Partnerstvo pri nakupu

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

darkojakob
Kontraadmiral

Partnerstvo pri nakupu

OdgovorNapisal/-a darkojakob » Ne Nov 05, 2017 18:37

Zdravo vsem,

prišel je čas za nakup novega. Sem ga našel, vendar zame je ta motor preveč. Itak se pri nas vse dogaja na 20% gasa, ker imam vedno ročno zavoro ob sebi 8). Edino kadar malega vlečem na bordu je malo bolj živahno in kadar sem sam. Mogoče kdo koga pozna, ki je tik pred nakupom podobnega motorja oz. nekaj v tem rangu. Se mi zdi, da bi oba dobila za dokaj ugodno ceno. :D Nekako mi je še Italmar 22 v igri, vendar če najdem partnerja za motor, bo pač Saver 650, kar pa tudi mislim, da je zelo dobro plovilo in da bo služil za tisto, kar rabimo.

https://www.subito.it/nautica/saver-650 ... 723105.htm

Lep pozdrav..
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral
Kraj: LJ.Vižmarje

Re: Partnerstvo pri nakupu

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » Ne Nov 05, 2017 19:34

Ponavadi se tako partnerstvo kaj hitro konča, zato previdno ali pa sploh ne, iti v tak nakup.Pregovor pravi-v šponoviji je še pes crknil- in to drži kot pribito, saj to laufa leto, dve, tri, potem pride, to je teb crknil, kar plačej, ja zdej bi pa jest rabu čoln.....in na koncu boš reku, jest bi ga prodal, partner pa ne, pol bi ti pa on plaču tvoj delež za dve gajbe krompirja.Jaz osebno, bi raje začel s čolnom, ki mi je finančno dosegljiv, potem pa z leti stopnjuješ, kot smo ponavadi začeli večina.
mašinfirer
darkojakob
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a darkojakob » Ne Nov 05, 2017 19:51

Očitno smo se narobe razumeli...kdorkoli bo zraven, kupi zraven motor (vsak da svoj delež) se ga odmontira...in vsak svojo pot. Jaz itak kupujem novega, vendar največ 150 konjev. Itak bi bile pogodbe dve, za motor in čoln posebej. :D
darkojakob
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a darkojakob » Ne Nov 05, 2017 19:54

To sem napisal, če kdo kupuje podoben motor. Mislim, da glede financ dosti ugoden, če kupiva čoln in motor, kot pa da kupuje samo motor.
Uporabniški avatar
jozko
Admiral

OdgovorNapisal/-a jozko » Ne Nov 05, 2017 22:10

Pred vpisom čolna v Vpisnik se bo potrebno še dogovoriti kolikšen delež celote bo imel kdo vpisan :idea:
Prijatelje bolj cenim po tem, koliko preplujejo in ne po tem, kako veliko barko imajo!
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Ne Nov 05, 2017 23:11

darkojakob ne išče solastnika!

Išče nekoga, ki bi kupil motor, ker bi on imel samo lupino.

Moj predlog je, da kupis vse skupaj pa prodas potem pri nas motor. Ce bos imel primerno ceno bo šel hitro.
Če ga ne prodaš takoj pač pluješ z njim...

Ne razumem pa zakaj bi raje imel šibkejši motor? Prav nobene prednosti ni v šibkejšem motorju, razen kakih 15€ cenejse zavarovanje.

A pa sploh ves kaksen motor je gor? To so mokre sanje mačo moških PRO verado!! Menda je 200HP verzija za zmeraj, ker je popolnoma nenavita. Enako bazo ima 300HP motor!
Hjo kdo bi te razumel... superchargerja z elektronskim krmiljenjem bi ti zamenjal za 4T drek-pumpo...
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
darkojakob
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a darkojakob » Po Nov 06, 2017 06:19

Je res je gor Pro verzija...sem videl slike...ga je imel že 1x gor, vendar je bila cena višja. Očitno ga ni prodal. 200 malo preveč zame :D Motor je vrhunski, če bi bil 150 bi ga sam kupil. :D
Uporabniški avatar
bojan11
Admiral
Kraj: Trebnje
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bojan11 » Po Nov 06, 2017 07:39

Res ne razumem kako ti je lahko 200km prevec? Bolje da je mocnejski motor kot svohnejsi. Pac bos imel manj gasa in barka bo imela manjso porabo. Vzami z tem motorjem in ne bos razocaran.
Uporabniški avatar
Paco
Admiral
Kraj: Lj-Pag

OdgovorNapisal/-a Paco » Po Nov 06, 2017 09:31

Motor je po napisanem ok in ga ni za menjati, vsaj ne takoj če je bil vzdrževan...bi pa dodatno pozornost svetoval pri pregledu kompletne CE dokumentacije in ujemanja številk predenj se odločiš za karkoli saj plovila te dolžine ni obvezno vpisati v registrator v italiji kar pomeni da obstaja možnost da ni bil registriran...

Dokumentacija ki jo boš moral zagotoviti ob registraciji tukaj ni zanemarljiva tako da je z njo kar nekaj dela , ki ga bo treba osebno opraviti v Italiji da ne končaš s čolnom "med mejama"

Partnerstvo vsaj pri plovilih kot so že napisali pred menoj ni pameten izbor.

lp

Paco
pojdi se z bikom bost!
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Po Nov 06, 2017 09:58

bojan11 napisal/-a:Res ne razumem kako ti je lahko 200km prevec? Bolje da je mocnejski motor kot svohnejsi. Pac bos imel manj gasa in barka bo imela manjso porabo. Vzami z tem motorjem in ne bos razocaran.

Jaz tudi tako mislim. Ce ima mtor 20 ur se to vidi iz avijona in je v bistvu nov.
Recimo, da je motor polovico vrednosti, je to 12.000. Enako bo prisel nov 150hp...

Še vseeno pa je Verado PRO pač Verado PRO. Ne trdim, da je najboljši je pa vsekakor najeelitnejši
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
toni8

OdgovorNapisal/-a toni8 » Po Nov 06, 2017 10:36

mamaMicka napisal/-a: A pa sploh ves kaksen motor je gor? To so mokre sanje mačo moških PRO verado!! Menda je 200HP verzija za zmeraj, ker je popolnoma nenavita. Enako bazo ima 300HP motor!
Hjo kdo bi te razumel... superchargerja z elektronskim krmiljenjem bi ti zamenjal za 4T drek-pumpo...

Verado 200 ima 1732ccm turbo, to mi je še za avto vse kaj drugega kot "nenavito", za navtiko pa itak.
Verado 300 je pa 2598ccm turbo.

http://www.bootdepot.de/1283-Aussenbord ... ry-VERADO/
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Po Nov 06, 2017 11:58

toni8

te moram popraviti. Na tem čolnu je Verado PRO! in naj bi imel 2.6 motor, 6 cilindrov.
"Navaden" Verado nima elektronske regulacije zraka in ima 4 cilindre.
toni8

OdgovorNapisal/-a toni8 » Po Nov 06, 2017 13:42

Res je.
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » Po Nov 06, 2017 15:48

Verado ma kompresor, ne turbo.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
darkojakob
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a darkojakob » Po Nov 06, 2017 18:58

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost