Razlike med gumenjaki
Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino
Razlike med gumenjaki
Zanima me vaše mnenje glede različnih konstrukcij gumenjakov. Npr. določeni gumenjaki so spredaj zelo nizki, ostali spredaj zelo visoki, pri nekaterih gumenjakih se tubusi sploh ne dotikajo vode medtem, ko pri drugih vlečejo precejšen del tubusov po vodi, eni gumenjaki imajo konzolo postavljeno proti premcu, ostali proti krmi, eni imajo globok v, ostali bolj ploščato dno, določeni imajo veliko št. reber na trupu, nekateri zgolj 2. Kakšna so vaša mnenje glede teh razlik, ste imeli priliko sprovat čimveč različnih gumenjakov?Kaj ste pri vsem tem ugotovili?
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
Re: Razlike med gumenjaki
Eno jim je skupno. Vsi se prepiknejo, preperijo in vzamejo velik prostora napram temu kar ponudijo 
Daljsi k je boljsi je gumenjak da smo si na jasnem
Ksni cungalunga razn za beiboot odpade.Kup se priznano makaronarsko gumo 5m plus s 70hp plus.
Ksni cungalunga razn za beiboot odpade.Kup se priznano makaronarsko gumo 5m plus s 70hp plus.
Marcel_Mastnak napisal/-a:Eno jim je skupno. Vsi se prepiknejo, preperijo in vzamejo velik prostora napram temu kar ponudijo
Kakša je prednost trdakou?
De dobr nabijajo
mal heca.To da na 5m trdaku je vec placa k na 5m gumi je jasn.Trdak se ziba guma se manj itd
Debata gre o razlicnih gumah ne o trdaku in gumenjaku
Debata gre o razlicnih gumah ne o trdaku in gumenjaku
Bolj kot je V kobilice izrazit več konjičev je potrebnih in poraba se malenkost dvigne.Lepše pa gre v val.
Ni nekega splošnega pravila. Tako kot je različna konstrukcija (gume bolj gor ali dol, težišče, konzola, rebra in njihovo število), se bo različno peljal. Posledično bo en boljši v enih, drug pa v drugih razmerah. Jaz imam npr. capelli tempest 626, ki ima težišče precej spredaj in dosti gume za sabo vleče, pa gre z močnim (150) motorjem odlično. Upam se reči, da je za neko zmerno močno burjo super, enako za močan jugo. Našišam marsikoga s čolni, ki delujejo bolj športno (imajo bolj dvignjen premec in gume bolj iz vode) in manj nabija. Očitno tube in izražena rebra od premca naprej valove s to amplitudo odlično nevtralizirajo. V malo močnejšem maestralu pa je moj npr. za en drek. Ta zgleda naredi ravno takšne valove, s takim razmikom, da razen, če ga žgem 30+ in leti od vala do vala (in ob tem riskiram, da me kak val res razbije), v vsako luknjo priletim, da me celega pretrese. Zraven pa gledam kakšnega meter krajšega, ki to premaguje bolje. Skratka, po moje razen tega, da kupiš 8m+, ki bo pač za vse, ene najboljše rešitve ali idealnega izbora ni.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti