OTROŠKE SANJE-POTOPLJENE

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
bolid
Admiral
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

OTROŠKE SANJE-POTOPLJENE

OdgovorNapisal/-a bolid » To Avg 04, 2009 19:21

Lep pozdrav vsem skupaj sedajle sem prišel iz dopusta-Rovinja ,preživel sem devet čudovitih dni ter dva dni ki jih nočem privoščiti nobenemu.Vsak od nas gre z namenom na dopust da si napoloni baterije do naslednjega leta meni pa so se spraznile v dveh dneh.Začelo se je v nedeljo ob približno enajstih ko sem prišel na plažo v ac Polari sem že od daleč iskal moje plovilo in na moje presenečenje ga nisem videl,ko pa sem prišel še bližje in odšel na pomol pa zagledam kako iz morja gleda samo še kakih štirideset centimetrov premca.Potopili so mi plovilo :!: Potopili so mi plovilo :!: Od presenečenja bi me skoraj kap.Vendar se kalvarija šele začne,klical sem kapitanijo,policijo na kapitaniji in samo policijo v mestu toda NOBENprav ste prebrali ,noben se ni zganil da bi prišel pogledat kaj se je naredilo,kljub temu da sem vsem povedal da iz plovila izhaja benzin ki sem ga dan prej natočil in sicer približno 60 litrov,da sta na plovilu dva akomulatorja,prosil sem jih naj pošljejo nekoga da bi zajezil to iztekajoče gorivo,da naj postavijo kake pivnike in se niso premaknili.Celo tak odgovor sem dobil od dežurnega policista da naj sam plovilo poizkusim potegnit iz vode ,če pa nebo šlo pa naj še enkrat pokličem in bojo potem poslali nekoga ,potem pa naj pridem prijavit k njim da bojo naredili zapisnik.Dobili smo plovilo ven v štirih urah z pomočjo en kup ljudi ki jih prej sploh nisem poznal,potem pa so me vstavljali po kampu in se zgražali nad osebo ki je to naredila.Zanimivo je to ,da noben hrvaški državljan ni pristopil do mene in spregovoril kako besedo.Naj povem da sem bil potem štirikrat zaslišan z strani različnih kriminalistov,da so me celo odpeljali,(seveda sem se peljal z svojim avtomobilom pred mano pa je vozil kriminalist)na zaslišanje na policisko postajo v Puli na :!: DETEKTOR LAŽI :!: ker sem bil glavni osumljenec tu so mi potem tudi popustili še živci in sem jih poslal v P.M. potem ko sem prišel ven in videl da avtomobila ni tam kjer sem ga pusti na pločniku na zahtevo kriminalista,potem je moral posredovat direktor Isterske policije da sem dobil avto nazaj brez plačila kazni.Na detektorju sem seveda dokazal da NISEM POTOPIL SVOJEGA PLOVILA IN DA NEVEM KDO GA JE :!:
Sedaj je plovilo totalno fuč psihično sem čist izmučen in jutri se grem borit z mlini na veter-ZAVAROVALNICO.Če še koga kaj zanima me vprašajte drugače pa se poslavljam od navtičnega turizma-ŽAL
Lep pozdrav in kot sem že v naslovu napisal OTROŠKE SANJE -POTOPLJENE :!:
Ure dnevi leta tečejo....
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » To Avg 04, 2009 19:45

.

.
Joj, res prava štala!

Daj najprej se naspi in potem delaj zaključke okoli navtike.

Kar si napisal je čisto po "hitčkokovo" oz. menim da se ti to lahko zgodi samo na balkanu.

Daj zapri oči in se povrni v lepe in nepozabne dneve z vetrom v laseh ,soljo na koži, v ustih pa okus bevande in na morske dišave s štedilnika ne pozabi, pa sveže namazane morske deklice z vonjem po mandljih, kokosom,........

Daj človek zaradi tega se ti pa ne more zamerit vse skupaj.

Menim, da imaš lahko zamero in jezo do ljudi, ki so žleht, ne pa do narave,morja. Pa saj boš sam ugotovil, da je tako.

Iz takih bojev prideš še močnejši, da se zopet podaš na morje.

Daj če moreš pridi na srečanje, da bolj opišeš kaj in kako se je dogajal.

LP

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Uporabniški avatar
bolid
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bolid » To Avg 04, 2009 19:53

Upam da pridem na srečanje Pjer1 in pokažem fotografije ki so prava groza.Jutri pa grem tudi, če bo vse posreči v medije :!:
Uporabniški avatar
PACEK
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a PACEK » To Avg 04, 2009 20:00

Bolid, sočustvujem z tabo, želim ti, da vsaj na zavarovalnici dobro rešiš stvari, da dobiš voljo in zagon za ponoven morjeplovski zagon.
Upam, da se bodo storilcem - vandalom posušile roke z katerimi so se lotili tvoje barke.
V velikih campih so čolni pogosto tarča vandalov, opitih mladostnih žurerjev, ljubosumnih objestnežev, nacionalnih razgretežev, pa še kdo bi se morda našel..
Tako se dogaja, da ti čoln potopijo, odvežejo, ga poškodujejo, oropajo se z njim vozijo ali v najboljšem primeru na njegovi palubi le prespijo.
Žalostna je reakcija policije, vem zgovarjajo se na število policajev/število turistov. Vendar njihovi postopki so še iz Yugo šole in potop je najlaže opravičit kod češ star čoln bi iztržil na račun zavarovalnic, pa je primer najenostavneje zaključen zanje.
Če se boš vendarle odločil za ponovno vrnitev na valove in ponovno za campiranje, ti predlagam, da se odločiš za manjše privatne avtocampe v srednji ali južni dalmaciji. V manjšem campu vsi gosti v nekaj dneh vedo, kdo je lastnik čolna, kdo se suče okrog njega, skratka vsak gost campa le nekoliko bolj opazuje kaj se dogaja med tistimi nekaj gosti, kod pa se to dogaja v megalomanskih campih kod je to Polari Rovinj.
Polek tega ti lastniki campa običajno odstopijo vsaj njihov slepi vez, če ne že veza ob njegovem (lastnika AC) pomolu in pomolov katerih lastniki so znani, se nepridipravi ne lotijo tako mirno kod plovil v campih, kod so Polari, Čikat...
Upam, da se srečamo na mirnem morju
PACEK
Uporabniški avatar
Mitja P
Admiral

OdgovorNapisal/-a Mitja P » To Avg 04, 2009 20:24

Bolid, vidim, da tukaj vse piše.

Naj povem, da sočustvujem s teboj in ne privoščim nikomur takega sranja kot se dogaja tebi.

Je pa verjetno nek problem z temi istrijani, ker to ni osamljen primer, ne bom podrobno razlagal, ampak kaj več nam lahko pove Uri 1 kaj se je zgodilo njemu.

Sam se izogibam celotne Istre pa ne zaradi pokrajine ampak zaradi odnosa tamkajšnjih ljudi ki so max. naščuvani proti Slovencem.

Kaj vse bi dal, da se drugo sezono ne pojavi nihče dol, potem pa bodo videli.

Bolid, zaradi tega še ne obupaj, vse se da popraviti, je pa res da ti je vzelo veselje, še več pa ti ga bo ko boš bil birokratsko plat.

Srečanje bo v četrtek v lastni režiji pa se oglasi in bomo kakšno rekli, če se da pa kaj pomagat pa ti ponujam svojo roko.

Lp Mitja
barh
Kapitan korvete
Kraj: Gorenjska
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a barh » To Avg 04, 2009 20:28

Grozno , saj ne morem verjeti , da so ti uničili čoln .

Ne obupaj , sočustvujemo s teboj.
Uporabniški avatar
bolid
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bolid » To Avg 04, 2009 20:28

Mitja P napisal/-a: če se da pa kaj pomagat pa ti ponujam svojo roko.

Lp Mitja

HVALA

Psihično sem čisto na tleh BANDA
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kraj: Sailing on the world
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » To Avg 04, 2009 21:17

Bolid, zgoraj so ti vse napisali. Verjamem, da si jezen, razočaran in pripravljen "streljat in ubijat".
Mislim, da tvoje "otroške sanje" še niso potopljene. Verjetno si še pri lego kockah, ki so se razsule in razmetale. Jutri ali pojutrišnjem, ko se zadeve v glavi vsaj malo pomirijo, ter kot je napisal Pajer, ko prespiš par noči, bo, verjemi, vse drugače. Res je, da imaš načete živce, da si v fazi, ko te vse boli od nezaupanja in sovraštva, vendar, se umiri, da ostaneš zdrav in da si nabereš dovolj moči za borbo (kot praviš) z mlini na veter.
Verjamem, da se bo obrnilo na pozitivno stran. Sam sem bil naplahtan z nakupom plovila, kjer sem izgubil več kot 24.000 EUR, dejansko v treh mesecih. Jeza,... bes,... črne misli, .... vse to, potem pa naslednje leto,... še večje in še lepše plovilo. Vse strasti in sovraštvo nadomesti nekaj lepega, kar si preživel sam, s prijatelji, z družino ali tebi dragimi osebami.
Vem, da je prehitro, da bi to pozabil ali dal na stranski tir, vendar se bova o tem pogovarjala čez pol leta, videl boš, da boš drugače mislil.
Sedaj pa ti le želim, da ne načneš svojega zdravja in zdravja najbližjih, ter da urediš zadeve sebi v prid!
Pa Srečno!

LP
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"
...........................................................(J.H.)
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kraj: Sailing on the world
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » To Avg 04, 2009 21:25

Pa še nekaj me zanima, kakšno plovilo si imel in praviš, da ste potegnili plovilo ven iz vode. Kaj si ugotovil? Je bila nesreča ali je nekdo namenoma kaj....????

LP
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"

...........................................................(J.H.)
val
Admiral
Kraj: Maribor-koper- Pula

OdgovorNapisal/-a val » To Avg 04, 2009 21:33

Tudi jaz se pridružujem vsem pozitivnim mislim.
Čez leto ali dve se boš z nasmehom ozrl nazaj,dogodek pa bo postal tema družabnih srečanj.Meni čolna niso potopili,sem pa z njim gorel,dvakrat sem bil z njim na skalah,res pa je ,da me policija ni maltretirala.
Zato glavo pokoncu,vsako plovilo se ,da popraviti.
Če potrebuječ kakšno pomoč,mi javi,ti bom skušal po mojih močeh pomagati.
lp
Uporabniški avatar
BOŠTJAN
Kapitan
Kraj: Polzela

OdgovorNapisal/-a BOŠTJAN » To Avg 04, 2009 21:40

Ja, na Hrvaškem se marsikaj dogaja v obdobju poletne sezone. Pred cca. 14 dnevi je zjutraj šel oče na obalo pogledat čoln in glej, čolna ni bilo na privezu. Panika. Malo kasneje ga najde privezanega za ribiško barko. Ribič mu reče da ga je našel na odprtem morju sredi noči in ker ga je prepoznal da je od mojega očeta ga je pripeljal nazaj. Vse vrvi na čolnu so bile nedotaknjene in lepo zložene na čolnu. Naslednji dan gre v gostilno in zgodba dobiva drugo plat. Naj bi šlo za izsiljevanje za tretjino vrednosti čolna. Lastnik kampa reče očetu da bo vse v redu in da naj ne skrbi. Čez dva dni je bil čoln, tokrat resnično odvezan iz priveza. Spet je imel srečo da ga je njegov kolega nazaj privezal. Ko je šel domov ga je zaradi varnosti rajši dal kar iz vode in ga postavil v kamp. To se je dogajalo v Krniškem poratu, ribiška vas z eno gostilno, dva kampa po 10-15 prikolic.
Pred leti pa smo bili tudi sosedje od Uri-ja, najprej so se dogajale kraje, vlomi , požigi prikolic po tudi rušenja slovenskih vikendov. Včasih se res vprašaš kaj še delamo na hrvaškem?
No jest sem tretjo sezono v Rabcu in zaenkrat je vse mirno, domačini lepo služijo na naš račun. Upam tudi da bo tako ostalo.

Bolid, ne obupat. Vsaka stvar je za neki dobra, tako kot ti je napisal Novinec.

LP Boštjan
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » To Avg 04, 2009 21:45

Bolid ne obupaj, prespi, premisli in v boj do konca, vsi smo s tabo.
lpg
https://medisken.si
mažko
Kapitan

OdgovorNapisal/-a mažko » To Avg 04, 2009 21:53

Sočustvujem s tabo, vendar ne zavrzi otroških sanj zaradi kretenskih vandalov. Glavo pokonci in v boj z birokracijo. Vem, da v tem trenutku ne vidiš svetle točke, ampak čez čas boš na to situacijo gledal drugače.
Zato še enkrat: Ne zavrzi otroških sanj!

Lp,T
Uporabniški avatar
PACEK
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a PACEK » To Avg 04, 2009 22:22

Bolid
Tudi jaz imam kar nekaj neprijetnih iskušenj iz Hrvaške, a v zakup moraš vzeti, da se lumparije dogajajo po vsem svetu, povsod je hvala bogu veliko dobrih ljudi in nekaj kretenov.
Tako so meni pred več leti, ko sem bil jeseni ob burji 3 dni v Stinici v ledeno mrzlem apartmaju brez elektrike, delavci Elektra hrvaške ob vprašanju, kdaj bo elektrika spet v naselju, naredili predavanje o varčevalcih Zagrebške Ljubljanske banke, o slovenski politiki, o Piranskem zalivu in mi zagrozili, da mi bodo posvetili drugače, če ne zginemo iz Hrvaške. V stari Barbarigi pri Puli, so mi lani v maju oropali stvari iz avta. A kljub temu še vedno verjamem v to, da so še dobri ljudje in izkazalo se je za prav. Imam krasne iskušnje z prijaznostjo v AC Tunarica pri Labinu, iz AC Rogač v Slanem pri Dubrovniku in letos sem preživel krasne počitnice pri prijaznem lastniku AC Mrkva v Sukošanih.
Imam pa kar nekaj neprijetnih spominov na naše severne sosede, ki ze na žalost v hrvaških vodah vedejo, kod da so z njihovimi € kupili hrvaško obalo, lastijo si priveze, razne boje in, če se vežeš na prostor, ki si ga oni omislijo za svojega, si deležen vsaj dretja, "Beck, maine rausssssssss", če imaš pa smolo, pa lahko tud kaj hujšega, denimo odvezanega čolna ali poškodovanega, svojo jezo pa pol zvališ na naše juzne sosede, a oni ne krivi ne dolžni.
A, če ne vidiš krivca pri delu je vse zgolj ugibanje, morda je celo včasih bolje, da krivca ne vidiš, v navalu jeze se bojim, da bi bila škoda večja kod je škoda na potopljeni barki, saj bi si očital celo življenje za to, kar bi naredil nepridpravu, ki bi ga zasačil na delu.

pozdrav PACEK
Uporabniški avatar
bolid
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bolid » Sr Avg 05, 2009 08:00

Plovilo je bilo dolžine 5,6m z izvenkrmnim štiritaktnim motorjem Yamaha 80.Tisti ki ste bili na ruti ste ga imeli možnost videti.
Ja bil je namen potopit moje plovilo saj sta bila na palubi,kjer je iztok vode ,na levi in desni strani zabita plutovinasta zamaša,ter tudi iz zunanje strani kjer je odprtina od kalužne črpalke je bil vstavljen plutovinasti zamaš,tako da kalužna se je prižgala,vendar voda ni mogla jiti ven :!:
Edina sreča je ta ,da sem se udeležil :!: RUTE :!: ,saj sem ga takrat zavaroval polni kasko,za dobo dveh mesecov.Lani ga nisem imel zavarovanega pa tudi letos ga nebi,če nebi odšel na ruto :shock:

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost