gregor.n napisal/-a:Jaz bi napisal kaj iz lastnih izkušenj, vendar o navtiki, o kateri naj bi bilo govora na tem forumu, oziroma je nekdaj bilo...
...kako porinem eno kurčevo ribo u pečico in olupim krompir pišem na kulinaričnem, kako futram svoje pujse na pujsoljubskem, kako zalepiti lesen zobotrebec na mizarskem, kako preživim dan in in sem vesel da sem pa na terapevtskem srečanju
Lepo prosim, piši o navtiki.
Občasno berem namige, da imaš kup izkušenj - in da si (bil?) dodana vrednost foruma, pa sem bil ob pregledu tvojih objavljenih prispevkov na forumu razočaran.
Razen zezanja nekaterih drugih, ki kaj objavijo, objaviš kaj v ugankah (a ne v smislu, kot je nekoč napisal admin, da bi želel, da iz tega nastane morjeplovčev 'peljar'), napišeš kaj kratkega v temo kje je kdo na dopustu in podobno.
Vem, da si vsaj enkrat napisal zanimiv prispevek, tako da vem, da to znaš, ampak ga še nisem uspel ponovno najti, da dam povezavo nanj v kazalo (po mojem) dobrih prispevkov po avtorjih.
Kaže, da je za nekaj izmed vas starih formum predvsem mesto za 'chat' z internimi forami, ki jih razumejo tako imenovani 'fejst fantje' - in ki v tej skupini tudi niso žaljive, ko bi za novince lahko bile razumljene drugače. S tem ni popolnoma nič narobe, dokler se te interne fore - vključno s ciničnimi, sardoničnimi in podobnimi - vrte v tisti skupini, ki jih ne jemlje resno, tudi kadar imajo namen povzročiti bolečino.
Problem je, ker je po eni plati tak pristop pomerjen tudi v odgovore novincem, ki lahko interne ne čisto resno mišljene fore jemlje resno (in ti se potem umaknejo s foruma, zaradi česar je na forumu kljub precej dobre vsebine razmeroma malo mladih). Po drugi plati pa je vsebina foruma vidna vsem, ne le tej skupini, in ti znajo 'interne fore' razumeti drugače, kot so - morda - bile mišljene.
Spomnim se primerov - in ko jih najdem, pridejo povezave nanje sem - opisov škodoželjnega uživanja pri nerodnem manevriranju 'čarterašev' v prstaniščih v vetru. Dobronamerni so napisali prispevke in teme, kako se tega naučiti (recimo Marchi, Edo), in jaz sem take naredil povezave v delu kazala z naslovom Začetniki ali nekaj podobnega (bom poiskal povezavo, ko bom na hitrejšem linku).
Prispevki družbe zajebantov pa so trdili:
- da se od simulatorja ne moreš nič naučiti (ali neumnost, nepoučenost kaj je to ali pa zlonamerno, čeprav tudi dober simulator v resnici ni dovolj),
- da se iz prispevkov na forumu ne moreš nič naučiti (isto kot zgoraj, čeprav nasvet sam brez lastne izkušnje tudi ni dovolj)
- da bomo samo s praktičnimi izkušnjami, ki bodo prišle z (le plačanimi) izobraževanji (po možnosti na eksotičnih lokacijah, kakršnih so se - domnevno - udeležili člani 'kluba zajebantov'.)
Zlasti to zadnje me spominja na - pred kakim letom pravkar upokojenega - profesorja Fakultete za šport, ki bi nam moral (na usposabljanju, ki smo ga plačali) spredavati fiziologijo športa in prvo pomoč v športu. Jaz sem o tem že nekaj vedel iz pred let (in opravil tudi kak izpit ali dva iz tega) in se veselil prilike, da izvem več od nekoga res kompetentnega, pa je bilo manj od 20% časa porabljenega za inof začetnikom, ostalo pa za ponavljanje, da bomo o tem, kar on še ve, bodisi slišali pri naslednjih (plačanih) stopnjah usposabljanja bodisi ko bomo - kot on - nekoč sami dobili izkušnje. In jaz sem izkušnje že imel, rabil pa sem posodobitev teorije k njim, in to po možnosti od koga, ki je tudi praktik... Pri tem tip ni bil niti neuk niti butast (pogledal sem nekaj reči, ki jih je objavil), ampak njegova motivacija učitelja je... trenutno se ne spomnim primernih besed, ki bi jih lahko kot nežaljive objavil na forumu.
Verjetno bom tole iz tega odstavka treščil v novo temo o slabih učiteljih in nadomestil s povezavo tja ...
Kar zadeva tiste med člani foruma, ki vas moti, kaj in kako pišejo nekateri drugi, čeprav je povezano z navtiko, ni nerazumljivo, ni žaljivo in je - po številu ogledov prispevkov sodeč - zanimivo, in v tistem ne najdete napak, na katere bi lahko pokazali), je po mojem narobe pač to, če ovirate druge, ki bi forum radi uporabljali kako drugače, kot vi.