Pred tremi leti sta na motorju Mercruiser 3.0 LX letnik 1998 počila oba vijaka s katerima je pritrjen štarter. Vijaka sem zamenjal, in se dve sezoni vozil brez zapletov. Ob zaključku letošnje sezone sem ponovno opazil odlomljen vijak - krajši, ki drži štarter.
Motor je tekel lani in letos zelo vredu tudi poraba je bila primerna.
Edina napaka, ki se je lani včasih pojavila, da popoldan ob vrnitvi iz zaliva ni vžgal - obrnil v prvo (ampak samo "tk"), zato sem ga v jeseni snel in dal na servis. Letos sem dal nov akumulator in morda tudi trikrat ali petkrat krat ni vžgal v prvo. Drgače pa zadnjih 14 dni te napake ni bilo.
Hvala za odgovor če ima kdo podobno izkušnjo.
Počeni vijaki na štarterju
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
preveri stanje kablov na štarter ali so povezani, poškodovani? preveri maso na blok motorja ali je povezana, poškodovana, rjasta? ugotovi ali je na glavnem kablu za elektromotor sploh kaj elektrike, ko daš kontakt s ključem (glavni kabel je navadno rdeč in debel). če je na glavnem kablu elektrika, pol je nekaj z elektromotorjem (največkrat fuč ščetke, umazanija..) ali fuč avtomat.
kot prva pomoč: parkrat udarit po nemu s kladivom
kot prva pomoč: parkrat udarit po nemu s kladivom
Nel CU, nel CU... nel cuore melo sento!
Il dollaro se cala, poi s'incazza e va in aumento. Ma a me che me ne frega, tanto intanto i soldi non ce l'ho!
Il dollaro se cala, poi s'incazza e va in aumento. Ma a me che me ne frega, tanto intanto i soldi non ce l'ho!
Razlogov za počena vijaka je več, npr:
- razrahljani vijaki
- kot, pod katerim je zmontiran štarter ni pravi
- mali zobnik ne nalega vredu na vztrajnik
...
Glede na to da naredi TK, verjetno štarter nima dovolj moči da bi obrnil motor (zopet lahko kup razlogov, vključno z tistimi zgoraj) Kakšno je stanje motorja? Kateri štarteri uprabljaš? Straight across 1 short 1 long bolt pattern ali 2 long bolt offset pattern? 3.0 Blok je pripravljen za oba tipa...
Vglavnem, če se napaka ponavlja je treba ODPRAVITI VZROK, drugače ne bo nikoli miru!
LP
SS
- razrahljani vijaki
- kot, pod katerim je zmontiran štarter ni pravi
- mali zobnik ne nalega vredu na vztrajnik
...
Glede na to da naredi TK, verjetno štarter nima dovolj moči da bi obrnil motor (zopet lahko kup razlogov, vključno z tistimi zgoraj) Kakšno je stanje motorja? Kateri štarteri uprabljaš? Straight across 1 short 1 long bolt pattern ali 2 long bolt offset pattern? 3.0 Blok je pripravljen za oba tipa...
Vglavnem, če se napaka ponavlja je treba ODPRAVITI VZROK, drugače ne bo nikoli miru!
LP
SS
Zakaj nimamo nikoli dovolj časa da bi zadevo naredili dobro prvič, vedno pa dovolj časa da jo naredimo še enkrat?
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov