inox rezervoar za gorivo čiščenje in zatesnitev

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

hansol

inox rezervoar za gorivo čiščenje in zatesnitev

OdgovorNapisal/-a hansol » Če Jul 20, 2017 17:27

Imam vprašanje glede čiščenja inox rezervoarja za gorivo: kako in s čim se čisti rezervoar ? Namreč obstoječ je zapacan z stopljenim silikonom ( koščki ) , ki ga je majstr napacal na spoj ohišje plovca/rezervoar.

In drugo vprašanje: s čim se zatesni spoj plovec/rezervoar ? Ali obstaja kvalitetnejši silikon , odporen na gorivo ? Ali je najboljše narediti gumijasto tesnilo ?

Sicer bi tu nalepil dve sliki, pa ne znam ali pa to ni možno...

Za odgovore se zahvaljujem
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Če Jul 20, 2017 19:23

.

Bencin, nafta????

Če si na vodi, seveda na suhem je enostavno, bo težko. Najbolje se očisti z izčrpavanjem. Cev in iztočiš. Enkrat, dvakrat, dokler je treba. Zmeraj preko krpe precediš gorivo in ga natočiš nazaj, pa zopet izčrpavanje. Dokler je potrebno. Predvidevam, da imaš zgoraj na rezervoarju odprtino in z roko "voziš" cev po dnu takrat ko izčrpavaš.

Je pa težava s tesnili! Pazi!

Nafta ni problem, bencin pač. Odkar se uporabljajo dodatki proti klenkanju, gumo ki bi jo uporabil za tesnilo enostavno napihne, nakuha, kot neopren postane in razpada. Če imaš bencin moraš vzeti tesnila za bencin.

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Uporabniški avatar
Pozejdon
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Pozejdon » Če Jul 20, 2017 21:09

Med plovcem in rezervoarjem bi moral imeti gumijasto tesnilo. Včasih ima kak star rezervoar še plutasto. Prejšnji lastnik je očitno nekaj na brzino tesnil, predvsem ne strokovno In zelo nevarno. Pri polnjenu rezervoarja na polno bi ti slekkoprej spustil in bi znal nastat velik problem. Če ga nikjer ne dobiš samostojno, razen v kompletu z plovcem javi oz. pridi k meni po originalno tesnilo.
Pozejdon,
Grem spet na morje, da se spomnim kako diši morski zrak, da vsaj malo znebim se vsakdanjih debat ...
Uporabniški avatar
Kepca
Kapitan
Kraj: Moste 1218 - Krk

OdgovorNapisal/-a Kepca » Pe Jul 21, 2017 10:53

Mislim, da se ti splača pogledat moje dogodivščine na isto temo

Čiščenje rezervoarja
in
Vonj po gorivu

Moja izkušnja ...
Vsekakor se ti že v prvo splača naredit kvalitetno.

Lp,
Boštjan
Karlito
Praporščak

Re:

OdgovorNapisal/-a Karlito » Ne Jan 13, 2019 19:12

Pozejdon napisal/-a:Med plovcem in rezervoarjem bi moral imeti gumijasto tesnilo. Včasih ima kak star rezervoar še plutasto. Prejšnji lastnik je očitno nekaj na brzino tesnil, predvsem ne strokovno In zelo nevarno. Pri polnjenu rezervoarja na polno bi ti slekkoprej spustil in bi znal nastat velik problem. Če ga nikjer ne dobiš samostojno, razen v kompletu z plovcem javi oz. pridi k meni po originalno tesnilo.

Jaz bi nujno potreboval ravno to tesnilo med nosilcem plovca in rezervoarjem (bencin). Kje ga dobim?

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov