popolna obnova :)
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Začelo se je 9. meseca 2015, ko sem domov pripeljal čisto uničen čoln.Dobil papirje (kupoprodajno pogodbo ter star vpisni list).čoln sem dobil brezplačno.
Predno sem se lotil česarkoli,sem se pozanimal v kapitaniji zaradi zunanjega motorja.Rekli so da ni težave.ok.
In se je začelo.....ter končalo.
Nato sem na dom dobil možakarja ki je opravil pregled in me napotil v Piran s papirji da vpišem plovilo.ok.
Pokličem se zmenim za datum.Pridem iz Lljublanje v Piran mi rečejo da pooblaščenega ni.ahaaam.ok.
Nato sem se napotil v izoli,kjer mi je prijazen možakar povedal kaj vse rabim.Ugotovil je da rabim odločbo o izbrisu čolna izpred 14 let.ja od kej že?no potem sem izpolnil formuular in šel nazaj v Ljubljano na uradni list to preklicati.Danes sem se pa z vsemi papirji odpelajl nazaj v piran in tudi uspešno vpisal svoj prvi čoln v register plovil;))
težko je šlo zaradi zunanjega motorja.
tako da vsi ki se mislite tega lotit bo vsak dan težje povem iz prve roke.
da se,ampak je strošek cca 1500€ in cca 3 mesece vojne s papirji,polom.
tako da v soboto grem sprobati čoln.
že zdaj je nepopisno veselje pri hiši in vse trud se je izplačal;)
Predno sem se lotil česarkoli,sem se pozanimal v kapitaniji zaradi zunanjega motorja.Rekli so da ni težave.ok.
In se je začelo.....ter končalo.
Nato sem na dom dobil možakarja ki je opravil pregled in me napotil v Piran s papirji da vpišem plovilo.ok.
Pokličem se zmenim za datum.Pridem iz Lljublanje v Piran mi rečejo da pooblaščenega ni.ahaaam.ok.
Nato sem se napotil v izoli,kjer mi je prijazen možakar povedal kaj vse rabim.Ugotovil je da rabim odločbo o izbrisu čolna izpred 14 let.ja od kej že?no potem sem izpolnil formuular in šel nazaj v Ljubljano na uradni list to preklicati.Danes sem se pa z vsemi papirji odpelajl nazaj v piran in tudi uspešno vpisal svoj prvi čoln v register plovil;))
težko je šlo zaradi zunanjega motorja.
tako da vsi ki se mislite tega lotit bo vsak dan težje povem iz prve roke.
da se,ampak je strošek cca 1500€ in cca 3 mesece vojne s papirji,polom.
tako da v soboto grem sprobati čoln.
že zdaj je nepopisno veselje pri hiši in vse trud se je izplačal;)
Nazadnje spremenil H2O, dne Pe Jun 02, 2017 13:02, skupaj popravljeno 1 krat.
Hehe malo sem narobe nejasno napisal ja.
Samo da je slo skozi;)
Colna zaenkat nimam namena prodajat....zakaj?ker pri nam zal ni nic vredno delo doma.zal.ce bi samo materjal dal pa 2000e za delo vsega colna sem na 8.pa vsi bi se smejali.
Tako da nisem o tem razmisljal.
Saj zastopis.
Ko delas take stvari ne moras racunati da bos prodal in zasluzil.edino ce v naprej delas projekt za nekoga.
Moje mnenje.
Samo da je slo skozi;)
Colna zaenkat nimam namena prodajat....zakaj?ker pri nam zal ni nic vredno delo doma.zal.ce bi samo materjal dal pa 2000e za delo vsega colna sem na 8.pa vsi bi se smejali.
Tako da nisem o tem razmisljal.
Saj zastopis.
Ko delas take stvari ne moras racunati da bos prodal in zasluzil.edino ce v naprej delas projekt za nekoga.
Moje mnenje.
kocka napisal/-a:Pa dobro , a je potrebno imet ravno SLO registracijo? Pri nas, ki smo neka pomorska velesila najbolj komplicirajo.
Po mojih izkušnjah ne komplicirajo, le upoštevajo zakone, ki jih je nekdo sprejel
Že tako "gre skoz" marsikaj, kaj bi šele bilo, če nebi bilo nobene kontrole
Prijatelje bolj cenim po tem, koliko preplujejo in ne po tem, kako veliko barko imajo!
Lp
Danes sem uradno splavil coln.zelo zadovoljen in vesel kot otrok;)
Leti k zmesan;)
Ampak.....ena tezava.ne spoznam se na izvenkrmne motorje .
Ko das gas do konca znori in leti cca 5 s....nato mu obrati padejo in gre samo se cca 70% svoje max hitrosti.
Ima kdo kak nasvet pomoc ipd?vsak namig bom zelo vesel.
Hvala
Danes sem uradno splavil coln.zelo zadovoljen in vesel kot otrok;)
Leti k zmesan;)
Ampak.....ena tezava.ne spoznam se na izvenkrmne motorje .
Ko das gas do konca znori in leti cca 5 s....nato mu obrati padejo in gre samo se cca 70% svoje max hitrosti.
Ima kdo kak nasvet pomoc ipd?vsak namig bom zelo vesel.
Hvala
Ja no ko enkrat zglisiraras spustis malo gas k glisira potem lih tako. Tiščat ga ni potrebno do konca ker tudi za motor ni dobro itak je majhna razlika v hitrosti tja do 5500 obratov več ne. Sej poglej v manuale od suzukija k sem ti jih poslal sej kaj piše. Kaj bi bilo v tvojem primeru lahko kaj z karburoti ker ma vsak krburator dve dizi za niske obrtate in visoke. Mene je pri yamahi zajebavala ena od diz za niske obrate oz za prosti tek in je motor cukal.
Bodo majstri se kaj svetovali ma bo treba mal uplinjace spucat. Kje si dal noter v ankaranu
Bodo majstri se kaj svetovali ma bo treba mal uplinjace spucat. Kje si dal noter v ankaranu
en mrzu špric, še raje en knc terana in ena feta pršuta, na zdravje morjeplovci
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov