tikovina
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
tikovina
pozdravljeni!
Sem novi član morjeplovcev. Za včlanitev me je navdušil ženin sodelavec,
ki je tudi vaš član.
Oglašam pa se vam zaradi problema palube na čolnu.Na plastičnem
fishermanu mi zdrži itison največ dve leti pa še prekleto drag je.
Zanima me ali se mi splača postaviti imitacijo tikovine in kje jo nabavim.
LP
ki je tudi vaš član.
LP
Re: tikovina
DTM219 napisal/-a:pozdravljeni!
ki je tudi vaš član.
LP
Zanima me, kakšen itison imaš in koliko stane. Jaz ga imam svetlo sivega, spodaj je gumiran, kupljen v Merkurju, cena cca. 8,00 eur/m1, pa mi je držal 4 leta bp, no potem sem čoln prodal. Istega imam na zdajšnjem čolnu, pa je bp. To je tudi najcenejša varianta, vse ostalo je bistveno dražje.
LP Klemen
Žio
No sedaj pa imam že kar nekaj odgovorov in nasvetov.
Iztok res je drago,cca28€m2 kupljeno vTrstu za navtike.
Povprašal pa bom pri Primusu za tik burma.
Klemen moj je modro zelene barve (krasen) , spodaj gumiran kupljen
v natični trgovini vTrstu.Je pa problem ravno v tem gumiranju saj le to
začne po dveh-treh sezonah dobesedno razpadati.V N.Gorici ga merkur nima. Kje si ga nabavil?
Lp Jani
No sedaj pa imam že kar nekaj odgovorov in nasvetov.
Iztok res je drago,cca28€m2 kupljeno vTrstu za navtike.
Povprašal pa bom pri Primusu za tik burma.
Klemen moj je modro zelene barve (krasen) , spodaj gumiran kupljen
v natični trgovini vTrstu.Je pa problem ravno v tem gumiranju saj le to
začne po dveh-treh sezonah dobesedno razpadati.V N.Gorici ga merkur nima. Kje si ga nabavil?
Lp Jani
DTM219 lep pozdrav.
Sam sem imel enake probleme.
Preiskusil sem več vrst itisonov iz prijateljeve trgovine z talnimi oblogami, všeč pa mi je modra barva.
Naj bo spodaj gumirani, tekstil, pena, imitacija umetne trave, vse prej ali slej zaradi sonca in morske vode začne razpadati.
Noben mi ni zdržal čez celo sezono.
No in kot vsako leto mu malo pojamram, da ima zanič robo, pa mi letos pokaže nek nov artikel.
Isto modra barva, malo bolj grobe strukture, je pa na pogled takšen kot bi bil iz steklenih vlaken, brez kakršnekoli podloge.
Moram reči, da sem po sezoni še vedno zadovoljen, nič ne leti od njega, lahko se sesa in glede na to, da je zunaj na dežju in soncu se posuši v dobre pol urice.
Tako, da če hočeš dober itison, boš moral par stvari preiskusiti, če pa ti je všeč teak potem pa se sprijazni z malo večjimi stroški.
Na koncu potegneš črto in ugotoviš, da je vsakoletno menjanje itisona še vedno cenejše od teaka.
Lp Mitja
Sam sem imel enake probleme.
Preiskusil sem več vrst itisonov iz prijateljeve trgovine z talnimi oblogami, všeč pa mi je modra barva.
Naj bo spodaj gumirani, tekstil, pena, imitacija umetne trave, vse prej ali slej zaradi sonca in morske vode začne razpadati.
Noben mi ni zdržal čez celo sezono.
No in kot vsako leto mu malo pojamram, da ima zanič robo, pa mi letos pokaže nek nov artikel.
Isto modra barva, malo bolj grobe strukture, je pa na pogled takšen kot bi bil iz steklenih vlaken, brez kakršnekoli podloge.
Moram reči, da sem po sezoni še vedno zadovoljen, nič ne leti od njega, lahko se sesa in glede na to, da je zunaj na dežju in soncu se posuši v dobre pol urice.
Tako, da če hočeš dober itison, boš moral par stvari preiskusiti, če pa ti je všeč teak potem pa se sprijazni z malo večjimi stroški.
Na koncu potegneš črto in ugotoviš, da je vsakoletno menjanje itisona še vedno cenejše od teaka.
Lp Mitja
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov