Lignjelov 2016-17
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
-
NOVI FOSIL
- Admiral
- Kraj: LJ-CRES
- Kontakt:
Vege napisal/-a:NOVI FOSIL, veš kako pravijo... Kdor z malim ni zadovoljen...![]()
LP Vege
Točno tako kot praviš. Toda jaz sem bil od začetka z malim zadovoljen. V človeški naravi pa je da hočeš vedno več.
Zato se je težko iz veliko spustiti na malo
Vege ni tako. Kot sem napisal. To sem napisal malo za šalo
Važno je da si v dobri družbi in uživaš v naravi.
Sam lovim na Cresu in kadar mi to čas dopušča grem dol lovit.
Ni pa rečeno, da ne bom v prihodnosti kdaj obiskal tudi severne kraje
O Alesjo... pa poglej moj petkov ulov. Kje si bil pa ti? Par uric pred Sesljanom, po zunanji strani školjčišča proti Trstu so prijeli tisti štirje manjši. Ko sem se vračal, sem zavil na notranjo stran in ujel še unega večjega "samotarja"
in ena lovka mi je ostala za spomin.
Sicer pa sem bil tudi jaz samotar na barki tam okrog. Prav pred temo se mi je pridružil še eden, ki pa je verjetno vlekel panulo za brancine prav pri obali. Tudi dve lučki na sesljanskem valobranu sta občasno posvetili.
Tej zadnji prispevki pa RES niso bili "kvakanje"
Saj smisel foruma niso samo fotke lignjev, temveč tudi izmenjava mnenj, načinov lova, sistemi navez, uporabljene pušče na katere trenutno prijemajo kalamari...
Moja TEORIJA je, da je zadnje čase morje pred Sesljanom precej čisto in zato lignji prijemajo na manjše pušče, ko se zmrači pa lahko na laks obesimo tudi kaj večjega in bolj vidnega.
LP Vege
Sicer pa sem bil tudi jaz samotar na barki tam okrog. Prav pred temo se mi je pridružil še eden, ki pa je verjetno vlekel panulo za brancine prav pri obali. Tudi dve lučki na sesljanskem valobranu sta občasno posvetili.
Tej zadnji prispevki pa RES niso bili "kvakanje"
Moja TEORIJA je, da je zadnje čase morje pred Sesljanom precej čisto in zato lignji prijemajo na manjše pušče, ko se zmrači pa lahko na laks obesimo tudi kaj večjega in bolj vidnega.
LP Vege
Hvali morje in drži se kopnega!
Vege napisal/-a:O Alesjo... pa poglej moj petkov ulov. Kje si bil pa ti? Par uric pred Sesljanom, po zunanji strani školjčišča proti Trstu so prijeli tisti štirje manjši. Ko sem se vračal, sem zavil na notranjo stran in ujel še unega večjega "samotarja"in ena lovka mi je ostala za spomin.
Tej zadnji prispevki pa RES niso bili "kvakanje"Saj smisel foruma niso samo fotke lignjev, temveč tudi izmenjava mnenj, načinov lova, sistemi navez, uporabljene pušče na katere trenutno prijemajo kalamari...
LP Vege
Kar se kvakanja tiče je še ena tema Lignjelov-napotki pa sem mislil, da je bolje tam pisat o načinih lova
-
Daki
Mislim da smo v večini takšni tukaj, kateri več al manj nimamo kaj podučit ostale.
Ali pač, tu je nasvet:
Ne it lovit kalamare istočasno in na isto mesto kamor grem jaz, pa tudi take barve vab ne uporabljat. Tam kalamarov NI, če pa že so iz nepojasnjenih razlogov ne primejo!
(je bilo pa edino zabeleženih par primerov samomorov med kalamari to zimo) ki so ta vikend v sožitju s špageti šli po predelavi spet v biotop.
Lignjelov z mano - NEvspeh zagotovljen!
Ali pač, tu je nasvet:
Ne it lovit kalamare istočasno in na isto mesto kamor grem jaz, pa tudi take barve vab ne uporabljat. Tam kalamarov NI, če pa že so iz nepojasnjenih razlogov ne primejo!
(je bilo pa edino zabeleženih par primerov samomorov med kalamari to zimo) ki so ta vikend v sožitju s špageti šli po predelavi spet v biotop.
Lignjelov z mano - NEvspeh zagotovljen!
Daki napisal/-a:Vege napisal/-a:Tej zadnji prispevki pa RES niso bili "kvakanje"Saj smisel foruma niso samo fotke lignjev, temveč tudi izmenjava mnenj, načinov lova, sistemi navez, uporabljene pušče na katere trenutno prijemajo kalamari...
Pod to se pa podpišem.
Da ne bo pomote, lignjelov - napotki je tema ki se razlikuje od teme lignjelov 2016- 17, samo to sem mislil
-
Daki
Saj tudi jaz nisem mislil nič slabega. Se mi pa ne zdi nič takega, če se v tej temi tudi malo opiše kako nekateri lovimo. Je pač tako naneslo, pa smo se malo razpisali. Je bilo za marsikoga poučno, četudi ni bilo v ta pravi temi. Pa brez zamere. Nimamo kaj, na vodo, pa lovit
Ramalak, ne bit tako pesimističen. Nekaj prakse, malo teorije in rezultati bodo kmalu vidni
Ramalak, ne bit tako pesimističen. Nekaj prakse, malo teorije in rezultati bodo kmalu vidni
Pozdravljeni,
V petek je prišlo do sodelovanja, za katerega sem lobiral po forumu...
...in sicer me je g.Vege prijazno povabil na svoje plovilo, s katerim sva se potem družno podala k novim lignjelovnim uspehom naproti. Vege mi je predstavil na kakšen način on to počne. Mi dal marsikatero informacijo o vabah, nasplošno o opremi in načinih lova...
Ob povratku je bil na parkirišču parkiran samo še njegov avtomobil, kar pomeni da smo čas res maksimalno izkoristili. Ulov resda ni bil za v knjigo rekordov..., ampak v tem primeru je to sekundarnega pomena.
"Vege", še enkrat hvala za nesebično izkušnjo, ki jo bomo upam da nadgradili v bodoče z nadaljevalnim tečajem in večjo kilažo glavonožcev.
Lp/ramalak
V petek je prišlo do sodelovanja, za katerega sem lobiral po forumu...
...in sicer me je g.Vege prijazno povabil na svoje plovilo, s katerim sva se potem družno podala k novim lignjelovnim uspehom naproti. Vege mi je predstavil na kakšen način on to počne. Mi dal marsikatero informacijo o vabah, nasplošno o opremi in načinih lova...
Ob povratku je bil na parkirišču parkiran samo še njegov avtomobil, kar pomeni da smo čas res maksimalno izkoristili. Ulov resda ni bil za v knjigo rekordov..., ampak v tem primeru je to sekundarnega pomena.
"Vege", še enkrat hvala za nesebično izkušnjo, ki jo bomo upam da nadgradili v bodoče z nadaljevalnim tečajem in večjo kilažo glavonožcev.
Lp/ramalak
-
NOVI FOSIL
- Admiral
- Kraj: LJ-CRES
- Kontakt:
-
Daki
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti