iščem avto za vleko prikolice do 1.300kg

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

kr3mn1
Admiral
Kraj: Kranj / Pag(LUN)

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » Pe Dec 30, 2016 19:17

morosito napisal/-a:jah...za x5 bi moral začet krast jaz ne vem....pa kakšne plače vi imate da si lahko kupujete takšen avto? haha...madonca tudi farmacevti smo podplačani...haha

je pa bistvena razlika če kupiš recimo avto ki ima serijsko kljuko z istim ki jo nima? recimo 4motion tiguan....serijsko ali brez kljuke je tudi razlika v motorju v sklopki?

je pa res da ko se usedeš v bmw imaš občutek neke mrzline..ni tistih lučk ko v audi al vw :D

Ja, pri bavarcu ne gori check-engine lučka vsak drugi dan :)

Vedno je razlika, ker v tovarni ne napopajo samo kljuke gor, ampak dobiš močnejšo sklopko, ventilator, po potrebi hladilnik in vso potrebno inštalacijo po avtu. Ter roke in zavore. Sicer lahko to naknadno menjaš, samo te pride veliko več.
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Pe Dec 30, 2016 22:02

Saj ne vem ali se morosito zafrkava in vsi z njim ali...

1300 kil pelješ z fičekom!

Na leto sem delal skoraj 100.000km s prikolico...
Ma prav nobenega problema nikoli z ničemer. Še največ sem zvozil z 1.6 bencinarjem. OK, ko je bilo zadaj več, kot 2500kg so me mal šleparji preganjal v klanec...

Prosim vas ne pretiravjte! Recimo Algema je imela x5 za teste, ko so 3500kg prikolico peljali 200 km/h.

Če piše v homologaciji, da lahko pelješ 1300kg pomeni, da lahko pelješ toliko.

Včasih so z 55hp vlekli prikolice povsod, ne samo iz klančine...

@morosito
DSG menjalnike proizvajalec odsvetuje za dolgotrajnejše tezke obremenitve. Ne vem zakaj misliš, da bi DSG manj trpel, kot navadna sklopka? Trpi bistveno bolj, da ne govorim o morebitni ceni popravila navadne sklopke ali pa DSG menjalnika
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Pe Dec 30, 2016 22:08

kr3mn1 napisal/-a:
Vedno je razlika, ker v tovarni ne napopajo samo kljuke gor, ampak dobiš močnejšo sklopko, ventilator, po potrebi hladilnik in vso potrebno inštalacijo po avtu. Ter roke in zavore. Sicer lahko to naknadno menjaš, samo te pride veliko več.

Ne vem kdo te je to našponal?
Zanimivo je, da imajo vsi našteti deli isto kataloško, pa če je na avtu org kljuka ali pa ne :)
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Uporabniški avatar
Roberth1
Admiral
Kraj: Kranj - Vraniči - Červar

OdgovorNapisal/-a Roberth1 » Pe Dec 30, 2016 22:11

Imam original kljuko, pa na avtu ni ene zadeve drugačne, od modela brez kljuke (razen kljuke same!).
https://vodovod-rh.si/
Uporabniški avatar
kekeck
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a kekeck » Pe Dec 30, 2016 23:16

Roberth1 napisal/-a:Imam original kljuko, pa na avtu ni ene zadeve drugačne, od modela brez kljuke (razen kljuke same!).

Razlika je kvecem v elektroniki proti zanasanju, ker avto zazna priklopnik.

Eno je da vleces prikolico vsak teden, drugo pa da peljes coln parkrat na leto.
Jaz sem z Mazdo 5 1.8 bencin naredil z pocitnisko prikolico preko 40.000km. Avto je imel homologacijo 1300kg in tudi prikolica je bila 1300kg. Obstali smo samo parkrat v klancu. Na AC so me sleparji prehiteval v klanec, ... Na avtu so mi šli zadnji blažilniki, sklopka pa je zdržala.

Sedaj isto prikolico vlečem z avtom 4x4 in vlečno silo 3500kg. Razlika je gromozanska in če to ni vsak teden jo lahko prezivis.

Še moji nasveti glede avta:
- 2 pogon naj bo diesel, bolj zaradi teže na prva kolesa kot zaradi navora
- priporočliv je 4x4 predvsem za makadam klance in rampe
- za 1300kg težko prikolico naj bo homologiran najmanj za 1500, več kot 2000 nima pomena.
- pazi na skupno težo avta in prikolice 3500kg da gre skozi izpi B.

Ko sem menjal avto so bili primerni recimo avti 4x4 Octavia, golf, quahgai,...
Vsi ostali so bili pretežki, passat, ...

Upam da sem kaj pomagal.
... potovanj ne štejem po prejadranih miljah ampak po krajih ki jih obiščem in ljudeh ki jih srečam ...
kr3mn1
Admiral

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » So Dec 31, 2016 02:05

mamaMicka napisal/-a:
kr3mn1 napisal/-a:

Ne vem kdo te je to našponal?
Zanimivo je, da imajo vsi našteti deli isto kataloško, pa če je na avtu org kljuka ali pa ne :)

nimajo. sklopka, ventilator in roke so druge. včasih (glede na KS) tudi zavore. Brez heca!
kondor88
Admiral

OdgovorNapisal/-a kondor88 » So Dec 31, 2016 11:08

kr3mn1 napisal/-a:Avto se kupi s tovarniško kluko!

Ker ima:

Predinstalacijo
Močnejše hlajenje (kiler in ventilatorji)
Ojačano sklopko/vztrajnik
močnejše roke, spone in ZAVORE!

to je pravljica... avti so popolnoma enaki kot brez tovarniške kljuke, ta je pa 2 do 3x dražja kot naknadno vgrajena
kr3mn1
Admiral

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » So Dec 31, 2016 11:49

itaq, to je zato da ti denar poberejo.

vam kaj pomagat... :roll:
Uporabniški avatar
Dado
Kapitan fregate
Kraj: ~ Prlekija ~

OdgovorNapisal/-a Dado » So Dec 31, 2016 12:48

rangera kupi pa problem bo rešen :)
~ Eli ~
Uporabniški avatar
motorni
Admiral
Kraj: Zagorje

OdgovorNapisal/-a motorni » So Dec 31, 2016 18:37

kondor88 napisal/-a:
to je pravljica... avti so popolnoma enaki kot brez tovarniške kljuke, ta je pa 2 do 3x dražja kot naknadno vgrajena

Ko sem kupil Opel Zafira je bila tovarniško vgrajena kljuka cenejša kot tista od mojstrov za vogalom. Sicer je Opel imel ravno takrat nekaj popusta.
Glede vleke pa tole, prikolica s čolnom cca 1200 kg, Opel Zafira 1.8 bencin je sicer OK ampak v Katarini smo ga rinili ker na tisti klančini koplje. Pa ne moreš izklopiti sistema proti zdrsu pogonskih koles tako da smo porivali tudi na klancu proti Punatu, ko je padlo malo dežja.
Seat Alhambra 2.0 bencin pa ne dela nobenih težav pri vleki le kakšnih 50 konjev mu manjka.
theDamjan
Admiral
Kraj: Trebnje - Novi Vinodolski - Jadransko morje
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a theDamjan » Po Jan 02, 2017 01:25

Čisto vsak 2.0 diesel bo brez težav naredil tistih 1000km letno. Tudi večina avtov z vsaj 100km bi to vleklo.

Ni treba komplicirati tam, kjer ni treba. Tudi avti s tovarniškimi kljukami niso drugačni v tem rangu, ki ga ti omenjaš.

Jaz imam novega Mastra, tovornega, 165kKM, z original kljuko, pa je tudi vse isto, kot če je ne bi imel.
Razlike so pri avtih višjega razreda.

Motor večji od 2.5 je požrešen, zavarovanje in cestnina sta dražji...če je problem samo v vleki te dobre tone, potem problema ne vidim, pa karkoli že kupiš.
Sam imam sicer 2.8 dizla, ampak sem brez težav z MB E220, ki ima 140KM vlekel 3 tone iz Trebnjega v Punat.
-----------------
***Naj bo vsak dan najlepši!
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Po Jan 02, 2017 09:40

Ma ti sam stoenko kup pa bo šlo kamot, sam na spojler ne pozabt :lol:

Slika
PeterV
Admiral

OdgovorNapisal/-a PeterV » Po Jan 02, 2017 11:19

Nissan X-trail, model tam okoli letnika 2009, je po moje, idealen avto za to, kar opisuješ. Priporočal bi 4 pogon, če praviš, da voziš tudi v klanec. To so hvaležni avtomobili, ki jih žal več ne delajo. Dobro ohranjenega dobiš že za okoli 8 - 9 k.
Pa veliko sreče pri izbiri!
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Po Jan 02, 2017 12:24

Dado napisal/-a:rangera kupi pa problem bo rešen :)

Pol bo k Chuck Noris, ampak on to sam vleče. :lol:

Drugače pa upam, da vam je znana dovoljena hitrost s priklopnikom.
Uporabniški avatar
Marcel_Mastnak
Admiral
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a Marcel_Mastnak » Po Jan 02, 2017 13:17

Touareg je recimo zelo trpežno narejen in ni slab. Je pa večina tapocen primerkov zgaranih. Ka lega pelje znjim bagra 2.5t po snegu in blatu za šalo...

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov