Nasvet pri nakupu fishermana do 5m
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Nasvet pri nakupu fishermana do 5m
Najprej lep pozdrav. Sem nov na tem forumu in se odlocam za nakup svojega prvega čolna. Čoln bi uporabljal za kakšne dnevne izlete,ribolov,tako podvodni na dah, kakor ribolov iz čolna ter kakšno panulo. Do sedaj se nekako nagibam k nakupu kakšnega fishermana,ker se mi zdi da je med čolni do 5 metrov še nekako najprostornejši in po do sedaj prebranem nudi dobre plovne lastnosti tudi ob malo bolj razburkanem morju. Na njem si želim kakšen zanesljiv motor ki je preverjeno dobre kvalitete,nekako se nagibam k kašni Yamahi ali Hondi. Želim pa da je čoln ki bi ga kupil lepo ohranjen ter brez dodatnih vlaganj,razen kakšnega servisa ki bi ga opravil tako ali drugače po nakupu. Saj pravim,izkušenj nimam,zato sem se tukaj obrnil na vas in bom zelo vesel vsakega nasveta in predloga. Pripravljen pa sem za čoln odšteti tam nekje do 8000€
Za 8.000€ imaš že kar nekaj izbire....
http://www.subito.it/nautica/sessa-key-largo-18-udine-210293087.htm
http://www.subito.it/nautica/sessa-key-largo-18-udine-210293087.htm
Na tem se mi zdi da je malo prešibek motor za taksen čoln. Najrajši bi kakšnega med 4,5m in 5m z motorjem med 60 in 80km tako da je čoln optimalno izkoriščen kar se tiče njegovih plovnih lastnosti. Pri nas pa se mi zdi da je trenutno bolj majhna ponudba,mogoce zato ker je sezona in bo kaj vec ponudbe pozneje. Mudi se mi z nakupom ne,tako da lahko pocakam da se pojavi kaksna vredu priloznost.
Sem razmišljal tudi ze o Elanih 15cc,mogoče tudi 17cc. Ne vidim nobenega problema v tem če je čoln starejši letnik, vendar pa mora biti zelo lepo ohranjen,se pravi brez osmoze, popokanega dna,krmne stene ali česa podobnega. Se mi pa zdi problem,ker ni v oglasih nobenega z kakšnim novejšim motorjem.Motorji stari skoraj 20 let bi po mojem znali biti že kar problematični in bi vsekakor rajši kaj novejšega. Najpomembnejše pa mi je da je motor zanesljiv,pa ni pomembno ali je 4takten ali pa 2takten,seveda pa z porabo v nekih mejah normale. Na tehle Elanih so kar pogosto tile Suzukiji, kako se pa kaj obnesejo?
Evo, ravno je prišel gor...
https://www.mornar.net/view/ad.asp?id=235113
-
NOVI FOSIL
- Admiral
- Kraj: LJ-CRES
- Kontakt:
Re: Nasvet pri nakupu fishermana do 5m
Jakso napisal/-a:Najprej lep pozdrav. Sem nov na tem forumu in se odlocam za nakup svojega prvega čolna. Čoln bi uporabljal za kakšne dnevne izlete,ribolov,tako podvodni na dah, kakor ribolov iz čolna ter kakšno panulo. Do sedaj se nekako nagibam k nakupu kakšnega fishermana,ker se mi zdi da je med čolni do 5 metrov še nekako najprostornejši in po do sedaj prebranem nudi dobre plovne lastnosti tudi ob malo bolj razburkanem morju. Na njem si želim kakšen zanesljiv motor ki je preverjeno dobre kvalitete,nekako se nagibam k kašni Yamahi ali Hondi. Želim pa da je čoln ki bi ga kupil lepo ohranjen ter brez dodatnih vlaganj,razen kakšnega servisa ki bi ga opravil tako ali drugače po nakupu. Saj pravim,izkušenj nimam,zato sem se tukaj obrnil na vas in bom zelo vesel vsakega nasveta in predloga. Pripravljen pa sem za čoln odšteti tam nekje do 8000€
Jakso
Dobrodošel med morjeplovci.
Imeli smo 6m fisherman in na njem evinrude 115, 2T, letnik 97. Na prikolici satellite. In nobenih problemov. Pa prodali vse skupaj v začetku leta. Mislim da je bolj kot starost motorja pomembno kako je bil vzdrževan. Pogledaš cinke, pogledaš olje v peti, zakurblaš, pustiš 10 minut v prostem teku (s tem preskusiš impeler in termostate), ga goniš 5 minut na polno (če se ne pregreje, veš da niso zamašeni kanali). Pa še vidiš pri tem kako glisira.
motorni
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta