izdelava inox sidra za varno sidranje tudi ob močnih nevihtah - STORM ANCHOR HOMEMADE DIY

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

JulesVerne
Kapitan fregate

Re: izdelava inox sidra za varno sidranje tudi ob močnih nevihtah - STORM ANCHOR HOMEMADE DIY

OdgovorNapisal/-a JulesVerne » To Feb 20, 2018 21:21

Bonaparte,

čestitam za dobro opravljeno delo, združil si vse lastnosti najboljših sider.

V moji pisarni ti bomo z veseljem priskočili na pomoč,

pa ti lahko ponudim brezplačno odv. zastopanje za registracijo modela sidra na celotnem trgu EU. Plačat moraš samo takse OHIM (230 EUR ob prijavi in naknadno še 120 EUR ob objavi - toliko pač pobere sam urad). Mi pa v prid razvoja slovenske navtike zastopanje opravimo brezplačno.

:) pomoč in kontakte pa ti lahko uredim tudi kasneje, če bi se lotil izdelave teh sider.

Pši mi na ZS.
Uporabniški avatar
Bonaparte
Admiral
Kraj: Koper

Re: izdelava inox sidra za varno sidranje tudi ob močnih nevihtah - STORM ANCHOR HOMEMADE DIY

OdgovorNapisal/-a Bonaparte » To Feb 20, 2018 21:25

Takole, to je trenutno zadnji dizajn sidra Storm:
Ima poglobljen ročaj, luknje za blato, ukrivljen ročaj, tanek lok in napis Storm na lopati, kateri poveča upor sidra skozi pesek. Skratka vse karateristike, ki so se izkazale da delujejo. Tako sidro bo predvidoma držalo 60% močneje kot original Mantus.

Tudi za estetiko sem poskrbel, upam da vam je všeč trizob.
Luknje za blato sem zamenjal za kvadratke v modnem stilu Louis Vuittona ;)

Slika
Kar koli delaš, naredi kvalitetno ali se pa raje sploh ne loti.

Video test sider: https://www.youtube.com/channel/UC_cYNza74BYYsuOjhmAHAdA/videos?shelf_id=0&view=0&sort=dd
Uporabniški avatar
Bonaparte
Admiral

OdgovorNapisal/-a Bonaparte » To Feb 20, 2018 21:32

@JulesVerne Hvala vam za ponudbo.

Sidro storm je sidro ki sem ga posvetil za dobro slovenske in svetovne navtike. Nekaj malega dobrega da tudi sam prispevam.

To je neke vrste open project. Veliko ljudi iz foruma mi je z veseljem pomagalo pri raziskavah. Vse teste sem objavil javno zato da si lahko tudi drugi z njimi pomagajo. Vesel bom, če bo kdo za dobro svetovne navtike dopolnim in izboljšal moj projekt.
Z zaščito sidra storm bi nadaljnim raziskovalcem zavezal roke.
To je bil projekt za moje veselje.
Mogoče bom umrl reven kot Nikola Tesla ampak denar ne kupi sreče.

Video test sider: https://www.youtube.com/channel/UC_cYNza74BYYsuOjhmAHAdA/videos?shelf_id=0&view=0&sort=dd
Uporabniški avatar
Bonaparte
Admiral

OdgovorNapisal/-a Bonaparte » To Feb 20, 2018 21:48

Okrogle luknjice sem zamenjal s kvadratki, ker kvadratki (smrekast vzorec) bolje držijo na podlago kakor krogci, zato traktorske gume nimajo krogce na gumah ampak smrekast profil.

Ročaj sem na sredini malenkost odebelil, da je močnejši.
Nazadnje spremenil Bonaparte, dne To Feb 20, 2018 21:49, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » To Feb 20, 2018 21:49

8) :D
Uporabniški avatar
Lure
Admiral
Kraj: Ljubljana - Izola

OdgovorNapisal/-a Lure » To Feb 20, 2018 22:43

Super izgleda.
A si kaj razmišljal, če bi se dalo tudi ročaj narediti ožji na spodnji strani, da se bolj zareže v podlago.
Spade sidro, ki je po testih eno boljših (če ne celo boljše kot Mantus) ima recimo ročaj narejen tako, da se vkoplje kot klin v podlago. Si pa znam predstavljati, da to kar zakomplicira izdelavo.

Zanima me tudi kakšen material nameravaš uporabiti in koliko bo debelina ročaja - nanj delujejo kar precejšne sile iz strani, tako da se zna ročica skriviti. To je bil recimo problem prvih Mantusov, ki so ga kasneje rešili z boljšim materialom.

Tukaj je potem še cel elaborat od Mantusa.
kr3mn1
Admiral
Kraj: Kranj / Pag(LUN)

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » To Feb 20, 2018 23:29

mantus je kitajc. okoli kvalitete ne bi govorili.

uporabljen bo pa S355JR G2
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » Sr Feb 21, 2018 09:00

To pa že kr dobr zgleda.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
Uporabniški avatar
OGORAZD
Kapitan
Kraj: Brezovica pri LJ

OdgovorNapisal/-a OGORAZD » Sr Feb 21, 2018 10:45

čestitke za ves čas ki si ga porabil in dokumentiral, zanimivo kaj se da izboljšat na stvareh ki obstajajo že tako dolgo.

Skratka kapo dol :D :D :D

Zdaj pa še v masovno proizvodnjo :)
bilo
Kapitan korvete
Kraj: Podkum - Bilo

OdgovorNapisal/-a bilo » Sr Feb 21, 2018 14:10

Bonaparte, kako smo včasih rekl ... svaka čast!
Uporabniški avatar
Galex
Viceadmiral
Kraj: Portorož

OdgovorNapisal/-a Galex » Sr Feb 21, 2018 22:05

pohvale...
Uporabniški avatar
Bonaparte
Admiral

OdgovorNapisal/-a Bonaparte » Po Mar 05, 2018 15:51

Sem kupil inox poščo 316L debeline 12mm (za lopato) in inox ploščo debeline 20mm (za ročaj).
V kratkem bom izdelal prvo pravo sidro.

Slika

Dimen
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Dimen » To Mar 06, 2018 08:40

Super Marko,
če boš projektiral in bil pripravljen izdelati mini sidro za moj 5,2 metra dolg fišerman sem naročnik :D
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » To Mar 06, 2018 11:13

+1.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
Uporabniški avatar
Stopi
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Stopi » Sr Mar 07, 2018 10:16

Bravo, Marko! :!: :!: :!: Res, čestitke za tvoj trud in ideje ter skromnost. Morjeplovci se ti lahko oddolžimo z naročilom sider, ko jih boš začel delat in boš tako vsaj nekaj zaslužil, za ves tvoj žrtvovani čas. Jaz ga definitivno naročim, kot sva se že dogovorila.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov