OdgovorNapisal/-a EDO » Če Jun 14, 2018 15:57
Treba je malo razumet naravo delovanja stika. Če pomočiš vijak ali tale navoj v epoxi in to vstaviš v luknjo nisi še nič naredil,ker je površina naleganja premajhna. Površina stika med različnimi konstrukcijkimi elementi, kar pomeni v tem primeru osnova iz poliestra in nek kovinski element (vijak, vložek) mora biti zadosti velika, da prenese trenje, ki se pojavlja med temi elementi. Se pravi med vijakom in epoksijem in epoxyjem in osnovo.
Če delaš z epoxyijem moraš luknjo povečat, da prideš do "zdravega" materiala. Vliješ vanj epoxy z ustreznim dodatkom in dokler je epoksi še svež in potem, ko je zalil v vse preostale razpoke, vanj vstaviš vijak skladno z navodili iz linka.
Vse ostalo kar je bilo tukaj napisano so všečne rešitve, ki ne bodo prenesle resne obremenitve in si spet na začetku.
Tudi jaz sem velikokrat pri takšnih rešitvah upal na najbolje pa me je le izučilo. Sedaj imam vedno na barki set epoxija z dodatki za lepljenje in kitanje in malo mate za armiranje. Z epoxijem je veliko lažje delat kot s poliestrom, nič ne smrdi in predvsem ima bistveno večjo trdnost.