Tkole:
Koširina je OK, ampak daleč od robinsonstva. Pred Tisnom je res lepo med Hrbošnjakom in Murterjem. Pa Jezera so mnogo prikupnejša, kot samo mesto Murter. Če pa že zapluješ po notranji strani, imaš na voljo Velo luko pred samim Murterjem in zjutraj mimo Betine ter ob 9-ih pod most Tisno, ko ga odprejo.
Šibeniški arhepilag je ves pod koncesijo. Če je to seveda ovira. Nekateri prav iščejo boje, ker jim pomeni to varen privez. Lepa je Nozdra na jugu Kaprij, pa Borovnjaci ob Kaknju. Tudi Žirje so zanimive. Prvič in Zlarin mi ravno nista pri srcu, radi gužve, a to je subjektivno mnenje. Nam je všeč Krapanj, ...
Na Drveniku imaš zraven glavnega pristanišča t.i. Malo luko, ki je tudi lep in peščen zaliv. Šolta je z izjemo Nečujam-a pod koncesijo. Nečujam, kot ti je že Marjan povedal, je velik zaliv z več kraki. A pazi. Ne hodi vanj med vikendom! Takrat so v njem domačini (bližina Splita, Trogira) in zna biti velika guzva. Krknjaši so lepi, a z bojami.
Potem imaš Hvar, kjer ti paklene toplo odsvetujem. Prav tako Vis. To pa ni niti “R” od robinzonstva. Je približno tako, kot v BTC vsako popoldne.
Če že, pluj ob Hvaru po severni strani. Tam obišči Pokrivenik.ti pa bolj, kot pot skozi Splitska vrata, svetujem Brač po severni strani. Tam ni čarterja, je pa gužva, normalno. So mesta za oskrbo in lajf, če si ga zaželiš, drugače pa imaš na vzhodni strani zaliv Rasotica. Ta pa je eden redkih, še čisto natur. Ampak tudi njega se izogibaj med vikendom ( Makarska); tam mi ostanemo pompar dni.
Če še želiš naprej in bolj natur, kot industrijo, zapluj po zgornji strani Pelješca proti Malem Stonu. Tam imaš prelepo, divjo Divno pred Trpanjem, pa Blace na celini in potem cel kup majhnih zalivov vse do M.Stona. A pazi na globino!
Lahko pa se greš gostinsko križarjenje in se kopaš cel dan nekje, zvečer pa se zastonj vežeš pred gostilno in tam večerjaš. A zato rabiš telefonske, da si rezerviraš privez.
Teh nasvetov je za tri strani na morjeplovcu, a se mi ne da tipkat.