montaža flapcev na podizpodrivno barko

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

moro12345
Admiral
Kraj: Ankaran

Re: montaža flapcev na podizpodrivno barko

OdgovorNapisal/-a moro12345 » Po Avg 27, 2018 17:49

Barko 650k v startu mi ni vsec ki je tako velika, prostori slabo izkorisceni, zadaj niti se ne mores ulezt...
Barko sem testiral na sejmu v Rijeki..115km in 4 osebe gor katastrofa. Orje...max 5000 obrati.

Po sodec ko vidim da so celo naredili 690k pa spremenili prav nic. Iz neke stare dalmatinke naredili trup...bolano. Pa za ceno da ne govorimo...

Sej se ne cudim...hrvaski proizvod...katastrofa
Uporabniški avatar
glens
Admiral
Kraj: ACI Ičići

OdgovorNapisal/-a glens » Po Avg 27, 2018 18:40

Ha ha, kolikor vem, Remija razstavlja samo v Splitu, Biogradu in v Zagrebu. Aja pa enkrat so bili v Tullnu. To je pa to. Bolj kot berem tvoje prispevke, bolj se mi zdi, da barke še od daleč nisi videl. :oops:

Pa že, če si ti bolj pameten :roll:
Uporabniški avatar
bojan11
Admiral
Kraj: Trebnje
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bojan11 » Po Avg 27, 2018 22:31

Mislim da bi lahko morosito kaksno barko naredil, vsaj glede na to koliko zna povedat oz napisat. Bo ze na 1000 obratih letela kot strela, pri 5000 obratih pa bo gorivo ze nazaj v rezervoar teklo :D
moro12345
Admiral

OdgovorNapisal/-a moro12345 » Po Avg 27, 2018 22:56

glens napisal/-a:Ha ha, kolikor vem, Remija razstavlja samo v Splitu, Biogradu in v Zagrebu. Aja pa enkrat so bili v Tullnu. To je pa to. Bolj kot berem tvoje prispevke, bolj se mi zdi, da barke še od daleč nisi videl. :oops:

Pa že, če si ti bolj pameten :roll:

Ves kaj mi gre na zivce pri hrvatih? Naredijo plovilo in kar koli nataknejo gor ne gre, al gre tako kot gre...a pogledas kdo izdeluje plovilo? Kak mojster ki ima osnovne sole koncane. Sploh ni neka zgodovina da bis reku “ok, kupujem nekaj stestirano” Pa pol nabije neko ceno in mora pol koncni kupec se jajcat z nastavitvami.
A najhujse so lastniki ki se prepucavajo in se hvalijo da je ne vem kaj in take....ce je bilo dobro plovilo koj k si ga prodal?
Meni tu smrdi to da si bil nezadovoljen, ker pa imas ego v nulo nebos nikoli priznal...resnica pa je samo v tvoji glavi...

Sessa dorado 22 in yamaha 40/70 bi sla boljse od 650k z 115....stvar je v zgodovini in tehniki. Zal hrvati je nimajo.
Pa se bolj udobna je...ima za kezat zadaj in kabina in locen wc.

Kaksna pa je ta firma ki izdeluje plovila nima niti opravljenega testa katera je max dovoljena teza na krmi? Ce bi clovek montiral 250 na navtiko 690k bi po mojem zlomil komplet krmo...
moro12345
Admiral

OdgovorNapisal/-a moro12345 » Po Avg 27, 2018 23:26

In cudno mi je to zakaj sami hrvati kupujejo rajsi italijansko, francosko ali drugo tuje plovilo? Ocitno tudi sami vedo kaj je dobro...ker na jadranu zelo malo vidim da hrvat Ima nekqj domacega....poglej njihove forume vsi skepticni nad domacimi proizvodi...
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » To Avg 28, 2018 07:22

Kaj ko bi odprli novo temo in tam razglabljali katero plovilo je dobro, katero manj.Tukaj pa mu poskusimo pomagat, da bo barka šla kot mora. Itak to ni tipični gliser.
andrej_
Desetnik
Kraj: Izola

OdgovorNapisal/-a andrej_ » To Sep 04, 2018 11:22

Danes sem dal barko v vodo, saj sem trup čez vikend prefarbal z antifouling-om 2 roki (hvala bonaparte da si mi prišel odpret v nedeljo), in tank sem premaknil v štivi bolj naprej-levo, da se je barka zravnala (tank je bil pred tem montiran tik pred izvenkrmnim motorjem, zaradi česar je bila barka nagnjena nazaj in je rila).

Rezultat je ta, da mi je prvič uspelo spraviti barko do 25 vozlov, čeprav je poraba še vedno huda (kazalo je 60 litrov na uro), na žalost obratov nisem gledal. Pri 18 vozlih je bila poraba 28 litra na uro. Pogoji so bili v redu, morje mirno, na barki sem bil sam.

Kot rečeno, nabaviti bom moral propeler z manjšim hodom (zdaj imam montiran 14 1/2, 15 M) in flape. Če ima kdo za posodit rabljen malo manjši propeler bi mi zelo pomagal, saj bi rad pred nakupom sprobal kako se obnaša barka.
moro12345
Admiral

OdgovorNapisal/-a moro12345 » To Sep 04, 2018 17:04

Nebi poklical podjetje ki je izdelalo to cudo od barke in vprasal kaj oni pravijo? Nastavitve, propeler, motor, itd?
Ker italjanskega bilo katerega vprasam mi poslje liste in liste v pdf za skoraj vsako znamko kako in kaj
Uporabniški avatar
glens
Admiral
Kraj: ACI Ičići

OdgovorNapisal/-a glens » To Sep 04, 2018 18:33

No vidiš, sedaj si že kar blizu s porabo. Na 18 vozlih imaš dobrega 1.5l/miljo. Montiraj še flape in bo zadeva kot mora bit. Na max obratih pa ne glej, ker tam samo vlivaš gorivo v motor, efekta je pa bolj malo. Kot pravim, sem se najlepše s 650-tico peljal med 16 in 18 vozli.

aja morosito, le redko kdo proda barko, ker bi bila tako zelo slaba :roll: Tud sedanjo bom prodal takoj, ko se najde kupec, pa daleč od tega, da bi bila slaba, le druga je nagledana :wink: . Tako to gre ponavadi.
moro12345
Admiral

OdgovorNapisal/-a moro12345 » To Sep 04, 2018 21:27

Cuj kolega je kupil sessa dorado 20 letnik 2006...sem pisal na sessi so mi poslali 9 testov z razlicnimi motorji, od 40/60 do 115...predvsem suzuki, yamaha, mercury...test propelerjev itd...glej ni da ni...

Ce je to resno podjetje ki izdeluje te 650 bi moral imet kake teste ki so delali, torej motor, visina, propeler....glej za razmislit kaj kupovat....

Original ga je kupil z yamaho 40/70 pa verjemi je barka kar lepo sla v dvoje...

Pa ima 115 lt rezervoar inox, 60lt vode, winch in 35m verige, hladilnik...ni za hvalit to 650 ce z 115 ne glisira
andrej_
Desetnik

OdgovorNapisal/-a andrej_ » Sr Sep 05, 2018 14:05

morosito, se strinjam s tabo, da bi vsak proizvajalec to moral imeti, a ta ki je naredil mojo barko tega nima. Verjemi da sem naredil vse, da bi to dobil, a nisem, dobil sem samo neke načrte od barke ampak nič testiranj z motorjem in/ali propelerji. Edina informacija ki jo imam je tista ki se jo dobi tudi na njegovi spletni strani, in sicer da je možno vgraditi izvenkrmni motor (90-150 HP). Jaz sem vzel najmočnejšega. Zdaj se pač moram znajti po svoje, zato sem tudi dal vprašanje na forum. Še nekaj, tukaj govorimo o Nautica 690 z motorjem yamaha 150 (in ne Nautica 650 z motorjem 115, ki jo je pred leti imel glens, on je samo omenil da mu je dobro šla in da je bila poraba 1,35 litra na miljo pri hitrostih 16-18 vozlov). Zdaj ko sem premaknil tank in prefarbal antifouling se barka čisto drugače obnaša kot prej, poraba je padla. Zdaj moram sam še nabavit kakšne dobre flape in jih zmontirat, in zadeva bo rešena.
moro12345
Admiral

OdgovorNapisal/-a moro12345 » Sr Sep 05, 2018 18:49

Super pol. Flape in gres :)
Drugace jaz ne vem zakaj vidim to barko boljse s kakih notranjim motorjem...turbo diesel 120km na osovino :)
Bi pa bilo smeh ki na krmi bi lahko imel klasicen lezalnik za lezat pa se kaj drugega :)
andrej_
Desetnik

OdgovorNapisal/-a andrej_ » Sr Sep 05, 2018 18:58

če povem po pravici, sem najprej gledal da bi dal notranji motor namesto zunanjega. Problem je bil ta, da bi izgubil prostor v štivi, poleg tega pa bi nad motorjem bil še en ogromen pokrov (dvignjen nekje 20 cm nad podom), ob katerega bi se spotikal in klel vsakič ko bi šel na barko. Tako da sem dal rajši zunanjega. btw, danes sem šel ob 4200 obratih brez problemov 20 vozlov, poraba 32/33 litrov na uro kar je super v primerjavi s tem kar je bilo prej.
MarkoF
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a MarkoF » Ne Feb 03, 2019 18:51

Tud jaz imam 690k in še večje težave. Kupil sem najbrž prvi čoln te vrste, bil je na BB show in ima samo 115 Yamaho. Dobim 4400 obratov, ko je prazen čoln pa največ 5200. Sem bil dogovorjen, da zamenjam motor s 150 konjskim, pa sem se po tehle komentarjih premislil. Bom zamenjal samo propeler, je nemogoč 19 x 13. Tud moj (čoln) visi na desno, zato imam na levi kanto s 25 litri vode. Težav sem imel čuda tudi z dobavo...
Andrej, sem ti napisal privat pismo. rad bi, da se tema nadaljuje, nisem zelo poučen glede flapov.Lp
Uporabniški avatar
Paco
Admiral
Kraj: Lj-Pag

OdgovorNapisal/-a Paco » Ne Feb 03, 2019 20:51

Za Mercurija lahko rečem da so 5500-5700 obrati ki naj bi jih max dosegel. Za yamaho se bo oglasil kdo iz yamahe (najbrž je podobno).

Vsekakor je najprej za sprobat propele s katerimi bi to dosegel ( zadeva definitivno najcenejša) če z dosegom obratov drastično pade brzina pa je verjetno zadeva podhranjena.

Še nekaj ! previdno s flapsi...če bodo polizpodrivno preveč dvignili zna zadeva nenormalno izgubiti na stabilnosti in lahko pride pri brzini in valu do nihanja levo/desno da o nesreči iz tega naslova ne govorim. NI PA TO PRAVILO, odvisno od trupa.

mine 5 cents.
pojdi se z bikom bost!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov