Saver 650 vs Italmar 22

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

Re: Saver 650 vs Italmar 22

OdgovorNapisal/-a MareC » To Mar 27, 2018 21:27

morosito napisal/-a:
darkojakob napisal/-a:Motor me zanima , ampak je malo prehuda 225...sem našel Mercury 150 skoraj novega za 8500 z montažo na moj čoln...kar mislim, da je ok...če računaš, da je montaža več ali manj na čoln okoli 500€. Čakam, kaj bo glede 23..baje, da je davak le plačan. Kaj bo pa ne vem...maja moram imeti nekaj v morju...zdaj ali bo čoln ali pa blazina. :D Moja itak samo :roll:

montaza je 200-250€ povsod v italijo.....to je standard cena....
samo v milanu ali v como ti lahko upalijo 400-500€ ker se tam smatra to sport za bogatase....:D

morost, mi živimo v SLO in ta forum je slovenski, koji klinac mene zanima kaj je v Italiji, pri nas je cena za montažo motorja 1,5-2% od vrednosti novega motorja ali 400-500€ če ti kdo to naredi v SLO

in non stop nekaj nabijaš s to Italijo, pa prijatelji iz Italije, pa serviserji iz Italije
daj umiri se, poleg tega pa se nauči pisati vsaj razumljivo, če ne že SLOVENSKO :twisted: , mislim, da si ti prvi, ki potrebuješ malo "jugoslovanske" izobrazbe, ki jo očitaš nekomu par prispevkov nazaj :evil: :evil:
moro12345
Admiral
Kraj: Ankaran

OdgovorNapisal/-a moro12345 » To Mar 27, 2018 21:35

pol pravijo da so italjani fasisti...poglej kako eni razmisljajo.
katastrofa....pol srecno uzivajte v "postenost"...klosari....

500€ montaza...ma kdo je izumil ta bolana pravila? hlapci....

edit: jaz sem iz ankarana....dol mi visi za vse kar je nad crnim kalom....nisem jaz kriv ce vam turajo prste tam kamor nebi smeli..ocitno ste vajeni....ne vem...zato pa na servisu gledam same ljubljanske registrske tablice kupujejo rezervne dele za jih "preprodajat" v slovenijo....ko sem ostal sokiran ko cink protektor za hondo bf150 stane skoraj 3x vec ko v italijo....
Nazadnje spremenil moro12345, dne To Mar 27, 2018 21:40, skupaj popravljeno 1 krat.
darkojakob
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a darkojakob » To Mar 27, 2018 21:38

Ja od Pronautike...a je kaj narobe...nisem nic gledal v kaksnem stanju je motor, sva se po telefonu zmenil. Upam, da je res 30 ur...pac ni v garanciji...a danes res ne mores nobeneu nic verjet. Itak sem mislil klicati na servis Mercury v Novi vinodolski, bi vzel serviserja s seboj. Tam so res decki ok...kar je najbolj pomebno ne nategujejo in jih lahko samo pohvalim glede usluge in sevisa. Res na nivoju. Itak mi je prva izbira 23...ce to ne bo slo moram imeti plan B....nekako tako...tes ni nobenega, ki zna italjansko?? Ko sem kupoval svon prvi coln je slo vse tako gladko in tudi ko sem ga prodal...kupil coln, nato cez par dni motor...in cez par dni ze v vodi. Ko sem ga prodal...je prisel kupec in ga tudi odpeljal....ocitno tokrat ne bo slo vse tako gladko...verjetno za nazaj pride :)
moro12345
Admiral

OdgovorNapisal/-a moro12345 » To Mar 27, 2018 21:47

servis za hondo na vsakih 150 ur nisem placal nikoli vec kot 170-180€ od leta 2013....edino ko imam za menjat svecke placam dodatnih 100€ ker kupujem tiste iridium.....sem poklical vse mozne servise honda marine v slo in hr istri...najbolj poceni je bilo v novigradu 230€. Najvec AS 550€ ... pol ves kolko je ura....bolano vse
Uporabniški avatar
Galex
Viceadmiral
Kraj: Portorož

OdgovorNapisal/-a Galex » To Mar 27, 2018 21:59

Lahko ti pomagam kar se tiče ITA...na ZS sem ti pustil kontakt...
darkojakob
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a darkojakob » To Mar 27, 2018 22:17

Hvala..vendar se nisem nic dobil...ce bom...te poklicen jutri dopoldan....hvala in upam, da se vidiva ter v miru spijeva kaksno pivo... :D
Dede
Praporščak
Kraj: Solkan

OdgovorNapisal/-a Dede » To Mar 27, 2018 22:28

MareC napisal/-a:
morosito napisal/-a:
darkojakob napisal/-a:Motor me zanima , ampak je malo prehuda 225...sem našel Mercury 150 skoraj novega za 8500 z montažo na moj čoln...kar mislim, da je ok...če računaš, da je montaža več ali manj na čoln okoli 500€. Čakam, kaj bo glede 23..baje, da je davak le plačan. Kaj bo pa ne vem...maja moram imeti nekaj v morju...zdaj ali bo čoln ali pa blazina. :D Moja itak samo :roll:

samo v milanu ali v como ti lahko upalijo 400-500€ ker se tam smatra to sport za bogatase....:D

morost, mi živimo v SLO in ta forum je slovenski, koji klinac mene zanima kaj je v Italiji, pri nas je cena za montažo motorja 1,5-2% od vrednosti novega motorja ali 400-500€ če ti kdo to naredi v SLO

in non stop nekaj nabijaš s to Italijo, pa prijatelji iz Italije, pa serviserji iz Italije
daj umiri se, poleg tega pa se nauči pisati vsaj razumljivo, če ne že SLOVENSKO :twisted: , mislim, da si ti prvi, ki potrebuješ malo "jugoslovanske" izobrazbe, ki jo očitaš nekomu par prispevkov nazaj :evil: :evil:

Mare ...ne vem ali kdo potrebuje kaj izobrazbe...mogoče bi lahko pomislil da je pač Ankaran in celotna Obala na dvojezičnem področju....tako da jih veliko od tam bolje obvlada Italijanski jezik kot slovnično Slovenščino. Pa tudi da iz Ankarana do Trsta je manj poti kot iz Lj do Trzina ? Kdo bi se vozil v Lj? Pa še dražje plačal ? Pač morosito je povedal svoje....in ima prav. (vmes pa se tudi sam vprašam ali je tvoja Slovenščina 100% ?) Pa brez zamere LP
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » To Mar 27, 2018 22:37

Mare nima smisla
Sicer pa glede na vse kompliciranje bolje kupiti kajak in sotor.
Kupi ze to barko.
Vsi bi in jare in pare.
darkojakob
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a darkojakob » Sr Mar 28, 2018 06:40

David sem ti poslal ZS.
Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

OdgovorNapisal/-a MareC » Sr Mar 28, 2018 07:18

Dede napisal/-a:
MareC napisal/-a:
morosito napisal/-a:

Mare ...ne vem ali kdo potrebuje kaj izobrazbe...mogoče bi lahko pomislil da je pač Ankaran in celotna Obala na dvojezičnem področju....tako da jih veliko od tam bolje obvlada Italijanski jezik kot slovnično Slovenščino. Pa tudi da iz Ankarana do Trsta je manj poti kot iz Lj do Trzina ? Kdo bi se vozil v Lj? Pa še dražje plačal ? Pač morosito je povedal svoje....in ima prav. (vmes pa se tudi sam vprašam ali je tvoja Slovenščina 100% ?) Pa brez zamere LP

DEDE če bi prebral vse prispevke bi opazil tudi to na kar sem se navezal
Evo me je toni8 ponizal da sem slampast...a osnovne matematike ne pozna..zdaj pa je tiho a? Haha
Zdaj se je ocitno usral v gatah ki sem ga resil da ker je hotel kupit plovilo za 30.000€ staro 8 let ker je mislil da je ful ugodno a glanc novo plovilo 2018 in 150 motor letnik 2017 dobis za isti denar...ocitno v jugoslavijo mu je bila predraga tudi osnovna sola? Kdo bo to znal kaksno nivo izobrazbe ima....

s takimi in podobnimi odgovori si pa lahko vsak sam ustvari mnenje
pol pravijo da so italjani fasisti...poglej kako eni razmisljajo.
katastrofa....pol srecno uzivajte v "postenost"...klosari....

500€ montaza...ma kdo je izumil ta bolana pravila? hlapci....

edit: jaz sem iz ankarana....dol mi visi za vse kar je nad crnim kalom....nisem jaz kriv ce vam turajo prste tam kamor nebi smeli..ocitno ste vajeni....ne vem...zato pa na servisu gledam same ljubljanske registrske tablice kupujejo rezervne dele za jih "preprodajat" v slovenijo....ko sem ostal sokiran ko cink protektor za hondo bf150 stane skoraj 3x vec ko v italijo....
pixl
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a pixl » Sr Mar 28, 2018 16:29

5 strani pa še nič za pokazat ... Še kakšna stran pa bo konec sezone!
Edini plus je, če so finance vezane. Bo vsaj profit, kak cent ali dva!
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Sr Mar 28, 2018 18:06

Morosito in Toni8, prosim da takoj prekineta z nabijanjem, žaljenjem drug drugega ter ostalih na forumu.
Tokrat sem napisal "prosim", naslednjič ne bom nič pisal, bodo samo banovci!
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » Sr Mar 28, 2018 20:24

Kar se montaže motorja tiče:
Cena je odvisna tudi od KM (za 50 KM in 300 KM ne more biti isto), prva ali druga montaža (kjer je že precej narejeno) in material (400-500 eur je v glavnem z komandnimi pletenicami, cevmi, manšetami, ploščo, oljem...tudi do 200 eur), tisto za 200-250 pa brez materiala. Pa cena ne sme biti glavni razlog pri storitvi. Pri meni je še vedno na prvem mestu kvaliteta.

Morosito, malo me zanima kakšno Hondo imaš, da plačaš od 170-180 eur za servis?
moro12345
Admiral

OdgovorNapisal/-a moro12345 » Ne Apr 01, 2018 10:07

Plasticna krmna zascita za motor od 40km do 250km stane 4€. Posevna 7€ (Priporocam posevno ker imas vec negativnega trima a se ko dvignes motor gre peta vec gor in ne tika vode).

Meter cevi za skrit kable (tuba) stane 12€ na meter ne glede na moc motoja.
Vijaki edino za 150-175-200-225-250 so debelejsi in malenkost draziji...so pa tip B to pomeni da ni klasicen navoj.
Varovalna natica proti kraji dodatno cca 50€ ce zelis zakomplicirati zivljenje lopovu.

Dvigalo za izvenkrvni motor od 40km do 250 je isto..
Montira ga vedno 1 oseba...tu ni neka filozofija ali sila...motor visi na dvigalu in ga pocasi pribliza trupu...

Za vlect kable, vsa plovila imajo spiralno plasticno cev fi 48 ali 52 tako da tu ni noben problem...
Edino kar je drago so kabli od motorja (ponavadi ko kupis motor dobis ze kable (cca 3m dolzine) ki sepovezujejo na instrumente.

Jaz ne vem res od kje eni potegnete 500€ montaze?
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » Ne Apr 01, 2018 18:38

Daki napisal/-a:Morosito, malo me zanima kakšno Hondo imaš, da plačaš od 170-180 eur za servis?

Morosito, nisi mi odgovoril na vprašanje :shock:

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost