glisiranje?

Vse o gumenjakih

Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino

tyson

OdgovorNapisal/-a tyson » Če Jan 26, 2017 20:51

piko napisal/-a:
tyson napisal/-a:Pozdrav,

preverjeno sva zglisirala dva na 2.8m gumaču (zložljivo dno), z 8KM dvotaktno Yamaho in kramo v čolnu.

dva na BS, 3,20 m, s točno takim motorjem(odličen!!!) sva komaj ali pa nisva zglisirala. po mojem vloge ne igra le skupna teža(čolna+ posadka) ampak še za kak faktor. to po mojem mnogi tule vedo. meni ni čisto jasno.
P

Nekaj sem pozabil povedat... ko sem kupil 8KM, je ta imel dolgo nogo in temu primeren propeler...nogo sem dal skrajšat, prop ostal isti... deluje, glisirava, no problem...pa me popade in kupim prop za kratko nogo...zamenjam in komaj zglisirava...zamenjam nazaj in vse je ok... tisti pa je ostal za rezervo...
sedaj sem na 20KM 4T, pa čoln od 4M...druga pesem 8)
SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » Če Jan 26, 2017 21:04

cibro napisal/-a:Kdo se sergio

Serđo88 (Ne Sergio88) je nek bolnik, ki se me loti tudi kadar sploh ne sodelujem v debati.

Ampak, če se ne motim je Tyson izdatno dvignil propeler in tudi pravega je našel. A ne Serđo88. :D
piko
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a piko » Če Jan 26, 2017 21:16

cibro napisal/-a:Kdo se sergio a to kak si mislil seratorja?
Pomeni da ga podlozis da je visje vpet

aja, a en sam centimeter pomeni tako spremembo? zakaj pa, kaj se zgodi, da pride do take razlike?

P
SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » Če Jan 26, 2017 21:32

Piko, pri tebi to ne bi pomagalo.
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Če Jan 26, 2017 23:05

aja, a en sam centimeter pomeni tako spremembo? zakaj pa, kaj se zgodi, da pride do take razlike?

P[/quote]
Do razlike pride zaradi upora ki ga povzroča noga motorja, če je ta preveč v vodi. Vendar je vedno zelo ponembno da je gor optimalna elisa. Ponavadi prodajalci radi nataknejo eliso preveliko in s prevelikim korakom, vendar se da vse uredit. Vsekakor mora 4m čoln glisirat z 10 KM, če je vse kot mora biti. Ti le glej da ti ne prodajo zraven colna motor z dolgo nogo, ki je pa 10cm pregloboko.
piko
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a piko » Pe Jan 27, 2017 07:31

Fantje,

najlepša hvala,

P
kr3mn1
Admiral
Kraj: Kranj / Pag(LUN)

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » Pe Jan 27, 2017 09:39

...
Nazadnje spremenil kr3mn1, dne Ne Jan 29, 2017 11:20, skupaj popravljeno 1 krat.
tyson

OdgovorNapisal/-a tyson » Pe Jan 27, 2017 11:30

So pa čolni z zložljivim dnom za lepo vreme, da te kje ujame pa moraš plut po malce večjih valovih, si vedno moker in glisiranje pozabi. Te zalima na val kot da je čoln polizana poštna znamka.

No, tole pa lahko mal pokomentiram, saj z ženo sedaj, ko je 20KM na 4M čolnu-guma,poden alu,dno je mehko oz.kobilica napihljiva, tudi v velikih valovih glisirava...valovi so lahko od 1M. do 1,5M visoki, le križarit je treba...z valovi je lažje kot proti njim, seveda je tudi pot daljša, ampak se da!
Res si tud moker...pa kaj...poletje, sonce, dopust...pa še občutek, da imaš čoln pod kontrolo je boljši, saj če se pustiš "valjat" je lahko grozljivo...
Tudi z 8KM in 2,90M gumo nama je to uspevalo, če sem pa zamudil prehod, je treba počakat, da te val odrine...pač prešvoh konji...ampak gre.
Foro mi je pokazala žena... med valovi se pojavi "ravnina" in na njej narediš obrat...med valovi pa poševno kot surfer... bognedaj direkt, ker ti val pred tabo lahko zagrabi sprednji del in lahko te samo zalije ali celo prelomi čoln...
Midva kar vriskava od veselja, če je takšno...in skoraj vsak popoldan je tako...
Lani sva se vračala iz Zavalatice na Korčuli nazaj na Lastovo... valovi v "kanalu" od zahoda proti vzhodu cca 1,5M visoki... rezala sva jih po dolžini celo pot... še mokra nisva bila nevemkaj.
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Pe Jan 27, 2017 11:55

Maš dobro ženo!
tyson

OdgovorNapisal/-a tyson » Pe Jan 27, 2017 13:07

Hvala!
Jah, mene je oče "naučil" kot je sam znal...narobe, napačno! Vedno je vozil po najkrajši poti, neglede na valove...tako je na SMS Sport Beograd gumaču zlomil leseno kobilico...
Potem pa pride v moje življenje Petra, ki je imela pravilne nauke, več izkušenj... prvo leto me je samo debelo gledala, kako krmarim... seveda ji je padla tema na oči, me primerno nap.zdila, vzela komando v roke im mi demonstrirala svoje znanje...vsa čast ji, res obvlada... pa ne samo to, še na vreme se spozna kot kak domačin... jest sam gledam in jo ubogam, ker zna brez poslušanja vremenske napovedat veter, oblake, dež... ma, odlična je!
kr3mn1
Admiral
Kraj: Kranj / Pag(LUN)

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » Pe Jan 27, 2017 17:34

...
Nazadnje spremenil kr3mn1, dne Ne Jan 29, 2017 11:21, skupaj popravljeno 1 krat.
kondor88
Admiral

OdgovorNapisal/-a kondor88 » Pe Jan 27, 2017 18:27

tyson napisal/-a:Hvala!
Jah, mene je oče "naučil" kot je sam znal...narobe, napačno! Vedno je vozil po najkrajši poti, neglede na valove...tako je na SMS Sport Beograd gumaču zlomil leseno kobilico...
Potem pa pride v moje življenje Petra, ki je imela pravilne nauke, več izkušenj... prvo leto me je samo debelo gledala, kako krmarim... seveda ji je padla tema na oči, me primerno nap.zdila, vzela komando v roke im mi demonstrirala svoje znanje...vsa čast ji, res obvlada... pa ne samo to, še na vreme se spozna kot kak domačin... jest sam gledam in jo ubogam, ker zna brez poslušanja vremenske napovedat veter, oblake, dež... ma, odlična je!

To so pa že sposobnosti ala gospa iz međugorja. Le počakajte, ko naštudira še elise in višine motorjev, bodo sedaj priznani "strokovnjaki" izgledali kot iphone 5.
In še... Bejž no, pri taki superiornosti te je celo leto gledala, kako napačno krmariš
Uporabniški avatar
widmann
Admiral
Kraj: KAMNIK-Minkendorf

OdgovorNapisal/-a widmann » Pe Jan 27, 2017 18:47

tyson napisal/-a:Hvala!

Blagor tebi tyson si res lahko vesel,da imaš žensko ,ki se spozna na,kar si napisal....Moja sam čivka,kam jo bom peljal ,da bo lahko v miru in senci brala knjige. :?
Nazadnje spremenil widmann, dne Pe Jan 27, 2017 18:51, skupaj popravljeno 1 krat.
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Pe Jan 27, 2017 18:48

88 kva drkaš poštenga človeka no mat kurba lega.S že kdaj slišu za spoštljivost,uvidevnost,prilagodljivost..lega ej.Petra je res fajn ženska.Pač mu ni hotla tkoj težit pa se ven metat.Pa em let je en dopust k ne traja 365 dni,lega
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Pe Jan 27, 2017 18:50

Widman,pel jo u ,,kmjižnico.Ima senco,klimo in knjige :lol:

Kdo je na strani

Po forumu brska: Bing [Bot] in 2 gosta