MERCRUISER 3.0
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Te informacije boš našel v MERCRUISER manualu št. 13:
http://www.boatfix.com/merc/Servmanl/13/13A3R2.PDF
in sicer pod "engine specifications" - milimetrske vrednosti so v oklepajih!
Blok je GMov!
LP
SS
http://www.boatfix.com/merc/Servmanl/13/13A3R2.PDF
in sicer pod "engine specifications" - milimetrske vrednosti so v oklepajih!
Blok je GMov!
LP
SS
Zakaj nimamo nikoli dovolj časa da bi zadevo naredili dobro prvič, vedno pa dovolj časa da jo naredimo še enkrat?
admin napisal/-a:Če ni na gredi nobene sledi, potem samo menjaj ležaje in zaj skupaj. Kaj bi kompliciral, tako bo delovalo še dolge ure in ure...
Vrtljaji za ta motor morajo na polnem plinu biti okrog 4.400 do 4.600 vrt/min. Blokade motor nima, da pa se ni bolj zvrtel je pa lahko rzalog obraščenost trupa, preobremenjen čoln (preveč oseb in prtljage), pokodovan propeler ali pa napačen propeler.
Seveda je lahko razlog tudi v motorju, čeprav je manj verjeten.
LP
Čez 4000 obratov se ni zasukal, in v rahlo razburkanem morju tudi ni dosegel hitrosti nad 30milj. Gre pa za 5,5metrski bow rider.
No kakorkoli samo informativno me je zanimalo.
lp
Pozdravljeni!
Končno sem sestavil motor in ga zmontiral v čoln. Pojavil se mi je še en problem. Pri nizkih vrtljajih motorja ( do 1500 o/min ) mi motor dela samo na 3 cilindre, ko odklopim kabel iz svečke 3. cilindra, ni nobene razlike. Zamenjal sem vse kable in razdelilno kapo in svečke, vendar ni nič boljše. Ko motor preseže te obrate, pa steče normalno.
Mogoče kdo ve kaj bi bil vzrok temu??
Hvala in LP
Končno sem sestavil motor in ga zmontiral v čoln. Pojavil se mi je še en problem. Pri nizkih vrtljajih motorja ( do 1500 o/min ) mi motor dela samo na 3 cilindre, ko odklopim kabel iz svečke 3. cilindra, ni nobene razlike. Zamenjal sem vse kable in razdelilno kapo in svečke, vendar ni nič boljše. Ko motor preseže te obrate, pa steče normalno.
Mogoče kdo ve kaj bi bil vzrok temu??
Hvala in LP
Hmmm po opisu sodeč bo res problem z gorivom... Probaj izviti svečko iz navoja, natakni kabel, z ohišjem svečke pa se dotakni kovine na bloku... Svečko drži z dobro izoliranimi kleščami, drugače bo boleča izkušnja
Če vidiš iskro, je problem z uplinjačem, če pa iskre ni, potem pa je problem v elektriki (čeprav bi elektrika težko nehala delovati na določenih obratih)...
Če je problem v gorivu, potem je potrebno razstaviti uplinjač, ga očistiti, zamenjati vse zamenljive dele in sestaviti nazaj... Dobi se set za obnovo uplinjača (v tvojem primeru verjetno Mercarb, sicer pa ponavadi 2-polni Holley)
LP
SS
Če je problem v gorivu, potem je potrebno razstaviti uplinjač, ga očistiti, zamenjati vse zamenljive dele in sestaviti nazaj... Dobi se set za obnovo uplinjača (v tvojem primeru verjetno Mercarb, sicer pa ponavadi 2-polni Holley)
LP
SS
Zakaj nimamo nikoli dovolj časa da bi zadevo naredili dobro prvič, vedno pa dovolj časa da jo naredimo še enkrat?
Kdo je na strani
Po forumu brska: PogachnyK in 2 gosta