Yamaha 40/60 ali 40/70.
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Yamaha 40/60 ali 40/70.
Zanima me kakšna je razlika med motorjema Yamaha 40/60 ali 40/70. Prodajalec trdi da so to motorji delani za italijanski trg in da če pri dovodu zraka odstani nekaj, da potem imata motorja 60 ali 70 konjev. Je temu res tako? Kaj pa propelerji? So ti tudi enaki kot pri pravi 60-tki ali so manjši? Razlika v ceni med enim in drugim je cca 1000 eurov. Bi pa bil ta motor na Coastlinerju 475.
Re: Yamaha 40/60 ali 40/70.
Prej si napisal da bos barko uporabljal sezonsko in pol celo leto v kontejner...meni se zdi kupovat zdaj nov motor..pa bos delal kolko ur? 10 na sezono? In pol ga konzerviral ne vem kaj...sam tko info konzervacija 4T ne obstaja, ker ga dejansko ne rabi..99% serviserjev izklopi pipo za dovod bencina in ko crkne to pomeni konzervacija..
Brezveze kupovat pol novo...
Ce kupujes novo je dobro samo ce bi delal na leto 100-150ur....tako kakor koli obrnes rajsi si kupis kaj rabljeno..po mojem tudi kaksen 2T motor...bos imel se cenejsi servis a za 4T te bo servis drago stal..
Ne vem odloci se ti...ze ce kupujes tako miniaturno plovilo bi ga jaz dal na prikolico, pa ga imel skozi celo leto...pa ko imas voljo po zimi gres nekam na jezero/morje malo se zlaufat...ne vem....
Brezveze kupovat pol novo...
Ce kupujes novo je dobro samo ce bi delal na leto 100-150ur....tako kakor koli obrnes rajsi si kupis kaj rabljeno..po mojem tudi kaksen 2T motor...bos imel se cenejsi servis a za 4T te bo servis drago stal..
Ne vem odloci se ti...ze ce kupujes tako miniaturno plovilo bi ga jaz dal na prikolico, pa ga imel skozi celo leto...pa ko imas voljo po zimi gres nekam na jezero/morje malo se zlaufat...ne vem....
Na Hrvaskem sem lastnik apartmaja, tako da sleherni dopust preživimo doli. Aktivno smo torej od junija do septembra doli 5 tednov. Že zdaj sem z Hodno naredil cca 30 ur na leto. Hondo 4m gumenjaka smo zdaj lastili 5 let. Tako da ta trda banjica bo v lasti še vsaj toliko, če ne več. Doli imam na parkirišču tudi kontejner, pa bi čoln bil pod streho čez zimo. Če bi ga vozil domov bi bil pa pd milim nebom, ker ga nimam kam dat.
Ok o tem lahko debtiramo na temi o Coastlinerju. Tukaj me zanima odklepanje 40km yamahe.
Ok o tem lahko debtiramo na temi o Coastlinerju. Tukaj me zanima odklepanje 40km yamahe.
Glej odklepajo 40km v italijo ker do 40km ne potrebujes ne izpita, ne vpis v register ne obveznega zavarovanja ampak samo kasko.
Gre zato...eden ki nima izpita bo dal za 40km in pol se 500€ za odklenjeno elektroniko. Predvidevam da mate izpit zato za boljso voznjo priporocam 60+ ker je cena tam tam.
Gre zato...eden ki nima izpita bo dal za 40km in pol se 500€ za odklenjeno elektroniko. Predvidevam da mate izpit zato za boljso voznjo priporocam 60+ ker je cena tam tam.
-
Daki
mrdaco napisal/-a:Zanima me kakšna je razlika med motorjema Yamaha 40/60 ali 40/70. Prodajalec trdi da so to motorji delani za italijanski trg in da če pri dovodu zraka odstani nekaj, da potem imata motorja 60 ali 70 konjev. Je temu res tako? Kaj pa propelerji? So ti tudi enaki kot pri pravi 60-tki ali so manjši? Razlika v ceni med enim in drugim je cca 1000 eurov. Bi pa bil ta motor na Coastlinerju 475.
Ti motorji so res delani za italijanski trg, v bistvu pa gre za 60 ali 70 KM. Yamaha 40 KM ima tri cilindre, ta modela pa 4 cilindre. Je pa 40/60 (F40H) popolnoma drugačna od 40/70 (F40G), ki ima že 16 ventilov, 10 kg več in večjo peto, ter tudi eliso. Za tvoj čoln bi bil F40G idealen motor.
Torej se splaca dat 900 eur zraven? Kaj pa dejstvo da je 60KM maksimum po deklaraciji čolna, jaz pa bi imel v bistvu 70km?
Moras gledat tezo motorja na krmni steni. Eni napisejo max 115 pa dajo 140 ali 150 ker krmna stena je tako trda in drzi vecjo kg maso....
-
Daki
mrdaco napisal/-a:Torej se splaca dat 900 eur zraven? Kaj pa dejstvo da je 60KM maksimum po deklaraciji čolna, jaz pa bi imel v bistvu 70km?
Samo 10 kil je težji, tako da brez problema. Res boš navdušen.
-
NOVI FOSIL
- Admiral
- Kraj: LJ-CRES
- Kontakt:
mrdaco napisal/-a:Torej se splaca dat 900 eur zraven? Kaj pa dejstvo da je 60KM maksimum po deklaraciji čolna, jaz pa bi imel v bistvu 70km?
Jaz imam motor Yamaha 40G. To je Yamha 70, le da je 2k cenejša kot 70. Na ta način imaš motor po
papirjih samo 40KM . Plačuješ nižji davek itd. Z odpiranjem iz 40 na 70 nimaš nikakršnega stroška.
Moraš pa paziti, da ne kupiš 40 ke , ki pa je v resnici 60, ker se ta ne da predelat na 70KM
Zaradi 10KM si ne bi belil glave. Važno je da papirji štimajo.
In kako ga odpreš iz 40 na 70 km? Hvala
Eno podložko, ki je med fergazerjem in airboxom daš ven.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
-
Kuhan_Vinček
- Kapitan
AEgir napisal/-a:Eno podložko, ki je med fergazerjem in airboxom daš ven.
Hahah, tako enostavno pa glih ni no....
Potrebuješ še nov ECU, ali pa če daš čipirati / premapirati / flashati starega.
ECU je namreč programiran na točno določene parametre. In če ti samo povečaš dovod zraka, ECU pa tega ne ve, bo delovanje motorja lahko še slabše ali kvečjemu isto.
ECU mora vedeti kolikšen pretok zraka je na voljo, da zna optimirati vbrizg (količino goriva, čas vbrizga itd).
Hahah, tako enostavno pa glih ni no....
Potrebuješ še nov ECU, ali pa če daš čipirati / premapirati / flashati starega.
ECU je namreč programiran na točno določene parametre. In če ti samo povečaš dovod zraka, ECU pa tega ne ve, bo delovanje motorja lahko še slabše ali kvečjemu isto.
ECU mora vedeti kolikšen pretok zraka je na voljo, da zna optimirati vbrizg (količino goriva, čas vbrizga itd).
Če povečaš dotok zraka bo podtlak v sesalni cevi nižji...
Vse skupaj je čisto odvisno od konkretnega primera (modela motorja).
Xilinx Vivado HLx trainee
Kuhani:
Maš prav v neki meri, ampak v tem primeru nimaš prav.
Pri specifično tej jamahi je točno samo podložko treba ven vzet, ecu je sprogramiran tako da glede na N količino zraka ki jo meri z mass airflow metrom doda Y goriva in glede na obrate štela vžig. Če modificiraš N kar počne podložka, ECU doda ustrezno količino goriva.
Temu se reče open loop način delovanja.
Pri specifično tej jamahi je točno samo podložko treba ven vzet, ecu je sprogramiran tako da glede na N količino zraka ki jo meri z mass airflow metrom doda Y goriva in glede na obrate štela vžig. Če modificiraš N kar počne podložka, ECU doda ustrezno količino goriva.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
AEgir napisal/-a:Kuhani:
Zivjo. Tocno tako kot je navedel Aegir je zadeva pri tejYamahi. Sam imam v lasti Yamaho f40/70. Pri Mercury motorjih pa je ponavadi potrebno menjati ECU.
lpk
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost