Najino delo, Izdelava unikatnega nakita in slik
Moderatorji: moderator2, moderator
Re: Najino delo, Izdelava unikatnega nakita in slik
me prav zanima kdo se spet skriva pod tem imenom, samo o Sandiju pa o forumu povsod. Pajer? Šari? Volk dlako menja, karakterja pa ne....
kr3mn1 napisal/-a:me prav zanima kdo se spet skriva pod tem imenom, samo o Sandiju pa o forumu povsod. Pajer? Šari? Volk dlako menja, karakterja pa ne....
Kdo te zanima?
Nikoli nisem in nikoli ne bom skrit, zakrit, imel dvojni nick, .... , samo pajer1!
Za razliko od nekaterih!
Ni nobene potrebe!
.
pajer 1
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
-
CAR
- Admiral
- Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab
Otroški vrtec. Sandi predlagam, da takšne teme, ki ne sodijo na Morjeplovca zakleneš/brišeš, saj opažam da se člani, ki so bili včasih aktivni s pametnimi temami ne pojavljajo več z objavami.
You can't control the wind, but you can adjust your sails.
-
Daki
MareC napisal/-a:sicer imajo vsake oči svojega malarja kot se reče ampak po tem kar sem videl je to en ljubiteljski izdelek v katerem(predvsem slikah?) se kaže manjko znanja prespektive in osnovnih likovno teoretskih zakonov
Ko si ravno to omenil, imam eno zanimivo zgodbo. Res dober prijatelj, sicer akademski slikar, mi je povedal, da so enkrat eni naredili hec in med slikami akademskih slikarjev na skrivaj dodali par slik amaterskih in jih pokazali kritikom brez njihove vednosti. Ampak res v trenutku so ugotovili razliko med slikami zaradi osnovnih zakonitosti risanja, ki jih amaterji pač niso poznali.
-
tyson
Izdelava slik na Petrin način ima svoje ime...beach art.
Glede na slike z morskimi motivi ne vidim razloga, da nebi zanje vedeli tudi morjeplovci.
Glede na slike z morskimi motivi ne vidim razloga, da nebi zanje vedeli tudi morjeplovci.
-
tyson
Kar nekaj novih fotografij sem dodal na spodnji link.
https://www.facebook.com/MarePetraKunav ... =bookmarks
https://www.facebook.com/MarePetraKunav ... =bookmarks
Daki napisal/-a:MareC napisal/-a:sicer imajo vsake oči svojega malarja kot se reče ampak po tem kar sem videl je to en ljubiteljski izdelek v katerem(predvsem slikah?) se kaže manjko znanja prespektive in osnovnih likovno teoretskih zakonov
Ko si ravno to omenil, imam eno zanimivo zgodbo. Res dober prijatelj, sicer akademski slikar, mi je povedal, da so enkrat eni naredili hec in med slikami akademskih slikarjev na skrivaj dodali par slik amaterskih in jih pokazali kritikom brez njihove vednosti. Ampak res v trenutku so ugotovili razliko med slikami zaradi osnovnih zakonitosti risanja, ki jih amaterji pač niso poznali.
Da Daki, tvoj prijatelj ima prav. Redko kdaj se zgodi, da umetnostni zgodovinar ali akademski slikar (lahko tudi dober ljubiteljski poznavalec umetnosti) zgreši pri oceni kvalitete likovnega dela (slika, grafika, kip, ...), to je dejstvo. Sicer bi bilo brez veze, da ljudje zapravijo štiri pet let študija umetnosti in ne bi vedeli za kaj gre. Zato so na akademijah tudi sprejemni izpiti, da ne more kar vsak priti tja. Na žalost pa tudi med akademskimi slikarji niso vsi enako dobri, predvsem zadnjih petnajst/dvajset let prihaja z akademij bolj ali manj povprečna kvaliteta - še vedno pa premorejo v e l i k o več znanja, tako teoretičnega kot praktičnega, kot ljubiteljski ustvarjalci. Na žalost smo v Sloveniji pomešali resnično vse pojme, tako smo izenačili amaterje/ljubitelje s profesionalnimi/akademskimi ustvarjalci tako na področju financiranja (JSKD), kot tudi medijsko. Ni čudno (to se vidi tudi iz postov morjeplovcev), da povprečen človek ne zna več ločiti, kaj je dobro in kaj ni, kaj je ljubiteljsko in kaj od stroke ... Zato se tudi utapljamo v morju kiča, pa naj bo to v glasbi, likovni umetnosti, filmu, gledališču ...
O tysonovi ženi in njenem ustvarjanju: nič nimam proti, da ljudje delajo nekaj, kar jih veseli. Tudi nič nimam proti, če je to njihovo ustvarjanje nekdo pripravljen kupiti (pogoj je, da ni na črno, kar ni pošteno do tistih, ki živijo od tega in plačujejo državi vse, kar je treba), ne morem pa se strinjati z "oglaševanjem" na forumu ali kjer koli drugje tovrstnih "izdelkov", ki naj bi bili umetnost, kar pa niso, pa tudi če se popiha na dušo morjeplovcev, da so morski motivi, kar naj bi bil dodaten razlog, da bi se kaj kupilo od ponujenega.
Forum je namenjen nečemu drugemu, tudi dobrim vicem, nikakor pa ne zavajanju ljudi, ki se na to področje ne spoznajo in so lahko kaj hitro "naivne žrtve" v dobri veri, da so kupile nekaj, kar ima vrednost ali vsaj ni slabo.
Forum je namenjen nečemu drugemu, tudi dobrim vicem, nikakor pa ne zavajanju ljudi, ki se na to področje ne spoznajo in so lahko kaj hitro "naivne žrtve" v dobri veri, da so kupile nekaj, kar ima vrednost ali vsaj ni slabo.
-
tyson
Leut napisal/-a:O tysonovi ženi in njenem ustvarjanju: nič nimam proti, da ljudje delajo nekaj, kar jih veseli. Tudi nič nimam proti, če je to njihovo ustvarjanje nekdo pripravljen kupiti (pogoj je, da ni na črno, kar ni pošteno do tistih, ki živijo od tega in plačujejo državi vse, kar je treba), ne morem pa se strinjati z "oglaševanjem" na forumu ali kjer koli drugje tovrstnih "izdelkov", ki naj bi bili umetnost, kar pa niso, pa tudi če se popiha na dušo morjeplovcev, da so morski motivi, kar naj bi bil dodaten razlog, da bi se kaj kupilo od ponujenega.
Leut, tole ni replika tebi iz neke užaljenosti, tole citiram, da nekaj dodatno pojasnim vsem, ki berejo:
zmotilo me je, da se misli, da gre za zavajanje...izdelava v stilu "beach art-a" je seveda način, ki jo lahko izdeluje vsak, ki ima po svoji presoji vsaj malček smisla za ustvarjanje.
Ne oglašuje se umetnost (kar se tiče slik), oglašuje se unikatnost... vse, kar je objavljeno, se ne da ponovit, replicirat, ponarejat...in to je unikat, pa obrnite kakor želite.
Pri zlatariji je pa takole:
od l.88 do 2006l sem imel svojo obrt v centru LJ, delavnico s prodajalno...izučil sem tri vajence, razstavljal kjer se le dalo, za stranke sem imel ministra, igralce, veleposlanike, direktorje...pridobil sem certifikat o izdelkih umetnostne obrti-ročno delo, opravil dopolnilne tečaje iz juvelirstva, šel na usposabljanje v Nemčijo.
...nikakor pa ne zavajanju ljudi, ki se na to področje ne spoznajo in so lahko kaj hitro "naivne žrtve" v dobri veri, da so kupile nekaj, kar ima vrednost ali vsaj ni slabo.[/quote]
kdo se mora spoznat na kaj? kaj je vrednost? material ali delo? (Leut, samo tvoje besede uporabljam, da razčlenim in po svoje razložim...s tvoje strani nič narobe, ok?)
- ker pri slikah ne gre za akademsko delo, ampak izdelek, ki je bil narejen po navdihu, ob prostem času, na obali, med dopustom... sprva samo za domače stene, nato so začeli prijatelji in znanci pritiskat, naj objavljava na FB...14 dni nazaj FB nisva imela.
pričakujeva, da npr. sliko nekdo kupi, obesi na zid ali jo podari naprej. Te slike niso za vlaganje denarja, zato "naivnih žrtev" ne bo!
- pri zlatariji je vse odvisno od trenutne svetovne cene zlata...hujših nihanj zadnje čase ni...ostane samo delo, oz. koliko časa se porabi za izdelavo...za orientacijo: ceneje kot mehanikova ura.
Leut, še enkrat se ti opravičujem, ker sem uporabil tvoj text.
Meni delujejo kot viseče diorame in ne kot slike.
Tayson pusti pri miru.....te škodoželjne ljudi 
-
tyson
SR 290 napisal/-a:Meni delujejo kot viseče diorame in ne kot slike.
Najbolje je videt v živo... drugače bo težko razložit z besedo.
Tyson, ne komentiram zlatarstva, to je nekaj drugega, slike sem komentiral samo zato, ker so jih nekateri komentirali/pohvalili kot umetniške. To me je zmotilo - me vedno zmotijo takšni komentarji. Tu ne gre za foušijo ampak za strokovni komentar oziroma splošno razlago, kaj umetnost je - bi morala biti.
-
tyson
-
Daki
Tukaj ni govora o vrhunskih umetniških presežkih, ampak predvsem o hobiju, pač nekaj kar človeka veseli, zato jih tukaj podpiram. Za moje pojme so takšni izdelki iskreni in narejeni iz srca. Ne bodo pa prišli na kakšno razstavo, kar tudi ni bil njihov namen.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost