Voziček za brušenje in barvanje antifoulinga ter podstavek stojalo za barko

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Sr Feb 15, 2017 10:32

No malo še debatirajte potem pa bo čistilna akcija teh novih epp userjev
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Sr Feb 15, 2017 10:38

Teoreticno je ideja vrhunska,
Prakticno je totalno sranje..
Kdor ga je kupil, ga bo zagovarjal do konca da se potolazi za nakup.
Siguren sem pa, da v rovinju nihce ne bo imel slipa, se manj pa ga bo cistil na pomolu...
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
KAPITAN SILVER
Poddesetnik

OdgovorNapisal/-a KAPITAN SILVER » Sr Feb 15, 2017 10:44

Točno tako, spust in dvig plašča traja 10- 15 minut. plašč se ne zatika v gredelj, ker najprej napihneš obroč na plašču in se lepo sam dvigne ob trupu barke. Očistim ga dvakrat na leto, marca in oktobra.
V marini mi dovolijo uporabo električnega priključka za črpalko.
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Sr Feb 15, 2017 10:55

Ooo kapitan silver, ive v dalmaciji bi rekel "da ti se pozlate rici"
Kje pa peres slip ? Kako pa ga odneses do tja kjer ga peres ? Kaj pa sosed pravi na vso svinjarijo in smrad ?
SlikaSlika

“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
KAPITAN SILVER
Poddesetnik

OdgovorNapisal/-a KAPITAN SILVER » Sr Feb 15, 2017 11:27

Oooo Tex, Janez iz Slovenije pa bi dejal: "potrebno se je organizirat"
Sedaj pa resno, na pomol razgrnem plastično ponjavo, plašč dvigam iz vode, ga sproti spiram z vodo in grobo očistim s krtačo(če kaj umažem ,je to krma moje barke, ki jo očistim s curkom vode), sproti zlagam, spakiram v namensko torbo, odpeljem domov na vikend in ga očisim na travniku s "kerharjem" :lol: :lol: :lol:( ps: na pomolu imam same prijazne sosedein smo znanci in prijatelji različnih narodnosti)
Si zadovoljen :?: :oops: :?:
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Sr Feb 15, 2017 12:15

A tega vraga se natika vsakic ko gres domov in ko prides spet dol?Pa kje to skladiscis.Popizdim
la.Car
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a la.Car » Sr Feb 15, 2017 14:59

Če želiš imeti barko samo čisto je dovolj da ga namestiš občasno za en teden . En teden pa zato ker je najbolj enostavno ga namestiti konec vikenda preden se odpraviš domov naslednji vikend pa ga pospraviš v torbo. V enem tednu se barka očisti sama brez dodajanja kakršnih koli snovi. Če se ti pa mudi pa sta dva dneva s pomočjo kisa dovolj. Ta postopek opravim sedemkrat na leto kar pomeni 7 ur dela na letni ravni.To govorim za mojo barko ki je brez antifoulinga. Za tiste ki pa imate antifouling pa je verjetno dovolj parkrat letno. Sprašujete če se mi je plašč kdaj strgal. Na jadrnicah tega problema ni. Na jahtah pa je verjetno nekaj več težav zaradi propelerjev ,flapov ki niso najbolj idealni za slip plašč.
la.Car
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a la.Car » Sr Feb 15, 2017 15:09

Za tiste ki nočejo imeti opravka z čiščenjem plašča vam zagotavljam da v kolikor ga pospravite pred enim mesecem iz vode ne bo kaj prati samo zložiš in pospraviš v torbo. Za tiste ki pa imate vso zimo barko v plašču vas pa čaka spomladansko čiščenje kar vam bo vzelo nekaj ur, odvisno od velikosti barke. Moj slip ni bil opran že nekaj let,pravzaprav se niti ne spomnim kdaj sem ga nazadnje opral.
la.Car
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a la.Car » Sr Feb 15, 2017 15:14

To sploh ni potrebno vedno nameščati dovolj je da ga namestiš en teden pred dopustom, pa lepo s čisto barko na križarjenje. :D :D
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Sr Feb 15, 2017 15:18

ćudno da je v Umagu 3000 bark in sam 2 imata tega vraga.
diligence
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a diligence » Sr Feb 15, 2017 16:53

polanc napisal/-a:ćudno da je v Umagu 3000 bark in sam 2 imata tega vraga.

Mogoče ne verjamemo reklami?
Mogoče je nekaj nezadovoljnih bolj glasnih od večine zadovoljnih uporabnikov slipa?

Upam,da se javi še kdo z več letnimi izkušnjami s slipom.
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Sr Feb 15, 2017 17:01

Nazadnje spremenil H2O, dne Pe Jun 02, 2017 13:49, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Sr Feb 15, 2017 18:26

Jaz ga imam že 7 sezon.
Ga prodam.
Je izredno malo rabljen!
1 sezono.

V tej sezoni se mi je 18 x strgal ! Gor sem ga vlekel več kot uro. Vmes šel tudi dvakrat v vodo, da bo hudič le lepo sedel okoli propelerjev in krmil. :roll:

Zdaj že par sezon leži v garaži in čaka, da ga nekomu nabijem na glavo!!! :twisted:

Ja, jaz sem bil nafukan. Za mojo barko NI. Same lepe besede, udejanjeno pa v praksi nikoli.

Antifouling za 60 mesecev = ZAKON !!! :lol:
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Sr Feb 15, 2017 19:38

Tako bravo KR EN.Ti si pošteno in odkrito napisal.V Umagu ga imata 2 jadrnici celo zimo gor.Sem enga gledal, ko ga je snemal...cel dopoldne je trajalo,barka pa je okol 11 do 12 m.Edin če bi platno za kaj druzga porabil.
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Sr Feb 15, 2017 20:16

Glede nameščanja in pospravljanja tega plašča je nekaj gotovo in to je da ta zadeva v 10 minutah ziher ni nameščena! In potem da se še vsa voda izčrpa, pa prereže se, poči, strga...

Kot drugo glede učinkovitosti, tukaj tudi malo preveč hvalite tole "temo", se pravi plašč ovije barko v temo... Pa ne ga srat, da bo vse crknilo in potem 1 mesec mir na goli barki???
Bei-boot pustiš v morju 2 dni, pa je že sluzast spodaj, če je v vodi 1 teden, pa tudi ni več gladek, so že školjkice. In isto je s povsem golo barko! Po 3 tednih je že kar lepo groba, sluzasta, algava, itd...
Torej to s plaščem pije vodo, če bi ga res vsako nedeljo namestil in v petek vlekel dol, ne pa enkrat mesečno! Je pa precej učinkovito, če barka ima antifouling, to pa samo še čez potegneš.
S tem vragom je precej dela in nekomu se to zdi vredu, večini pa se to ne da vlačit gor in dol, ker NI samo 10 ali 15 minut dela!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov