s kolegom imava plan narediti ruto od Rovinja do Krka s 4m plastičnim čolnom (Yamaha F30). Je to pametno?
Do Kamenjaka me niti ne skrbi, tam bova hitro. Plan je, da zelo zgodaj štartava, ko bo morje še mirno, in da čim prej začneva iti v smeri Reke, preden se začnejo kakšni večji valovi. Kakšno je kaj morje tam?
Načeloma sem delal krajše izlete s 4m gumico, ampak so bili vedno še otroci gor in niti nisem imel želje poskušati kaj bolj divjega. Sedaj pa sva se s kolegom zmenila, da poskusiva iti en dan do Krka in naslednji dan nazaj do Rovinja (nekje v začetku Julija).
Seveda je tukaj še veliko če-jev. Mora biti stabilno vreme in če bi se kar koli pokazalo slabega, ko sva nekje pri Kamenjaku, se obrneva nazaj ali pa zasidrava v Puli in tam spijeva pivo
Kvarnerja nimava namena prečkati, ker se mi vseeno zdi malo premajhen čolniček za to, me pa zanima, kakšno je ponavadi kaj morje od Kamenjaka v smeri Reke? Lahko tam pričakujem kakšne večje valove, ali bi moralo biti vredu?
Sklepam, da znajo tam šibati kakšne večje ladje, katerih se bom seveda na čim dlje ognil...
Je še kaj pomembnega, na kar naj bi pazil?