Lignjelov 2016-17

Vse o ribolovu s kopnega, plovila ali podvodnem ribolovu. Dodate lahko tudi primerne lokacije in vaše izkušnje.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » Po Maj 01, 2017 20:24

:D Bravo, Vege! Jaz sem pa tafrišno pucal, jo bom pa jutri peljal na en sprehod :wink: iz ribiške vasi, da se malo navadi na teren 8) mogoče prispe na krov tudi prvi ligenj in če se bo to zgodilo ga bom takoj spekel v novi kuhinji :wink: :D
Uporabniški avatar
Vege
Poročnik fregate
Kraj: Šempeter pri Gorici

OdgovorNapisal/-a Vege » To Maj 02, 2017 03:30

Alesjo, čestitam za novo barko! Za katero si se odločil? Kar se pa kalamarov tiče je pa kar loterija :) Tisto tvoje pravilo, ki ga večkrat omeniš, da moraš biti ob pravem času na pravem mestu, še kako drži. En dan prijemajo, ko je sonce še visoko in precej daleč od obale, naslednjič pa bližje obali in šele po sončnem zahodu.
Enako je s sipami. Novembra in decembra jih je bilo dosti, sedaj ko je sezona, jih pa ni. :(
LP Vege
Hvali morje in drži se kopnega!
Spin123
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Spin123 » To Maj 02, 2017 17:30

Slika

Sem jih popeljal na panulo. Ravno ko sem zavijal, sem palico držal v rokah in počasi navijal in mi je kar naenkrat potegnilo 1 meter špage iz mašince, sem kar zategnil ampak se ni nič zapelo. Potegnil ven prazne trnke :x :x :x
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral

OdgovorNapisal/-a alesjo » To Maj 02, 2017 23:53

:D Ha, jaz pa danes tafrišno Aleseo peljal razkazat teren in na krov je prispel prvi ligenj, :D 8)
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » Sr Maj 03, 2017 21:43

Spin123 napisal/-a:Sem jih popeljal na panulo. Ravno ko sem zavijal, sem palico držal v rokah in počasi navijal in mi je kar naenkrat potegnilo 1 meter špage iz mašince, sem kar zategnil ampak se ni nič zapelo. Potegnil ven prazne trnke :x :x :x

A si prepričan, da je bil prijem (da nisi zapel)? Koliko pa imaš nastavljeno zavoro?
EL CAPITANO
Admiral
Kraj: Brezovica pri Lj.- Bunarina Pula

OdgovorNapisal/-a EL CAPITANO » Če Maj 04, 2017 11:33

alesjo napisal/-a::D Ha, jaz pa danes tafrišno Aleseo peljal razkazat teren in na krov je prispel prvi ligenj, :D 8)

Krščena tudi po ribiški plati :D
FISHING & SAILING IS LIFE
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Pe Maj 05, 2017 13:16

Meni je pa včeraj brancin usekal po mali peškafondi(velik cca 35cm), 3 m pred obalo je pa odsel. No še vedno so bile 4 lepe sipe.
Spin123
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Spin123 » To Maj 09, 2017 01:02

Daki napisal/-a:
Spin123 napisal/-a:Sem jih popeljal na panulo. Ravno ko sem zavijal, sem palico držal v rokah in počasi navijal in mi je kar naenkrat potegnilo 1 meter špage iz mašince, sem kar zategnil ampak se ni nič zapelo. Potegnil ven prazne trnke :x :x :x

A si prepričan, da je bil prijem (da nisi zapel)? Koliko pa imaš nastavljeno zavoro?

Palico sem držal v rokah, čutiti je bilo kot griz - udarec in na hitro potegnilo, zavora je bila kar na krepko samo sem imel spuščene veliko špage... sicer se prehitro vozim,ampak pod 2vozla ne gre. .. Trajalo je mogoče sekundo, mislim da je bil griz ampak nikoli nebomo vedeli... Bom pa naslednjic snemal z tisto kamero, da vidimo kaj se dogaja spodaj :twisted:

Enega lignja sem zapel za dno. sicer sem rešil in ligenj je še bil gori ampak cel zmrcvarjen in ni bil več uporaben ampak mislim da težko kar tako pade iz trnkov
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » To Maj 09, 2017 09:44

Občasno naletiš in zapneš morski klobuk ki močno obremeni palico in mašinco potem pa se kar prereže in ni ničesar gor. vsaj tako je bilo ko sva lovila z Alesiom.
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral

OdgovorNapisal/-a alesjo » To Maj 09, 2017 09:50

kocka napisal/-a:Občasno naletiš in zapneš morski klobuk ki močno obremeni palico in mašinco potem pa se kar prereže in ni ničesar gor. vsaj tako je bilo ko sva lovila z Alesiom.

:) Zdaj je toliko klobukov v morju, da rola vsakih 20m zapoje kot bi prijela kaka tuna :lol:
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » To Maj 09, 2017 17:17

Zato sem ga pa vprašal koliko ima zategnjeno rolo. Jaz imam naštimano na 3-4kg, tam ne bi nič zapela. Se pa čuti upor, kot da si zapel v dno ali mrežo.

Spin123, o tem sva že govorila. Za lignja si precej prehiter. Viharno sidro ali pa vedro. Kakšen motor pa imaš?
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » To Maj 09, 2017 17:32

Daki napisal/-a:Jaz imam naštimano na 3-4kg, tam ne bi nič zapela.

Kako pa potem veš, ko zapne 0,3kg ligenj?
Jaz imam nov mlinček in sem že dva ujel, brez da bi vedel. Zgleda ne znam naštimat bremze.
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » To Maj 09, 2017 17:42

Nismo se razumeli. Spin123 je panuliral na živo vabo (lignja), ni ga lovil. Popolnoma druga zgodba.
Če nisi zaznal prijema si jo imel očitno preveč zategnjeno.
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral

OdgovorNapisal/-a alesjo » To Maj 09, 2017 20:44

Daki napisal/-a:Nismo se razumeli. Spin123 je panuliral na živo vabo (lignja), ni ga lovil. Popolnoma druga zgodba.
Če nisi zaznal prijema si jo imel očitno preveč zategnjeno.

Res se nismo razumeli, ampak to ni več lignjelov :)
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » To Maj 09, 2017 21:32

Človek je ujel lignje, jih slikal, če smo pa čisto malo omenili panulo z lignjem, pa tudi ne gre nikomur zameriti :) No, se vidimo.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov