Tomos 4 ne vzge
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Tomos 4 ne vzge
Pozdravljeni, imam Tomos 4 z belo kapo, lani je še delal letos pa noče vzgati. Je stal eno leto. Ko ga probam vzgat moram s pumpico napumpat mešanico in naredi par obratov in crkne. Če ne napumpam mešanice tud teh par obratov ne naredi. Enostavno mu zgleda zmanjka bencina. Uplinjač je očiščen. Kakšen drug nasvet? Lp
Re: Tomos 4 ne vzge
Pumpa za bencin ima notri membrano. Verjetno se je strgala kar po 40 letih nebi bilo nič čudnega.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
- Savo1953
- Admiral
- Kraj: Škofljica - Kvarner (Duga uvala)
akraka napisal/-a:Pozdravljeni, imam Tomos 4 z belo kapo, lani je še delal letos pa noče vzgati. Je stal eno leto. Ko ga probam vzgat moram s pumpico napumpat mešanico in naredi par obratov in crkne. Če ne napumpam mešanice tud teh par obratov ne naredi. Enostavno mu zgleda zmanjka bencina. Uplinjač je očiščen. Kakšen drug nasvet? Lp
Dvigni rezervar (seveda z odprtim odduškom) nad višino motorja, tako da bo gorivo lahko pritekalo na t.i. "prosti pad", pa boš videl, ali je problem v benzinski črpalki. Če je to v redu išči naprej, stari ima še platine in "cinšpulo (v.n. tuljavo)... vendar glede na opisano sumim črpalko.
Kdor hoče, najde pot, kdor noče, najde izgovor.
Snemi dovodno cev z upinjača in pumpaj bencin, da vidiš koliko teče, preglej še filter goriva v bencinski pumpi. Malo me moti, da samo zakašlja, če bi napolnilo lonček do konca bi moral vžgati in delati dalj časa. Ali loputa čoka normalno zapira?
Piki napisal/-a:Snemi dovodno cev z upinjača in pumpaj bencin, da vidiš koliko teče, preglej še filter goriva v bencinski pumpi. Malo me moti, da samo zakašlja, če bi napolnilo lonček do konca bi moral vžgati in delati dalj časa. Ali loputa čoka normalno zapira?
Dovodno cev iz uplinjača sem snel. Ko stiskam pumpico bencin teče. Loputa čoka se mi zdi da normalno zapira.
Daj, poglej kakšna je iskra. Mora biti konkretna in modre barve. Je uplinjač sigurno dobro očiščen, si preveril plovec in če igla dobro zapira?
Pred kratkim sem servisiral 4.8 in fergazer je bil ene dve leti suh, kar mi je napravilo oksidacijo in zamašitev šob. S sistematskim čiščenjem del po del -vseh dovodov goriva, tudi tistega ki polni plovec, deluje tomos kot švicarska ura. Torej, predlagam ti podoben postopek, ker je ta motor sila enostaven in je vse v fergazerju. seveda najprej preveri s pumpico, če dobiš bencin do sem in potem nadaljuj.
mile
muzičar iz Prlekije
ljubitelj dobre kapljice,kulinarike in morja
"boljše litrca v roki kot gajbica na strehi"
muzičar iz Prlekije
Savo1953 napisal/-a:akraka napisal/-a:Pozdravljeni, imam Tomos 4 z belo kapo, lani je še delal letos pa noče vzgati. Je stal eno leto. Ko ga probam vzgat moram s pumpico napumpat mešanico in naredi par obratov in crkne. Če ne napumpam mešanice tud teh par obratov ne naredi. Enostavno mu zgleda zmanjka bencina. Uplinjač je očiščen. Kakšen drug nasvet? Lp
Dvigni rezervar (seveda z odprtim odduškom) nad višino motorja, tako da bo gorivo lahko pritekalo na t.i. "prosti pad", pa boš videl, ali je problem v benzinski črpalki. Če je to v redu išči naprej, stari ima še platine in "cinšpulo (v.n. tuljavo)... vendar glede na opisano sumim črpalko.
Pumpa je. Ko privzdignem rezervoar stvar dela normalno. Samo še vprašanje kaj v pump, membrana ali tesnila.
Menjaj oboje, da bo mir, ker je verjetno oboje že trdo in ne opravlja funkcije in ko boš razdiral boš težko dobil narazen v kosu, ponavadi razpade.
V Reki maš Tomos trgovino z vsemi deli in ti pošlje po povzetju. Zelo prijazen možakar-takšna je moja izkušnja.
mile
muzičar iz Prlekije
muzičar iz Prlekije
mile napisal/-a:V Reki maš Tomos trgovino z vsemi deli in ti pošlje po povzetju. Zelo prijazen možakar-takšna je moja izkušnja.
a pa kej veš kako se trgovini reče al pa kontakt?
Bejbe na googlu zihr znas nadet a ne evo ti https://agmoto.hr
mile
muzičar iz Prlekije
muzičar iz Prlekije
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov