Tomos 4 vroč ne vžiga

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » To Avg 27, 2013 20:15

Zdej pa nahajte. To je never ending story.
Bo kapco zamenu, bo cinšpula šla. Bo tri mesece tipku tle gor, mu boste to diagnosticiral, ga bo kondenzator zjebu.. Itd , itd.

To je tko kt moj star cross-ovc. Teško pali, rado gasi! A nisu kočnice.
Ja kaj? Za v prešo je že vse skup!
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » To Avg 27, 2013 20:24

Oprost no Boštjan,da nasvete delim :oops: :oops:
boni
Kapitan

OdgovorNapisal/-a boni » Sr Avg 28, 2013 10:46

Da poročam kaj je bilo vse narobe. Ko sem šel domol, sem položil motor in je voda prišla najberž čez avspuh v motor. Seveda je zaribal. Peljal sem ga k lokalnemu mojstru, ki je motor popravil za 350 hrkov. Sedaj motorček dela. Sem zamenjal bencin, ter za mešanico uporabil sintetično olje. Prej sem na Ini kupil bencin in rodajalec mi je vlil olje in rekel da je to pravilna mešanica. Notri sem dal novo svečko in to je to.
Sem pa včeraj na pomolu opazil, da se nekdo muči z vžiganjem tomosa. Vidim napis na čolnu Morjeplovec in ga vprašam v čem je problem. Grem po novo svečko jo damo notri in po parih poizkusih vžge. Naštelava še štantgas in to je to. Še en Tomos dela jupiii :lol:
bomber111
Praporščak

Re: Tomos 4 vroč ne vžiga

OdgovorNapisal/-a bomber111 » To Maj 29, 2018 13:41

Danes smo krstili tomosa T4.5 na morju. In glej ga zlomka. Po cca 20 minutah voznje z dobrega pol gasa se ustaviva pri enem zalivu in slabo drži štandgas ter naposled crkne. Po cca 15 minutah mirovanja mi ga uspe vzgati in pičiva dalje, nakar po 5 minutah naenkrat crkne. Sledi prvo šraufanje in zamenjava svečke z novo. Stara je imela med elektrodama "kuglico". A je mogoče to vzrok prebogate mešanice? Sicer spet stežka ampak vžge. Po 20 minutah ugasnem in poskusim vzgat in spet ne. Po 10 minutah mi ga uspe vzgati. Cinšpula je pa modra, na kateri piše tomos in "seletra" made in italy. Mogoče kliče po menjavi?
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » To Maj 29, 2018 14:09

Najboljsi servis za tomos je dinos. Tako dobro ga porihtajo, da nikoli vec nimas z njim problemov...
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
klemn
Admiral

OdgovorNapisal/-a klemn » To Maj 29, 2018 14:12

Tex napisal/-a:Najboljsi servis za tomos je dinos. Tako dobro ga porihtajo, da nikoli vec nimas z njim problemov...

Tole ti je pa spet mal ušlo zdele, ane........... Slika
Uporabniški avatar
Tex
Admiral

OdgovorNapisal/-a Tex » To Maj 29, 2018 14:14

K te debate vidm, se ne moram vec zadrzat...
SlikaSlika

klemn
Admiral

OdgovorNapisal/-a klemn » To Maj 29, 2018 14:20

Tex napisal/-a:K te debate vidm, se ne moram vec zadrzat...

smeh je pou zdrauja...tist k smo na morjeploucu mo šli usi krepko žez 100................
Slika
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » To Maj 29, 2018 14:59

Imel isti problem s t4, nerešljivo kar se mene tiče. Popizdiš.
Pelji k enem v Domžale
Brane mu je ime. nula4ena 7štir673štir.Pa čimprej če hočeš julija plut.
Če ti ga ne zrihta je gotof
Uporabniški avatar
hrošč
Admiral
Kraj: Ljubljana - Vrsar

OdgovorNapisal/-a hrošč » To Maj 29, 2018 16:13

Nič ni nerešljivo pri Tomosu :mrgreen: Piki in jaz poznava enega serviserja na Reki, ki šraufa samo Tomose in reši vse. Meni ga je šenkal stric, njemu je stal cca 15 let v garaži prej, slabo je prijemal gas, ko si obrnil ročko je zakašljal, zadušil in včasih crknil, pa še kaj bi se našlo. Vsaj enkrat je bul tudi pod vodo v preteklosti. Zamenjal mi je elektriko, fergazer in blok motorja, ker je bil baje blok bolj slab in že novejši, slabši model..in to za zelo male pare za rabljene dele. Spotoma še semeringe, olje, seveda vsa tesnila porihtal...od takrat laufa bp, vžiga na prvo ali drugo, tudi vroč vžiga brez dodanega gasa bp, pa je tudi to prej zajebavalo. Od takrat sem naredil cca 150 ur z njim. Letos na morju sem mu menjal svečico in spucal ferg, ker se je prvi dan malo matral.
Skratka, če imaš interes in željo, se splača..Tex bo sicer imel kako pripombo ampak... :lol: Meni zaenkrat za Elan 430 zadostuje in mu zaupam tudi na daljše proge, tako da se je tisti vložek cca 100-150 eur že povrnil.
Uporabniški avatar
Tex
Admiral

OdgovorNapisal/-a Tex » To Maj 29, 2018 17:14

Nimam pripomb, razmišljam, če bi začel Tomos dele prodajat, vidim da je tu biznis, sej če hočeš kej popravt, ti razen od propelerja pa gas ročke ne ostane nič originalnega :D
SlikaSlika

Uporabniški avatar
hrošč
Admiral
Kraj: Ljubljana - Vrsar

OdgovorNapisal/-a hrošč » To Maj 29, 2018 17:18

:lol: Delno je res v mojem primeru, je bil pač težji ranjenec. Če bi vse kar si znosil na dinos raje prodal... :shock: :o :idea:
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » To Maj 29, 2018 22:10

Pa kapa Tex kapa vcas ostane.Sam jo je boljs met v avtu:)
weta
Admiral

OdgovorNapisal/-a weta » Sr Maj 30, 2018 07:47

pri vsem sranju od tomosa, prešanju in dinosu......imamo na tej strani temo o sodobnem mercury 40 efi...8 strani nabijanja......tohatsu 90 tldi 6 strani nabijanja.....tex, cibro in ostala kompanija, če nimate kaj pametnega dodat, raje bodite tiho.....vsak stroj se kvari....stari mogoče še malce bolj kot novi. edini problem tomosa je človeška neumnost, ko vsako budalo misli, da ga zna popravljat.... če veš kaj delaš, tomos dela in dela, brez kakršnihkoli težav.
Uporabniški avatar
Tex
Admiral

OdgovorNapisal/-a Tex » Sr Maj 30, 2018 16:38

Itak da imamo teme tudi od drugih motorjev, sam od Tomosa jih je pa 30, pa v vsaki drugi je problem da ne vžiga :D :D :D

ok, v eni ga je pa piki friziru, ampak mu tud sedaj ne vžiga :D
SlikaSlika

Kdo je na strani

Po forumu brska: Bing [Bot], matoz in 0 gostov