Jaz bi preveril varovalko pri zaganjaču.
https://www.amazon.com/Sierra-Internati ... B000N9LM6E
Potem pa še glavni več pinski konektor za priklop motorja.
lp
Elektrika me heca
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Re: Elektrika me heca
Na moji barki so poškodovali z olfa nožem plašč mase pri vgradnji ko je bila nova.Po 10 letih je tam volk kabel dobesedno pojedel.Volt meter je kazal normalno napetost ,vinč pa je delal mal pa neč pa tko...Zelo težko sem okvaro našel ker je bil kabel v eni cevi med drugimi..Ja masa dela težave še in še.
Fantje... Malo mi je toplo, ma bom sel kmalu zamenjat. Upam, da je ta kabel kriv za vse tezave. Sam ze od zacetka sumim maso. Bomo vidli cez kako uro ali dve. V kolikor ne bo zadeva resena, odklopim trim, ce se to ne bo resilo problema spojim glavno stikalo. Kaj vec ta motor in instalacija sploh nima....
kasaudio napisal/-a:Kabel lahko zgleda OK, pa je povsem gnil notri. Sem vseeno mnenja, da je nekje na masi težava.
Prjatu.... Midva sva gradbinca in kaj vec kot rebraste armature ne poznava.... Malo se moramo posaliti
Crnuh je proradu. Upam, da bo tudi jutri vse delalo ok.
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
goahead napisal/-a:Dogaja se mi, da pridem na barko in ni elektrike. Potem vzamem klemo dol in nazaj gor in zacne delat....(opomba Nikola, Takrat DOBI STIK)
... Ko grem po razburkanem morju, se kar na enkrat zgodi, da pricne alternator polnit 17V...(opomba Nikola, Takrat IZGUBI STIK)
Če so kabli fuč se to vidi takoj. Malo ga pomigaš in vidiš. Predvidevam, da si to probal predno si šel na forum pisat vprašanje!? Slabega kontakta znotraj akuja pa ni možno najti kar tako kajti nihče ne pomisli na tako napako in to je zelo pogosta okvara, ki privede do pregoretja alternatorja in pogosto tudi elektronike motorja in 12V elektronskih sklopov.
Zamenjaj oba močnostna kabla kajti, če je en tako slab, da celo prekinja potem je tudi drugi za zamenjat.
LP Iztok
Plus sem pred sezono zamenjal, minus pa nisem tikal, ker mi je bil na uč soliden. Napaka, ki je ne bom ponovil. Slo je za 1m kabla 35mm2 s ceveljckom. Strosek brezvezen.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov