cena temu primerna!
Tak da Kitajc al ne kitajc je odločitev v tem koliko se bo zadeva uporabljala ter kako bo čez 5 let z rezervnimi deli ????
Tak da Kitajc al ne kitajc je odločitev v tem koliko se bo zadeva uporabljala ter kako bo čez 5 let z rezervnimi deli ????
Za Parsun sem bil tudi sam najprej navdušen.
5KM za cca 800€ (nov) se je slišalo več kot odlično...
Žal (na mojo srečo) sem slišal kritike čez te motorje iz prve roke, tako da sem se od tega malo oddaljil in odločil, da dam malo več € ali pa preizkusim katero frugo nižje cenovno znamko.
Morda vprašanje za poznavalce, sam še vedno razmišljam o Yamaha 4, vendar sem zasledil tudi Vector motorje (vector.si). Je komu kaj znano o tej firmi? Izkušnje iz prve roke po možnosti? Prodaja jih fortasse v MB.
5KM za cca 800€ (nov) se je slišalo več kot odlično...
Žal (na mojo srečo) sem slišal kritike čez te motorje iz prve roke, tako da sem se od tega malo oddaljil in odločil, da dam malo več € ali pa preizkusim katero frugo nižje cenovno znamko.
Morda vprašanje za poznavalce, sam še vedno razmišljam o Yamaha 4, vendar sem zasledil tudi Vector motorje (vector.si). Je komu kaj znano o tej firmi? Izkušnje iz prve roke po možnosti? Prodaja jih fortasse v MB.
Pozdravljeni.
Sem že nekaj časa član foruma ampak je to moj prvi post zato bi vas najprej vse lepo pozdravil.
Rad bi povedal moje mnenje o Kitajcih.
Je že res da so Yamaha, Suzuki, Honda in še marsikateri drugi proizvajalec prisotni na kitajskem. Pač cenejša delovna sila. Vendar razvoj, kvaliteta materiala, in tehnologija proizvodnje ter standardi pa se vršijo po kriterijih, ki jih določajo na japonskem. Na kitajskem pa potem vse skup zmečejo - seveda pod japonsko kontrolo. Tako je čisto vseeno kdo sestavlja dokler se držijo standardov ki jih določi matično podjetje.
Druga pesem je pa Parsun in podobni izdelki ki so "plod kitajskega znanja" in standardov, ki pa so vsekakor na drugačnem nivoju kot pa recimo japonski in temu primeren je potem končni izdelek.
Lep pozdrav
Kunto
Sem že nekaj časa član foruma ampak je to moj prvi post zato bi vas najprej vse lepo pozdravil.
Rad bi povedal moje mnenje o Kitajcih.
Je že res da so Yamaha, Suzuki, Honda in še marsikateri drugi proizvajalec prisotni na kitajskem. Pač cenejša delovna sila. Vendar razvoj, kvaliteta materiala, in tehnologija proizvodnje ter standardi pa se vršijo po kriterijih, ki jih določajo na japonskem. Na kitajskem pa potem vse skup zmečejo - seveda pod japonsko kontrolo. Tako je čisto vseeno kdo sestavlja dokler se držijo standardov ki jih določi matično podjetje.
Druga pesem je pa Parsun in podobni izdelki ki so "plod kitajskega znanja" in standardov, ki pa so vsekakor na drugačnem nivoju kot pa recimo japonski in temu primeren je potem končni izdelek.
Lep pozdrav
Kunto
Kdo je na strani
Po forumu brska: Google [Bot] in 9 gostov