Kupujem gumenjak...

Vse o gumenjakih

Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino

ORCA
Višji praporščak
Kraj: Štajerska - Obala

OdgovorNapisal/-a ORCA » Sr Jul 15, 2009 20:35

jet-ski napisal/-a:kaj pa misliš o ceni?koliko je vreden cca

moje mnenje...
300 EUR....
ima polno flik možnost da kje pušča... testirajte z milnico in jo poškropite okoli flik in po spojih čolna da vidite če kje nastanejo mehurčki
krmna deska je videti zdelana z polno lukenj in odpadlim lakom, kar bi po moje bilo dobro sanirati in nanesti nov lak ker to v vodi začne fajn razpadat...

lp
bobiboss
Viceadmiral
Kraj: lj-podgorica

OdgovorNapisal/-a bobiboss » Če Jul 16, 2009 16:53

jah 300e se zdi vreden kolko je treba še dati nanj pa je vprašanje :? jaz bi še malo pogledal naokoli.
nautic boy
Kapitan korvete
Kraj: DOMŽALE - PAG

OdgovorNapisal/-a nautic boy » Pe Jul 17, 2009 14:53

živjo!

odločam se za nakup čolna (gumenjaka) a ker sem še nov v svetu nautike sem se odločil za nasvet vprašati vas.
zanimam se za nakup čolna yamaha 380s in 2 taktnega motorja (rabljenega) yamaha 20KM. ZANIMA ME KAJ O TEJ KOMBINACIJI MENITE VI ŽE IZKUŠENI MORJEPLOVCI.

P.S. zanima me tudi ali je tak motor primeren za vleko smučarja.

LP in hvala za odgovore
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Pe Jul 17, 2009 15:38

Pozdravljen Nautic boy.
Kombinacija ni slaba. Čoln ima lepo oblikovan in poudarjen sprednji del kobilice (rezanje vode), tako da za hitrost ne bo problemov.
Kar pa se tiče smučanja, pa je vse odvisno od teže in spretnosti vlečene osebe. Težkega začetnika boš z težavo izvlekel iz vode, drugače pa ne vidim problemov za uživanje.
Seveda pa pri vleki priporočam , da si v čolnu sam, zaradi teže.
LP
Uporabniški avatar
klemen
Kapitan bojne ladje
Kraj: Podmežakla

OdgovorNapisal/-a klemen » So Jul 18, 2009 07:39

nautic boy napisal/-a:živjo!

odločam se za nakup čolna (gumenjaka) a ker sem še nov v svetu nautike sem se odločil za nasvet vprašati vas.
zanimam se za nakup čolna yamaha 380s in 2 taktnega motorja (rabljenega) yamaha 20KM. ZANIMA ME KAJ O TEJ KOMBINACIJI MENITE VI ŽE IZKUŠENI MORJEPLOVCI.

P.S. zanima me tudi ali je tak motor primeren za vleko smučarja.

LP in hvala za odgovore

Podobno kombinacijo si lasti tudi naša familija. Le 5 konjev več nas poganja. Zadeva kar lepo brzi po morju, ni pa v prav prijateljskih odnosih z valovi :cry: Smučanja nismo prakticirali, dosti pa uporabljamo tubo (krof).
Uporabniški avatar
jet-ski
Višji štabni praporščak
Kraj: povsod kjer je voda

OdgovorNapisal/-a jet-ski » Ne Jul 19, 2009 14:46

ljubitelji morja,kaj mislite o teh gumicah,jih kdo pozna,izkušnje,,,
http://www.bolha.com/oglas383067539/gum ... op-akcija-

LP
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Ne Jul 19, 2009 20:18

Ne vem no, ali je neposrečen posnetek čolna med plovbo, za reklamo slabo, ali čoln z takim motorjem vzadaj (verjetno cca. 8 ks ), ni sposoben glisirat. Napihljiva kobilica , če je dobro poudarjena, bi morala spravit čoln iz vode ( izpodrivna plovba na sliki).
Cena ugodna, kvaliteta in oblika spodnjega dela ( žal ni slik ) :?: .
LP
bobiboss
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a bobiboss » Ne Jul 19, 2009 20:26

glede na držo se mi zdi kot da ju je strah in da ne uživata kaj dosti,plovba se mi zdi z malim plinom. :? :)
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Ne Jul 19, 2009 21:08

Slika od vzadaj (vozi punca) se mi zdi, da motor "miksa" vodo. Moč zgleda da je ( metanje vode navzgor), ampak ni hitrosti.
Pri sliki z boka ( vozi možakar ), pa se že malo poznata prva vala (levo -desno )kot pri glisiranju, ampak med njima še vedno voda "vre", ni gladka.
Bo verjetno neposrečeno slikana reklama.
Imaš pa prav Bobiboss, ta dva nič kaj ne uživata na čolnu. Plavalci- neplavalci :?: .
LP
JT
Štabni vodnik
Kraj: Petrovče

OdgovorNapisal/-a JT » Ne Jul 19, 2009 23:13

Pozdravljeni.

Da se jaz pristavim moj loncek z mnenjem k debati o Yam-ih 380S.
Torej v prihodnosti se jim bom izognil kakor dalec se bo le dalo, niti pomisliti nocem vec o teh colnih, pa naj so se tako poceni, pa kao sedaj pod zodiacom itd.
Zakaj vam bom nastel v naslednjih parih vrsticah.
1. Ko sem ga kupil sem novico sporocil sodelavcu, ki me je mrko pogledal in vprasal, "Ali ti je ze poknil po sivu, ker ce ti ni, potem se pripravi ker ti zagotovo bo!" In res, ko se pripeljem iz morja in parkiram coln za hiso, grem cez nekaj casa po neke stvari me pricaka neprijetno presenecenje v obliki luknje na spoju dolzine cca. 10 cm.
Naj povem se to, da coln in bil prevec napumpan!
2. Letos me je naslednji dan po prihodu domov cakalo isto presenecenje le da tokrat na drugi strani.:( .
3. Nikakor se ga ne da scistiti.
4. Klopce in pritrditev le teh se na morju pokaze kot zelo ponesreceno.
5. Jezki drzijo vesla, le ko je coln na prikolici, pa se to le takrat ko je v garazi, drugace vesla veselo skacejo po colnu.
6. Vedno gledas v tiste ku..... spoje, (tudi med voznjo) in upas da bodo zdrzali.
7. .......

Glede plovnih lastnosti sem nekako vedel, kaj lahko od colna pricakujem, tako da glede le teh nisem bil razocaran.

Edina svetla tocka te kombinacije je bil motor, ki pa je vseskozi delal brez problemov in bo tudi naslednji motor Yamahin.

LP Jernej

P.s. Ko takole zvecer premisljujem, da sem imel pravzaprav sreco, da mi je coln obakrat poknil doma, ker bi lahko bila velika pi.....ja. ce bi se mi to zgodilo nekje na morju, po moznosti se ob kaksnem slabem vremenu.
In tako sem prisel do zaljucka, da coln obesim na kurnik in ko bom kupil naslednjega to zagotovo ne bo Yamahin gumenjak!!!
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Po Jul 20, 2009 08:28

No vidiš, Bobiboss, tukaj imava odgovor, zakaj se ta dva "pomorščaka" na reklami za čoln, tako bojita vozit z tem čolnom :) .
LP
bobiboss
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a bobiboss » Po Jul 20, 2009 08:39

:lol: :lol: :lol: drugače pa v resnici zna biti sila zoprna in neugodna zadeva popuščanje šiva še posebej na zunanji strani kjer lahko veselo zajameš vodo in potem je eno veliko sranje vse skupaj.očitno kontrola kvalitete nekje na opravlja svojega dela kot bi morala :!:
Anam
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a Anam » To Jul 21, 2009 22:13

Ker je tema naslovljena na nakup gumenjaka me zanima, kdaj se najbolj splača kupiti rabljen gumenjak? Verjetno pred sezono cene poskočijo navzgor (podobno kot pri avtomobilih) ali po sezoni tudi kaj padejo ali v povprečju ostanejo iste?
Vrtinc
Kapitan fregate
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Vrtinc » To Jul 21, 2009 22:58

Rabljen gumenjak kupiš tako kot rabljen avto. Ko vidiš lepo ohranjenega primerne dolžine za dobro ceno ga vzameš, ker če ne ga bo nekdo drug.
Drugače pa se čolni bolje prodajajo pred sezono.
Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

OdgovorNapisal/-a MareC » Sr Jul 22, 2009 00:26

Boštjan napisal/-a:Rabljen gumenjak kupiš tako kot rabljen avto. Ko vidiš lepo ohranjenega primerne dolžine za dobro ceno ga vzameš, ker če ne ga bo nekdo drug.
Drugače pa se čolni bolje prodajajo pred sezono.

to sploh ne drži :cry:
najboljše ga je kupit med septembrom in decembrom, takrat so cene najnižje :?

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti