popolna obnova :)

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

thedewil
Kapitan fregate

OdgovorNapisal/-a thedewil » So Mar 25, 2017 20:11

Not smo dali v solinah v kanalu ce je kaj poznano.

Ahaaa ok.
N namig sem dobil od nekega znanca za bencinsko pumpo ces da lahko premalo fila...oz da pritiska?
Uporabniški avatar
primorc84
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a primorc84 » So Mar 25, 2017 20:22

Ja mozno je tud kaj z pumpo oj znanec ki ma suzukija 75 je dejal da je pasala gor pumpa od suzuki vitare kao da je ista sam občutno bolj poceni.
en mrzu špric, še raje en knc terana in ena feta pršuta, na zdravje morjeplovci
thedewil
Kapitan fregate

OdgovorNapisal/-a thedewil » Ne Mar 26, 2017 09:09

Ojla
Tudi sam sem nabavil pumpo od vitare za 20e novo iz siluxa pol leta nazaj za avto.in sem uceraj studiral da bijo narocil se eno tudi za probat ne boli glava ce ne bo to to.
Samo nevem kako pumpo sprobati
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Ne Mar 26, 2017 09:29

Nazadnje spremenil H2O, dne Pe Jun 02, 2017 12:57, skupaj popravljeno 1 krat.
thedewil
Kapitan fregate

OdgovorNapisal/-a thedewil » Ne Mar 26, 2017 14:51

problem mislim da je bil v cevi bencina.
pedno smo šli probari sem bencinski filter razdru in spucal.
danes pa ...vse črno notri
ko se je posušila osedlina je bil prah kar pomeni da je prah od parajoče se gume(črne barve)
edino
cevi so vse nove ampak očitno je bila slaba.dej bom dal novo cev in spet probal ali filter postaja črn ali ne
SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » Ne Mar 26, 2017 15:12

Ne vgrajuj cevi, ki jih dobiš pri lokalnih avtomehanikih! Ne vem kako je to mogoče, ampak navadno so kriminalne kvalitete. Mi smo jih dali not in naenkrat je ves motorni prostor smrdel po bencinu, ker so bile porozne! Najprej smo druge cevi iskali naokrog pri mehanikih in prav vsi so imeli na zalogi le to vprašljivo vrsto cevi.
V Mibri smo nabavili namenske cevi za navtiko (Zagotovo so te cevi uporabne še za kaj drugega in se le prodajajo "namensko".) in bencina ni več zaznat.

Pazi, da ne eksplodiraš in vgradi kvalitetne cevi!
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Ne Mar 26, 2017 15:30

.

SR 290 ima še kako prav. Problem pa ni v "kvaliteti" cevi ampak sedaj, sicer že kar nekaj časa, se v bencin dodajajo dodatki proti klenkanju. Prav ti dodatki, pa "nekako topijo, pojedo" tehnično gumo.
Ko smo se v firmi prvič srečali s tem je bilo zelo pestro. Do takrat dobra tesnila so postala porozna, kar nekako so se napihnila. Skratka pri teh napeljavah ne šparat!!!

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Uporabniški avatar
jozko
Admiral

OdgovorNapisal/-a jozko » Ne Mar 26, 2017 15:42

thedewil napisal/-a:problem mislim da je bil v cevi bencina.
ko se je posušila osedlina je bil prah kar pomeni da je prah od parajoče se gume(črne barve)
edino
cevi so vse nove ampak očitno je bila slaba.dej bom dal novo cev in spet probal ali filter postaja črn ali ne

Ponovno težko berljiv tekst :!:
Obstajajo pravila foruma, obstaja slovnica, obstajajo velike začetnice, obstajajo ločila...
Tekst se pred objavo prebere, odpravijo se napake...
Avtor lahko tudi po objavi popravi napake...
:roll: :roll: :roll:
Prijatelje bolj cenim po tem, koliko preplujejo in ne po tem, kako veliko barko imajo!
NOVI FOSIL
Admiral
Kraj: LJ-CRES
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a NOVI FOSIL » Ne Mar 26, 2017 19:51

thedewil napisal/-a:problem mislim da je bil v cevi bencina.
edino

:D
Sam sem velikokrat menjal dovodne cevi za gorivo. Logično je da se cevi kupujejo v trgovinah za navtiko, take ki so namenjene izključno za povezavo med tankom in motorjem.
Če kupujemo cevi po par evrov na meter, taka cev po nekaj letih uporabe postane trda. Nikakor pa ne razpada.
Boljše cevi, pa so narejene z dodatkom silikona. Cene takih cevi so po 10e meter. Po 10 letih so še vedno mehke in lahko gibljive.
SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » Ne Mar 26, 2017 22:07

Cev smo nabavili v Hidri in ne v Mibri, pardon za napako.

Na splošno mi je vseeno kaj je komu boljše in kaj slabše, ampak zaradi cevi za gorivo je že premnogokrat počilo in očitno še bo pokalo. Upam, da bodo naslednje besede preprečile čim več požarov.
Boljše, recimo jim industrijske cevi za gorivo, ki so primerne tudi za vgrajene navtične motorje so dvoslojne. Zunanji sloj je navadno na PVC osnovi, notranji je NBR, vmes pa sintetični oplet z dodatkom bakrene žice zaradi statične elektrike.
V navtiki se najdejo pod standardom ISO 7840-A1-A2-CE ali SAE J 1527

Cevi iz silikona ali z silikonom so v navtiki zaradi statike smrtno nevarna zadeva. :wink: In ne si mislit, da pri izvenkrmniih motorjih ne skačejo iskre!
Uporabniški avatar
Bonaparte
Admiral
Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a Bonaparte » Ne Mar 26, 2017 22:37

Ja, s cevmi za gorivo se ni za hecat.
Meni je na motornem kolesu počila cev od bencina in je skoraj bil požar, ker je bencin tekel na žareč izpuh.

pred štirimi leti je zaradi bencina skoraj letela Koprska marina v zrak, zaradi galvanskih tokov je na inox rezervoarju nastala lunja skozi katero je stekelo 120 litrov bencina v kalužo, senzor v kaluži je zaznal tekočino in pumpa je izčrpala 120 litrov bencina ven iz barke. Kompletno morje znotaj marine je bilo prekrito z bencinom, le božja sreča da ni tistega pletnega dne prišlo do požara.
Kar koli delaš, naredi kvalitetno ali se pa raje sploh ne loti.

Video test sider: https://www.youtube.com/channel/UC_cYNza74BYYsuOjhmAHAdA/videos?shelf_id=0&view=0&sort=dd
thedewil
Kapitan fregate

OdgovorNapisal/-a thedewil » Po Mar 27, 2017 06:32

Bom upošteval pravopis;)

Drugače pa hvala za tole vse.Danes iščem cev s takimi standardi, da ne bo kaj gorelo ali pokalo;)

Javim kako bo šlo.
Uporabniški avatar
primorc84
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a primorc84 » Po Mar 27, 2017 07:17

Oj SR 290 sam nekaj bi vprašal moja yamaha je imela original cevi ki gredo iz filtra na benzin pumpo pol pa se razdelita na uplinjače. In ni imela nobene plasti vmes oz nekega bakra. Kako je pa z tem je pa to pod pokrovom. In ko sem nove nabavljal sem dobil iste iz Krškega.
en mrzu špric, še raje en knc terana in ena feta pršuta, na zdravje morjeplovci
NOVI FOSIL
Admiral
Kraj: LJ-CRES
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a NOVI FOSIL » Po Mar 27, 2017 07:51

:D
Yamaha ima po mojem vedenju najbolj kvalitetne cevi, kar se tiče dovoda in pumpice.
Prav tako si dobro naredil, da si zamenjal vse cevke za originalne. Lahko mirno spiš.
Uporabniški avatar
Bonaparte
Admiral
Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a Bonaparte » Po Mar 27, 2017 14:25

Evo, jaz pišem kako je skoraj gorela koprka marina in čez nekaj ur že zares gori koprska marina. Da nisem komu dal ideje ;))

http://www.regionalobala.si/novica/poza ... ajeli-coln
Kar koli delaš, naredi kvalitetno ali se pa raje sploh ne loti.

Video test sider: https://www.youtube.com/channel/UC_cYNza74BYYsuOjhmAHAdA/videos?shelf_id=0&view=0&sort=dd

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov