Kje se kupi jadrnice 4-5m?

Vse o jadrnicah in jadranju

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
klaus
Poročnik bojne ladje
Kraj: Ljubljana / Rab

Kje se kupi jadrnice 4-5m?

OdgovorNapisal/-a klaus » To Avg 04, 2009 12:33

Živjo,

Pred leti je bilo vse polno malih jadrnic po morju in tudi kupiti jih ni bil kakšen velik problem. Na takih sem se tudi jaz učil jadrati pre "ulala" leti... Zdaj pa sem začel iskati kakšno manjšo zadevo za moje otroke, pa vidim, da je ponudba majhna... Elan je včasih dela 430 in zete, ampak takih ne dela več...

Torej, kdo dela in kje se da kupiti nove jadrnice med 4 in 5,5m brez kabine, relativno hitre, vendar ne regatne (te so preveč oskubljene).

Hvala,
Klaus
obojan
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a obojan » To Avg 04, 2009 15:03

Uporabniški avatar
seleven
Kontraadmiral
Kraj: Ljubljana-Krk-Omišalj
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a seleven » To Avg 04, 2009 15:52

Vzemi vsako stresno situacijo kot pes:
Če je ne moreš požreti ali se z njo igrati,
jo pač polulaj in pojdi dalje...
Uporabniški avatar
klaus
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a klaus » To Avg 04, 2009 21:20

Hvala za ideje.

Bolho sem ze prebrskal, pa razen 10 in več let starih zet ni nič... ebay.de - a to pomeni, da se v SLO praktično ne da več kupiti nove jadrnice?
obojan
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a obojan » Pe Avg 07, 2009 10:51

Po mojih izkušnjah je v SLO tovrstna scena zelo slabo razvita.
Kolikor vem je edin model kjer ne sediš v vodi ELAN 430. Tudi sam sem z njim precej preplul. Med drugim sem preživl tudi 14 dnevne počitnice na čolnu. Na obali sem spal le 2x ali 3x. To je bolj čoln ki ima tudi jadra.
Potem sem sam izdelal jadrnico po načrtih Van de Stadt 18 ft. Glede jadralmih lasnosti čisto druga pesem in zelo prostorna idealna tudi za o kampiranje
Ko sem jo prodajal se je večina vprašanj začela z koliko je notri ležišč.
Aja nima kabine pa nič ležišč-pol pa hvala lepa.
Na e-bayu se tovrstne zadeve precej prodajajo in tudi kupujejo.
Uporabniški avatar
Lipi
Kapitan
Kraj: LJ - Vrsar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Lipi » Pe Avg 07, 2009 15:27

mogoče bo blo pa tole zanimovo videti ...

http://www.bolha.com/oglas382439320/nov ... -sunflower
še kakšen meter več ...
Uporabniški avatar
klaus
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a klaus » So Avg 08, 2009 18:42

Hvala za odgovor.
obojan napisal/-a:Po mojih izkušnjah je v SLO tovrstna scena zelo slabo razvita.

:(
obojan napisal/-a:Kolikor vem je edin model kjer ne sediš v vodi ELAN 430. Tudi sam sem z njim precej preplul. Med drugim sem preživl tudi 14 dnevne počitnice na čolnu. Na obali sem spal le 2x ali 3x. To je bolj čoln ki ima tudi jadra.

Če je to tisti elanov motorni čoln, ki so mu nataknili jambor, potem to ni to. Jadralne lastnosti te banjce so bile zelo slabe. Moj oče je imel včasih Alpo 5,50 (čudovita plastična italijanska jadrnica z dvižno kobilico pred 30 leti) in smo delali kroge okrog take banjce.
obojan napisal/-a:Potem sem sam izdelal jadrnico po načrtih Van de Stadt 18 ft. Glede jadralmih lasnosti čisto druga pesem in zelo prostorna idealna tudi za o kampiranje
Ko sem jo prodajal se je večina vprašanj začela z koliko je notri ležišč.
Aja nima kabine pa nič ležišč-pol pa hvala lepa.

Ja, to sem opazil. Enostavno najdeš barke nad 6m s kabinami - očitno to vsi iščejo. Kaj manjšega brez kabine, vendar ne regatno, pa ne.
obojan napisal/-a:Na e-bayu se tovrstne zadeve precej prodajajo in tudi kupujejo.

Sicer sem precej kupoval preko ebaya v preteklosti (tudi večje vrednosti), ampak v glavnem od power sellerjev. Barke pa prodajajo večinoma privatniki, kjer je zgodovina vprašljiva... Pa še precej daleč so in ne moreš preveriti v kakšnem stanju je... Ali pa se motim?

Klaus
Uporabniški avatar
klaus
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a klaus » So Avg 08, 2009 18:44

Lipi napisal/-a:mogoče bo blo pa tole zanimovo videti ...

http://www.bolha.com/oglas382439320/nov ... -sunflower

Hvala - Sorry, premajhno. Kupujem sicer za otroke, vendar bi tudi jaz rad jadral :)
Uporabniški avatar
klaus
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a klaus » So Avg 08, 2009 18:55

obojan napisal/-a:Kolikor vem je edin model kjer ne sediš v vodi ELAN 430. Tudi sam sem z njim precej preplul. Med drugim sem preživl tudi 14 dnevne počitnice na čolnu. Na obali sem spal le 2x ali 3x. To je bolj čoln ki ima tudi jadra.

Ja, ja, to sem mislil, ko sem rekel motorni čoln z jamborjem... ne to ni to... kakšna 420 ali 470 bi bila veliko bolj fajn.
ANTON

OdgovorNapisal/-a ANTON » Če Avg 27, 2009 10:19

Jaz sem jo uvozil direktno iz ZdA, je naprodaj, Hunter 170, 5 m dolga, cca 220 široka, jambor 7,8 m, pošljem slike, če mi pošljete mail na dagra@siol.net
ker so otroci odrasli, je naprodaj, do 5 oseb, komplet, na registrirani prikolici, registrirana, odprta, super zabava, leti hitro, dvižna kobilica
cena ugodna
Tone
mobi: 031 614 984
JADRANJE
primusr
Admiral
Kontakt:

jadrnica 4-5

OdgovorNapisal/-a primusr » Če Sep 17, 2009 19:00

Hoj,
ne vem koliko bi ti dal za jadrnico. vem za jadrnico dolgo 14" to je olimpik klasa ( če se motim me popravite). Je narejena po sistemu west in ima okoli 330 kg. Uporabljeni so samo najboljši materiali kot so kanadska cedra ,mahagonij, teakovina.
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Cena jadrnice je ne boste verjeli 20.000€ plus DDV!!
Je pa vredna svojega denarja, sem jo razstavljal na Dunajskem Boat Show-u in so bili presenečeni nad kakovostjo....
lp
kjerkoli ste že....
Fiat Justitia ... Some day....
Bench
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Bench » Če Sep 17, 2009 20:52

Pogooglaj tudi za jadrnico Seascape 18, zrasla je na domacih tleh, testirati se pa jo da mislim da pri JK Pirat v portorozu.
Uporabniški avatar
EDO
Admiral
Kraj: Ljubljana - Lovran - Umag

OdgovorNapisal/-a EDO » To Dec 29, 2009 20:34

Dehler je začel prodajati novo Varianto 18. Cena v Nemčiji se začne pri 9.987 EUR. Me pa prav zanima kakšna bo cena v SLO :?: Dehler je sedaj v lasti Hanse Yachts in to je že prvi skupni projekt. Projektanta sta Judel&Vroljik - tako kot pri vseh Hansejevih jadrnicah. Prvi odzivi na jadrnico so zelo dobri. Več informacij v zadnji številki nemške revije Yacht (na kioskih oz. na linku spodaj).
Upam, da to ne bo razumljeno kot reklama :? . Zdi se mi zanimivo, da se še kaj novega dobi za manj kot 10.000 EUR. Admin zbriši, če misliš, da je preveč...
http://www.yacht.de

LP Edo
Living well is the best revenge
https://www.facebook.com/NotaBeneSailing/

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov