kornati

Dodajte kraje in zanimivosti, ki jih je vredno obiskati. Opišite vaše "rute", sidrišča in restavracije...

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en

Uporabniški avatar
bof
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a bof » To Feb 28, 2017 17:50

Pa še cene za leto 2017 so šle gor v nebo..
http://www.np-kornati.hr/images/uvodne/Cjenik_2017_HR.pdf

A bodo za 1. majske že težili z ulaznicami?

Lp,
Bof
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » To Feb 28, 2017 19:29

Nore cene
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » To Feb 28, 2017 20:05

polanc napisal/-a:Nore cene

:D Uživaš v pogledu in jadraš mimo, saj je južneje še lepše :D 8)
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral
Kraj: LJ.Vižmarje

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » So Mar 04, 2017 19:24

Če bi rad videl Kornate in njihovo lepoto, si kupi razglednico avio.posnetka, tam je lep pogled, meni Kornati ne pomenijo nič več, kot, a se peljem med njimi ali pa po Velebitskem kanalu, tam vsaj kaj vidim, na Kornatih pa kamenje levo-desno, nekaj zalivov kakršnih je poln Jadran pa, da plačam še 240 ali celo 400 kurabarjev, ne hvala.Vidiš tiste osle, kao da so kej posebnega in jezero v katerega se nebi šel namočit niti fižol.
Sicer pa tako, če se nisi videl pojdi in si oglej, vse je enkrat prvič.Če boš tam, da nebi glisiral, bo drago, policija kar redno dežura.Če se boš samo peljal skozi Kornate in se ne ustavljal, ne rabiš nobene karte.
mašinfirer
Uporabniški avatar
bof
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a bof » Ne Mar 05, 2017 18:21

Bil tam večkrat, še v starih dobrih časih.
Vedno se je dalo dogovoriti.

Pred parmi leti (3-4 leta nazaj) ko sm bil nazadnje tam, na Žakanu pred konobo ni noben nič prašal.
Ne vem kako je to zdaj!

Vsekakor kornati so zanimivi, al hočemo ali ne. Imajo neko svojo energijo kot ves hrvaški jadran. Je pa res, da so se stvari v zadnjih 20ih letih spremenili v nam zelo neokusno zgodbo.

Kje je tisti Žakan, ko še ni bilo vsega tistega inoxa aluminija ipd..

Ja, to je to.. Živelo lastovo, sušac, mljet...
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral
Kraj: LJ.Vižmarje

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » Ne Mar 05, 2017 18:38

Ja, to je to.. Živelo lastovo, sušac, mljet...

:lol: :lol: Tam bi raje plačal, če bi bilo treba, ker je res, da si mal spočiješ pogled.
mašinfirer
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Ne Mar 05, 2017 21:35

Saj plačaš tako na Lastovem, kot na Mljetu (severni del NP)
No Sušac je pa res zastonj.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
bof
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a bof » To Mar 21, 2017 13:02

No malo sem se razpital.
Očitno ne gre več brez plačila. Nekako se splača kupiti karto izven kornatov in pa kupiš tisto za 3 dni, in te pride približno toliko kot dnevna če jo kupiš na licu mesta.

Pa še ena zanimivost:
vir: http://www.adriaticsailor.com/sidrenje_i_nocenje/sailing_adriatic/13/charter_portal/3014/694/HR

- uvala Lopatica
- uvala Šipnate - PLUTAČE ZA PRIVEZ
- uvala Stiniva
- uvala Kravljačica
- uvala Statival
- Suha punta - PLUTAČE ZA PRIVEZ
- uvala Tomasovac
- uvala Lučica
- uvala Strižnja
- uvala Lupeška
- uvala Lopatica

Otok Levrnaka - uvala Levrnaka - PLUTAČE ZA PRIVEZ
Otok Piškera - Vela Panitula
Otok Lavsa - uvala Lavsa - PLUTAČE ZA PRIVEZ
Otok Ravni Žakan - uvala Ravni Žakan
Otok Smokica - uvala Lojena - PLUTAČE ZA PRIVEZ

Vezanje na plutače je potpuno besplatno jer se vodi sudski spor. Instalacija plutača nema veze sa uslugama restorana koje se nalaze u uvalama. Drugim riječima, ako se vežete za plutače niste obavezni posjetiti restoran u blizini.
Uporabniški avatar
bof
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a bof » To Mar 21, 2017 15:44

V normalnem primeru je človek tam na dopustu, in je tam, da si kej dobrega privošči.
Vsekakor pa je zanimivo, da to piše.

Ne se bat, bodo pokasiral za nazaj in naprej.
Uporabniški avatar
bof
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a bof » To Mar 28, 2017 13:45

Haha, najdejo se tudi taki!
Ma vseeno skor ne poznam človeka, tut če si skregan, ki si ne zaželi gemišta ali pive na morcku!

Malo humorja!

Vsekakor čakam, baje da se od 15.04. lahko dobi karte za v kornate tudi online. Kupiš za 3 dni, in bo sigurno dovolj in na koncu koncev ni celo bogastvo to!
mimodami
Višji štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a mimodami » Sr Maj 10, 2017 22:50

Čez deset dni bom verjetno jadral med Kornati. Mi lahko kdo pove ali je dovoljeno brez vstopnice za NP jadrati med Kornati, ne da bi sidral na območju NP ali je to odvisno zgolj od dobre volje rangerjev. Do sedaj sem namreč pri potepanju med Kornati vedno imel vstopnico za NP, kontrolirali pa me niso še nikoli. Na dopustu pa nerad stiskam r..., ko zagledam čoln, ki je samo podoben rangerjevemu. :P
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Sr Maj 10, 2017 23:31

Dokler ne sidraš ne rabiš vstopnice :wink:
aleks09
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a aleks09 » Sr Maj 10, 2017 23:53

Če samo pluješ ti ni potrebno kupiti karte. Tudi če se vežeš na boje ali pomol gostiln (boje gostiln imajo povečini napis kateri gostilni pripadajo) ne rabiš karte ker renžerji tam ne kontrolirajo. V kolikor pa si na neki zapuščeni boji ali pomolu ali sidru pa bodo slej ko prej pri tebi. Mi smo lani pluli in nas niso zaustavili, niti niso prišli blizu ko smo se vezali na pomol pred Ante-tom na Vruljah, ko pa smo bili na X boji v zalivu Šipnate (tam kjer so žalostno preminuli gasilci) smo jih "čakali" do večera. V našem primeru so bili verjetno daleč in zaključevali z delom proti Dugem otoku. Če bi se sidrali bolj na začetku (pripluli smo iz smeri otoka Žirje) bi pa nas verjetno kontrolirali prej. Karte pa smo kupili v marini Kremik in je bila cena 180 HRK do 11 m dolžine plovila, višja (ne vem koliko) pa nad 11 m. Pozabil sem pa v kolikšnem času moraš karto porabiti.. mislim pa da velja vsaj nekaj dni..., Ti pa na karto napiše znamko plovila, reg.oznako in ime barke tako, da jo v primeru, da je ne koristiš, ne moreš prodati drugemu. Rendžerji pa samo preverijo oz. skopirajo kodo in tako "uničijo" karto. Vedno pa jim iz vljudnosti lahko ponudiš tudi pivce - našega niso hoteli ker so imeli še dve jahti od 20+ m za prekontrolirati in še doberšen del parka.
Uporabniški avatar
Rochus
Poročnik korvete
Kraj: Hvar

OdgovorNapisal/-a Rochus » Če Maj 11, 2017 09:34

Jaz sem bil prejšnji teden 2 dni na mooringu pri konobi Žakan in ni bilo nikogar blizu od rangerjev :) Najbrž sem imel srečo, ker še ni prava sezona :)

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov