lp.
Larson All American 5000
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Re: Larson All American 5000
Hvala.
lp.
lp.
- SebastjanM
- Admiral
- Kraj: Celje
In motor je na kose šel 
Same mašine verjetno ne bom odpiral, bo pa potrebno preventivno okrog črpalke in carb-ov zamenjat vitalne stvari.

Same mašine verjetno ne bom odpiral, bo pa potrebno preventivno okrog črpalke in carb-ov zamenjat vitalne stvari.

- habibi Vll
- Admiral
- Kraj: LJ.Vižmarje
Obvezno, ko imaš ravno snet motor, menjaj spodnji semering na izhodu glavne gredi, kjer pride pogonska os v gred.Tega ponavadi nihče ne menja, ker se motor pač ne snema velikokrat.Je pa dobro vsaj na 10 let snet motor in to storiti, saj se velikokrat zgodi, da ravno zaradi tega pride voda v spodnji ležaj gl. gredi in posledično tudi v notranjost motorja in potem je sranje, gred je adijo, zarjavijo ojnični ležaji, cilindri, da o stroških ne govorimo.Semering ni drag, je pa življenskega pomena za motor.
mašinfirer
- SebastjanM
- Admiral
Jp, to vsekakor v planu. Tudi na peti.
- SebastjanM
- Admiral
Takole, reč se je dvignila v zrak, voziček bo pa sedaj prvi v vrsti za zrihtat.

Vmes sem pa malo za hobi pobral ven števce, jih razdrl, obroče pošmirglal in pobarval ter polakiral, jutri sestavljanje.

Na prikolici pa imam za zrihtat bremze, sem mislil da bo notri kaj materiala za obnovit, pa me je pod bobni čakala čista praznina. Še tisto kar ni blo za stran so vrgli stran!!
Moram pa tudi naredit stranske nosilce na novo- sani, čoln spustit dol vsaj za 10 cm in nove valjčke.
Malo porihtat elektriko in zamenjat vijake, speskat in pobarvat kolesa, ležaji so bili baje novi lani, pa še kaj se bo našlo.

Vmes sem pa malo za hobi pobral ven števce, jih razdrl, obroče pošmirglal in pobarval ter polakiral, jutri sestavljanje.

Na prikolici pa imam za zrihtat bremze, sem mislil da bo notri kaj materiala za obnovit, pa me je pod bobni čakala čista praznina. Še tisto kar ni blo za stran so vrgli stran!!
Moram pa tudi naredit stranske nosilce na novo- sani, čoln spustit dol vsaj za 10 cm in nove valjčke.
Malo porihtat elektriko in zamenjat vijake, speskat in pobarvat kolesa, ležaji so bili baje novi lani, pa še kaj se bo našlo.
Bravo za nakup in lepo da se najde kdo ki si vzame čas za obnovit te starejše čolne katere je prov lepo videt na morju.
Sam otroci so ostali brez gugalnice hitro en voziček
Sam otroci so ostali brez gugalnice hitro en voziček
en mrzu špric, še raje en knc terana in ena feta pršuta, na zdravje morjeplovci
Pressure je za pritisk vode v hladilnem sistemu? Dober si, da ti rata tkole lepo odpret števce. Kdaj ti lahko na obnovo prinesem svoje? 
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
- Marcel_Mastnak
- Admiral
Sej odpret ga ni tak tezk ko pol zapret brez da ga poskodujes.
- SebastjanM
- Admiral
Morem rečt da so se lepo sestavili, obročki niso nič zviti in tudi nič ne bo štrlelo ko bojo vstavljeni v odprtine.
AEgir:
Pressure je za pritisk vode v hladilnem sistemu, ja.
Glede na to kaj vse rihtaš, verjamem da ti ne bo problem tut števčkov zrihtat
Danes je šla prikolica narazen, zdaj pa v nabavo!

AEgir:
Pressure je za pritisk vode v hladilnem sistemu, ja.
Glede na to kaj vse rihtaš, verjamem da ti ne bo problem tut števčkov zrihtat
Danes je šla prikolica narazen, zdaj pa v nabavo!

Super izgleda tale renovacija. Čestitke, in kar tako naprej.
-
Daki
SebastjanM napisal/-a:In motor je na kose šel
Jaz bi ga vseeno podrl in pogledal stanje (bati, obročki, ležaji....). Semeringe pa nujno menjati, kot pravi Habibi.
Teli merci so za podirat kr nočna mora (podnevi).
Kdorkol se je spomnu take konfiguracije delov je bil talentiran, tle ni kej.
Jaz v ta motor nebi preveč vlagal pred prvo sezono ker moj enak 50 konjski thunderbolt je popil konkretno več od 90 konjskega dvotaktnega v4 fergazerca, ki sem ga imel preteklo sezono. Kolk uspe 80ka thunderbolt pogoltnt goriva me je strah pomislt.
Če se zgodi, da boš po prvosezonski investiciji v gorivo hotel novejšega 2taktaša ali 4 taktaša, naj ta ne bo prevelika izguba.
Jaz v ta motor nebi preveč vlagal pred prvo sezono ker moj enak 50 konjski thunderbolt je popil konkretno več od 90 konjskega dvotaktnega v4 fergazerca, ki sem ga imel preteklo sezono. Kolk uspe 80ka thunderbolt pogoltnt goriva me je strah pomislt.
Če se zgodi, da boš po prvosezonski investiciji v gorivo hotel novejšega 2taktaša ali 4 taktaša, naj ta ne bo prevelika izguba.
RESPECT kakšne mojstrovine ustvarjaš s svojo spretnostjo ! 
pojdi se z bikom bost!
- Marcel_Mastnak
- Admiral
Aegir. Js nevem ka si delo s 500-tko da te je tolk prestrašla. Js je čez 15/h ne morm spravit pri wot. Pa mam tastarega na verteiler. Kar se pa tiče sestavnih delov so pa teli motorji za ameriko hudičevo komplicirani in elegantno narejeni ja. Ker kar sem mel izkušenj z johnsonom recimo je res kot da bi brigs&stratton šraufo
. Teli merci so za sladokusce in ne dopuščajo nobene napake v sistemu! Ko je zadeva pošlihtana pa sam nasmeh pove vse!
Moj je bil brez sramu, ko je blo treba obrnt tank.
Đoni 2 cilindrski looper, ki ga je nadomestil je sicer bistveno grše laufal pod nizkimi obrati ampak je kr konkretno manj pil.
Osebno če bi se odličil za obdržat thunderbolta, bi ga v belo krom kombinacijo pihnil. Original beli so res eni od najlepših izvenkrmnikov kar se mene tiče.
Osebno če bi se odličil za obdržat thunderbolta, bi ga v belo krom kombinacijo pihnil. Original beli so res eni od najlepših izvenkrmnikov kar se mene tiče.
Kdo je na strani
Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gosti