Ribolovne dovolilnice za Hrvaško

Vse o ribolovu s kopnega, plovila ali podvodnem ribolovu. Dodate lahko tudi primerne lokacije in vaše izkušnje.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

OdgovorNapisal/-a MareC » Pe Jun 09, 2017 14:19

NOVI FOSIL napisal/-a::D
Konec ugibanj.
Sabor je enoglasno podpru nov zakon.
Citiram:
»Odbor za zakonodavstvo jednoglasno podupire donošenje ovoga Zakona i ne protivi se prijedlogu predlagatelja da se ovaj Zakon donese po hitnom postupku.
„Danom stupanja na snagu ovoga Zakona prestaju važiti odredbe Zakona o morskom ribarstvu („Narodne novine“, br. 81/13., 14/14. i 152/14.) osim odredaba članka 49. do 58., članka 76. stavka 1. točke 21. do 27., članka 78. stavka 1. točke 72. do 76. i točaka 125. do 127.“«

NF kaj to pomeni, da mora se biti objavljeno v NN in potem po kolkih dneh lahko racunamo na nakup kart? 14 dni? Je enako kot pri nas v UL
NOVI FOSIL
Admiral
Kraj: LJ-CRES
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a NOVI FOSIL » Pe Jun 09, 2017 14:53

MareC napisal/-a:
NOVI FOSIL napisal/-a::D
Konec ugibanj.
Sabor je enoglasno podpru nov zakon.
Citiram:
»Odbor za zakonodavstvo jednoglasno podupire donošenje ovoga Zakona i ne protivi se prijedlogu predlagatelja da se ovaj Zakon donese po hitnom postupku.
„Danom stupanja na snagu ovoga Zakona prestaju važiti odredbe Zakona o morskom ribarstvu („Narodne novine“, br. 81/13., 14/14. i 152/14.) osim odredaba članka 49. do 58., članka 76. stavka 1. točke 21. do 27., članka 78. stavka 1. točke 72. do 76. i točaka 125. do 127.“«

NF kaj to pomeni, da mora se biti objavljeno v NN in potem po kolkih dneh lahko racunamo na nakup kart? 14 dni? Je enako kot pri nas v UL

:D
Ko bo zakon objavljen v NN, se zgodba šele začenja. Po objavi zakona ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja donosi
PRAVILNIK O ŠPORTSKOM I REKREACIJSKOM RIBOLOVU NA MORU
Ko bo pravilnik objavljen v NN, šele takrat boš lahko kupil karte po novem :wink:
danny
Višji štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a danny » Po Jun 12, 2017 07:49

Ne bo držalo....

Minister ima v skladu z določili 1. odstavka 87. člena dve leti časa za izdajo podzakonskega akta s katerim določi cene dovolilnic.

Je pa potrebno brati še 2. odstavek istega člena ki predpisuje, da do izdaje podzakonskih aktov iz 1. odstavka, ostanejo v veljavi še stari akti... torej obstoječi pravilnik ki že določa cene dovolilnic.

Samo toliko in LP.
Roman 1
Admiral
Kraj: Novo mesto, Klimno

OdgovorNapisal/-a Roman 1 » Po Jun 12, 2017 13:20

...če prav razumem, takoj, ko bo zakon objavljen v NN, lahko kupimo letno dovolilnico. Je kakšen rok v katerem mora bit to objavljeno?
Upam, da jo kupim še pred ruto......mi je že zadosti švercanja brez karte :oops: :shock: :roll:
mirno morje
danny
Višji štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a danny » Po Jun 12, 2017 15:24

Po njihovih pravilih se zakon objavi v roku osmih dni od sprejema.
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Po Jun 12, 2017 19:15

.

Pa dobro, kaj vam ni jasno?

Razlagalci HR zakonodaje, umirite se lepo vas prosim.

Tole, dovolilnice za športno-rekreacijski ribolov na HR, ni dobra volja Hrvaške in tako dalje, do nas tujcev, toda tudi državljanov EU-ja. Tole morajo speljat po skrajšanem postopku, da ne bo pomote.

Naj vam bo jasno, da je bila v to HR prisiljena. Če ne bi izpeljali postopka bi sledila kazen s strani Evropske komisije in to pred sodiščem v Strasbourgu. Naj vas spomnim, da so po 65. členu ustave EU, storitve in usluge za vse člane, prebivalce z domicilom v EU-ju, enotne in nepristranske. Še manj, da bi bile diskriminatorne. Športno-rekreacijski ribolov ni gospodarska panoga in ne more uživat zaščite s pravnimi sredstvi.

Niso bili zaman obiski v pisarni sveta evrope v LJ, niso bile zaman napisane pritožbe, niso bili zaman ......... Vsem hvala, kateri ste se potrudili.

Nimam pa nobenega zagotovila za moje trditve, kako hitro bo to izpeljano, tudi to mi je jasno.

Namigovanja, natolcevanja, itd, v tej temi bodo brisana!
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
autokamp
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a autokamp » Po Jun 12, 2017 22:01

Brez veze kar koli razmišljati bo že moderator povedal kdaj bo zadeva zrela za nakup...
Roman 1
Admiral
Kraj: Novo mesto, Klimno

OdgovorNapisal/-a Roman 1 » Po Jun 12, 2017 22:30

Kakšna natolcevanja neki ??!!??
NF je napisal, da je zakon po hitrem postopku sprejet
dany je napisal, da je sprejet zakon v osmih dneh objavljen v NN
zame so to dejstva,....ali pa narobe berem????
če ta dejstva držijo, bom lahko pred ruto kupil letno karto!!!!!
Pajer, če se motim, mi prosim razloži.....ni potrebno povečat črk, saj imam na nosu očala...
mirno morje
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » To Jun 13, 2017 01:29

@pajer1

Brez zamere, ampak pretiravaš! Forum je forum in je DEBATA. V DEBATI je vedno rekla_kazala, zato se reče DEBATA.
Če se pa čutiš kompetenten o presojanju kaj so dejstva in kaj natolcevanja, predvidevanja, pričakovanja in podobne stvari, ki jih zlivamo po forumu v DEBATI... Potem pa le...

Bom odprl novo temo na temo dovolilnic, kjer bo tekla DEBATA.
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » To Jun 13, 2017 05:08

.

Imejte se skrajno lepo!!!

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
danny
Višji štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a danny » To Jun 13, 2017 08:28

Glede namigovanj in natolcevanj bi dodal le to; pač opravljam poklic katerega bistvo je branje in razlaga predpisov. Zato sem v pomoč tistim, ki jih zadeva zanima, podal izključno moje videnje. In to je bistvo vsakega foruma. Mar ne ?

Lep pozdrav.
superpuntar
Kapitan

OdgovorNapisal/-a superpuntar » To Jun 13, 2017 09:20

Zdravo,

eno vprašanje imam (pa ne zamerit, nočem smetiti,...):
Zakon ukinja pravilo, da mora biti kupec letne dovolilnice iz HR oz. imeti stalno prebivališče. Berem, da je za podzakonske akte še kar nekaj časa.

Ampak, ravno ta naš problem, ko nismo upravičeni do nakupa letnih dovolilnic, v resnici rešuje zakon in ne podzakonski akti!?

Se pravi, da bi morali imeti pravico nabave letne dovolilnice tudi če bodo veljali stari podzakonski akti?
b.
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » To Jun 13, 2017 10:09

pajer1 napisal/-a:.

Imejte se skrajno lepo!!!

.

Ah, ne bit sedaj užaljen.
Ni bil to moj namen, nikakor. Popolnoma dobronameren nasvet, ki ti bo prisparal nekaj let zivljenja, ker se ne boš toliko živciral. :)
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

OdgovorNapisal/-a MareC » Sr Jun 14, 2017 19:30

fajn bi bilo, da nekdo ali moderator Pajer ali Novi Fosil objavita v tej temi preverjene informacije, kdaj se bodo lahko kupile letne dovolilnice

mi je cisto vseeno kdo bo to, kaksna bo cena samo, da se bo dalo čimprej :wink:
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Če Jun 15, 2017 00:21

Lepo zmešnjavo ste zakuhali vsi skupaj... :lol: :lol:
Upam da bo sedaj debata naprej tekla v tej temi, kjer ne bo nič brisano in odstranjeno, če se bo držalo teme... Vidim, da ste nestrpni in pač zato debata teče malo rekla-kazala, malo ugibanja in malo dejstva, kar pa je kot že zgoraj napisano normalno na forumu.

Gremo naprej, mogoče bom še ribe začel lovit! Tudi tiste, ki nimajo dveh nog... :lol: :lol: :lol:

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost