Regata Jabuka 2016

Dodajte kraje in zanimivosti, ki jih je vredno obiskati. Opišite vaše "rute", sidrišča in restavracije...

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en

Uporabniški avatar
frikmusic
Admiral
Kraj: Ljubljana-Volme Kamenjak
Kontakt:

Regata Jabuka 2016

OdgovorNapisal/-a frikmusic » Po Nov 14, 2016 22:21

Slika
Moj tokratni izlet ni bil kot večino prejšnjih, kar je v meni zbujalo malo strahu pred dolgčasom. Malo preberem na netu kako zgleda regata, se dogovorimo s prijatelji, zberemo ekipo in se prijavimo. Najamemo barko FRST 45 ter glavnega skiperja, nas osem pa zraven kot pomožni «skiperji hahaha «.

V četrtek ob 15h štart iz Ljubljane. Seveda na poti čez Gorjance do Vodic je potrebno popiti vse zaloge v avtu ki so namenjene za štiri dni (pa jih ni bilo malo). Še dobro da vmes ratamo lačni in gremo na dobrega jagenjčka v gostilno Bosiljevo, kjer si nabiramo novih moči ob hrani in pijači. Ko ponovno pogledamo prognozo vidimo, da bo potreben resen pogum naslednji dan, zato se odločimo da je potrebno še malo zaliti... Nadaljujemo pot do Vodic ob vicih ki so jih fantje pokal enega za drugim, glede na količino popite tekočine jim je šlo zelo dobro od rok. Med vožnjo gledamo skozi okno a dež nam ne more pokvariti vzdušja. Ko priletimo v Vodice dež naliva zato je nujno potrebno zaviti v prvi bife in počakati na boljše vreme. Ker vemo da naslednji dan ni alkohola na jadrnici se še bolj potrudimo da česa ne zamudimo, zunaj pa čedalje bolj čudno vreme. Sredi noči se odpravimo do apartmaja, še dobro da smo ga najeli in seveda nadaljujemo debato do jutranjih ur.
Slika
Vstajanje v petek zjutraj, močan zajtrk in odprava na trening z barko. Ugotovimo da je to cel podvig saj je na nas vezanih še 7 ali 8 bark in glede na to ta zunaj naliva in piha kot za stavo nam ni bilo do tega da smo mokri do j..c, zato se malo poučimo po otroško s figuricami
Slika
in nato seveda spet pristanemo v bifeju in čakamo ob kavi in travarici napotke kako dalje, vmes spremljamo vremensko napoved za noč iz petka na soboto. Vreme pa se stalno spreminja in jugo je v jačanju v marini pihne 30 čvorov
Slika Slika
Slika
Slika
Vsaka vremenska prognoza na telefonu je kazala drugače a vseeno napoved je bila zelo slaba. Večinoma je kazalo ponoči jugo v jačanju, dež in okoli 2h zjutraj na odprtem po prognozi pihne tranmontana z možnjostjo vetra do 50-55 čvorova , morje 7-8+ bof. Ker je bilo vreme slabo smo se prekladali malo po barki malo po bifejih in nato ob 19h odločitev regatnega komiteja da se regata skrajša in štart ob 7h zjutraj. Skrajšana regata gre iz Vodic mimo Kaprij do svetilnika Blitvenica nato mimo otoka Žirje na naslednjo točko otok Mulo in nato nazaj do Vodic. Glede na vreme se oddahnemo saj se regata skrajša za več kot pol in še nočna plovba odpade.
Slika
Zvečer ob 18h je skozi rivo prisopihala godba kar da vedeti da regata ni od muh.
Slika
Prijavljenih 92 jadrnic v naši klasi 9 in takoj se med skiperji začne mala tekma kdo bo boljši in kdo ma večjega…
Slika
Glede na vreme spet ponovimo vajo prehranjevanja ter pitja iz prejšnjega dne in zavijemo v www.konoba-guste.com vse skupaj zalijemo z dobro malvazijo.
Dogovorimo se da je potrebno vstajanje ob 5h zjutraj da se pred začetkom regate še najemo in ob 7h štart. Celo noč je nalivalo, pihalo in bliskalo in sam bog in regatni komite se me je usmilil, da ni bilo potrebno ponoči ob takih razmerah na barko. V marini je baje pihal jugo v sunkih do 35 čv. kako je bilo zunaj na odprtem ne vem sam si tega niti ne želim vedeti!

Zjutraj vstanemo v dokaj mrzlo jutro, ob svitu je videti, da se vreme izboljšuje oziroma vsaj občutek sem imel, da dežja ne bo več, hvala tistemu zgoraj!!
Slika
Slika

Skobacamo se na barko in brez treninga se podamo na štart seveda z malo zamude a vseeno se ne damo in počasi nabiramo mesto za mestom. Med štartom nas podučijo kaj je tangun, alto, glavno jadro, špinaker itd ne vem če sem si vse zapomnil, pri nas motornjakih teh skrbi nimamo, lepo obrneš ključ in gasa!
Ker o jadranju nimam pojma mogoče slike povejo več
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Tole je bilo čez ograjco... tudi malo polne hlače
Slika
Zmagovalna Jadrnica Green Dragon v posatki 22 članov verjetno profičev
Slika
Še eni Slovenci - bilo jih je več bark
Slika
Na poti domov Velebit v snegu
Slika
Še več snega
Slika
V Sloveniji pa dobro kosilo pa Dalmatinska muska nje moreš verjet
Slika
Vsem za spomin pa CD verjetno še niso prodal 10 CD na enkrat
Slika

Evo še rezultati bili smo četrti v klasi in 27 v skupnem
http://www.google.si/url?sa=t&rct=j&q=& ... ap6qhv5Wsw

Naslednje leto ponovimo :D

Frik
Frajtonerca je prava stvar...
Uporabniški avatar
Leut
Admiral

OdgovorNapisal/-a Leut » Po Nov 14, 2016 22:46

:lol: :lol: :lol: Sem ti malo fouš (tudi če o jadranju nimaš pojma, kot praviš), ampak, če ni časa, pač ni časa. Je pa bilo očitno dobro jadranje, če je zmagovalec rabil pet minut manj kot pet ur za 50 milj regatnega polja.
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Po Nov 14, 2016 23:17

Ajme Frik, face ste. A gremo na Jabuko? Gremo! A na tvojo al na sosedovo? :lol: :lol:
Še enkrat, face ste in kapo dol, da ste se prijavili in odjadrali "na ivici".
Hvala za reportažo, zgleda res andrenalinsko.
Kako si se počutil ti, kot motorni, ko se je vse postavilo pokonci (postrani), čez mejo? Kako so kaj ostali fantje komentiral? Drugo leto spet? :lol:

p.s. malo sem ti fotke porihtal, da se lažje bere :wink:
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » To Nov 15, 2016 03:54

Uff, dobro frik.
Sam to ni bla tvoja standardna posadka?
Pa to mi je všeč:"A bi šli mal probat jadrat. Na kakšno regato?" Ampak ne na kakšno izolsko, spomladansko regato. Tko na easy. Ne! Vi kar na nočno, na Jabuko! :shock:
Ta prav ste. Pa še po pot požret, kar se le da. :wink:
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » To Nov 15, 2016 08:17

8) to pa je bilo tapravo jadranje, bravo :!: :D
EL CAPITANO
Admiral
Kraj: Brezovica pri Lj.- Bunarina Pula

OdgovorNapisal/-a EL CAPITANO » To Nov 15, 2016 12:57

Lepo jadranje
FISHING & SAILING IS LIFE
Uporabniški avatar
jozko
Admiral

OdgovorNapisal/-a jozko » To Nov 15, 2016 16:00

Tapravo jadranje,
taprava posadka,
taprava regata,
tapravo vreme,
tapravi rezultat...

in na koncu še tapravo poročilo, s tapravimi fotografijami :!:

Vsaka čast fantje :D :D :D

Morda je na barki manjkala le zastavica Morjeplovec, ali pa je jaz nisem videl :idea:
Prijatelje bolj cenim po tem, koliko preplujejo in ne po tem, kako veliko barko imajo!
Uporabniški avatar
frikmusic
Admiral
Kraj: Ljubljana-Volme Kamenjak
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a frikmusic » To Nov 15, 2016 17:07

"jozko" res je na zastavico sem popolnoma pozabil :oops:

"kr en" posadka "građevinarska" hehe dva nadzorn na večjih objektih, moja dobra investitorka iz pred tre let in moji bodoči investitorji pa tega še ne vejo :lol:

Marchi najprej hvala za pomoč pri slikah tele reportaže meni žal ne grejo od rok :oops: sem pa želel predstavit jadranje še iz pogleda nas motornjakarjev, ja bilo je odlično! Nisem pa prepričan če bi tako užival tudi v brezveterju ali v vremenu ki je bil napovedan za petek ponoči. Žal ne znam poiskati vremena za nazaj 11.11. ponoči, ker je bil pogled na vremensko prognozo zastrašujoč!
Videlo se je da glavni skiper oblada in nas je lepo pripeljal domov praktično po bokih.

Ja upam, da naslednje leto spet odjadramo, ekipa je bila složna GREMO in obljubim na obešeno zastavico MORJEPLOVEC!

Imam še nekaj lepih filmčkov, v primeru da se komu da urejati in objaviti jih lahko dostavim...

Frik
Frajtonerca je prava stvar...
Uporabniški avatar
Leut
Admiral

OdgovorNapisal/-a Leut » To Nov 15, 2016 22:23

burjovc
Viceadmiral
Kraj: Ta domač

OdgovorNapisal/-a burjovc » Sr Nov 16, 2016 09:29

Po destih letih letos prvič manjkal na tej regati.
Lepo ste se imeli. Priznam - sem vam "fovš"!
Meni je zmanjkalo dopusta. Iščem službo kjer bi lahko več jadral (imel več frej dni)
Veliko vetra in mirno morje

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov