Lansket sm gledu okol boj pa teh privezov, pa tut nč pamtnga ni pisal, govoril so pa usak drgač pa v usakmo kraju drgač.
Letos pa glede tega nč pamtnga... Jaooo bom mogu še dost presurfat tale net. hah
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
motorni napisal/-a:Beri TU.
Za tebe enega jurja za eno leto.
Kazen je pa napisana TU. Od enega do petih jurjev.
Opis tega, kaj je plovilo za katerega se plača ta taksa, pa je TU
Če hočeš najti še kakšen predpis, greš na nn.hr in tam klikneš "pretraživanje" in nato vpišeš nekaj besed iz naslova, npr. "dolazak i boravak stranih jahti", pa boš dobil pravilnik o tem.
Velja seveda tisto, kar je napisano v uradnem listu (nn.hr) in ne razne rekla kazala strani.
Pa preberi še "zakon o strancima". Tam pa piše, da moraš svoje bivanje na barki vsakič prijaviti policiji, koliko pa to res kontrolirajo, pa ne vem, ampak nič te ne stane.
Bulabacus napisal/-a:Prebral tole o pravilih pod 3.točko,
3. Plovilom u smislu ovog Pravilnika smatra se svako plovilo duže od 5 metara s ugrađenim ležajevima, koje se koristi za odmor, rekreaciju ili krstarenje, a koje nije plovni objekt nautičkog turizma, odnosno plovni objekt za odmor i rekreaciju i plovni objekt za višednevna krstarenja na kojima se pružaju usluge u nautičkom turizmu: charter, crusing.
in zdaj res ne vem kam spada moj čoln, kako si razlagajo to policaji, ker v mojih papirjih piše, da je dolžina čolna 4,99m in ima kabino v kateri lahko prespiti dve osebi. Ali moram plačat, če bi hotel prespati na čolnu ali ne? Ali ve to kdo iz izkušenj?
theDamjan napisal/-a:Če že sedaj s takšnimi malenkostmi kompliciraš, je najbolje, da ostaneš na suhem.
Splav napisal/-a:Veš kako je meni odgovoril kapitan v Novalji (izpostavi LK Senj)?
Lahko spiš, samo ne smrči preveč naglas.
(na moje vprašanje, če lahko prespim na svoji 4 metrski jadrnici, za katero se "boravišna pristojba" ne plačuje).
Odgovor si lahko razlagam na dva naćina:
1. spanje na manjših čolnih (do 5m brez kabine) v zakonu ni eksplicitno opredeljeno, zato si prekrškovni organi lahko to razlagajo različno
2. spanje na čolnu brez kabine lahko moti nočni počitek ostalih navtikov, ki so zasidrani v bližini, ker se smrčanje v okolico širi neovirano.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost