kot pravijo potreba naredi izum.
Kot vsi vemo, se na barki v dobri družbi rado kak kozarec dobrega vina spije.
Težav pri tem ne manjka. Ena od največjih težav je ta, da so kozarci za vino ozki in visoki. Težišče kozarca je nad pecljom (visoko) kar pomeni da se kozarec hitro zvrne takoj ko se podlaga malo nagne. Zato sem prišel do ideje, da naredim nekaj, kam se bo kozarce zataknilo, da se ne morejo prevrniti med plovbo po razburkanem morju.
Ena od težva je tudi ta, da je potrebno kozarce pospraviti tako, da ne tolčejo en ob drugega, kadar so pospravljeni v omari. Se ne kotalijo in ne zlomijo. Zato sem prišel do ideje da neredim skupinsko stojalo na katerem bodo vsi kozarci hkrati zataknjeni. Ena od težav je tudi ta, da na barki med šestimi kozarci hitro pozabiš kateri kozarec je bil tvoj, zato sem se odločil. da bo izum imel označena-oštevilčena mesta in bo vsak vedel katero mesto je njegovo in vedno vzemal in spravljal kozarec na isto mesto.
Ena od težav je tudi posoda (vrč) za led. Vsi imamo radi vrč za led, na barki pa ni prostora še za en kos krame.
Zato sem dobil idejo, da se vse kozarce skupaj spravi v posodo za led, ki hkrati deluje kot škatla za kozarce.
Šel sem v Interspar, Muller, Mercator in izmeril vse možne kozarce, višine, dolžine širine, da ugotovim kakih dimenzij so vsi kozarci, da naredim univerzalno držalo. Kupil set šestih kozarcev, flašo vina in se lotil risati ter računati.
Poklical sem prijatelja, ki ima laserski razrez pleksi stekla in ga vprašal, koliko je primerna debelina za pleksi steklo, da iz njega lahko izdelamo posodo podobno akvariju. Odgovor je bil 5mm je zadosti.