Pozdravljeni.
Da se jaz pristavim moj loncek z mnenjem k debati o Yam-ih 380S.
Torej v prihodnosti se jim bom izognil kakor dalec se bo le dalo, niti pomisliti nocem vec o teh colnih, pa naj so se tako poceni, pa kao sedaj pod zodiacom itd.
Zakaj vam bom nastel v naslednjih parih vrsticah.
1. Ko sem ga kupil sem novico sporocil sodelavcu, ki me je mrko pogledal in vprasal, "Ali ti je ze poknil po sivu, ker ce ti ni, potem se pripravi ker ti zagotovo bo!" In res, ko se pripeljem iz morja in parkiram coln za hiso, grem cez nekaj casa po neke stvari me pricaka neprijetno presenecenje v obliki luknje na spoju dolzine cca. 10 cm.
Naj povem se to, da coln in bil prevec napumpan!
2. Letos me je naslednji dan po prihodu domov cakalo isto presenecenje le da tokrat na drugi strani.

.
3. Nikakor se ga ne da scistiti.
4. Klopce in pritrditev le teh se na morju pokaze kot zelo ponesreceno.
5. Jezki drzijo vesla, le ko je coln na prikolici, pa se to le takrat ko je v garazi, drugace vesla veselo skacejo po colnu.
6. Vedno gledas v tiste ku..... spoje, (tudi med voznjo) in upas da bodo zdrzali.
7. .......
Glede plovnih lastnosti sem nekako vedel, kaj lahko od colna pricakujem, tako da glede le teh nisem bil razocaran.
Edina svetla tocka te kombinacije je bil motor, ki pa je vseskozi delal brez problemov in bo tudi naslednji motor Yamahin.
LP Jernej
P.s. Ko takole zvecer premisljujem, da sem imel pravzaprav sreco, da mi je coln obakrat poknil doma, ker bi lahko bila velika pi.....ja. ce bi se mi to zgodilo nekje na morju, po moznosti se ob kaksnem slabem vremenu.
In tako sem prisel do zaljucka, da coln obesim na kurnik in ko bom kupil naslednjega to zagotovo ne bo Yamahin gumenjak!!!