Sicer eni pravijo, da je tudi Biscay zaliv....
Pa saj boš kmalu pogruntal v čem je fora. Pazi le, da boste ves čas vsi nosili jopiče...
Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino
fakinx napisal/-a::mrgreen: bi, a ne? Verjetno tudi boš, pa ne smeš. Samo zaliv in max 1km od obale.
Sicer eni pravijo, da je tudi Biscay zaliv....
Pa saj boš kmalu pogruntal v čem je fora. Pazi le, da boste ves čas vsi nosili jopiče...
Kuhan_Vinček napisal/-a:
Drugače pa 4 ljudi spraviš not tako da sedijo na tubah - po mojem vsaj.
pajer1 napisal/-a:Ma, brez veze ti je kal svetovat, ker si nazaj zadirčen in očitno sposoben prelisičit fiziko, pravila, zakone in boš spravil 5 litrov v enega, ko boš potreboval bo pa ta sistem deloval obrnjeno. Japajade!
Imej se lepo.
pajer1 napisal/-a:.Kuhan_Vinček napisal/-a:
Drugače pa 4 ljudi spraviš not tako da sedijo na tubah - po mojem vsaj.
Prav zabavaš me s tvojimi razlagami.
Kuhan_Vinček napisal/-a:Pozdrav vsem!![]()
Odločam se za nakup gumenjaka za 4 osebe do 3 m z napihljivim dnom ter motorja z močjo 5 KM.
Naj najprej povem, da sem temeljito prebral prve 3 strani tega podforuma (gumenjaki) in nisem našel odgovorov na naslednja vprašanja:
1. Kateri gumenjak, ki ustreza zgornjim kriterijem priporočate?
Glede kvalitete iščem nekaj kar ni poceni kitajska roba, hkrati pa ne potrebujem pretirano profesionalnega čolna.
Vsekakor bi kupil raje novo zadevo, saj sem takšne sorte, da raje kupim stvar novo, da nimam skrbi glede skritih problemov.
2. Kakšno je vaše mnenje o tem čolnu:
https://www.youtube.com/watch?v=8mAitp8A_cE
Je v videu dosti "marketinga", ali gre res za kvaliteten izdelek?
3. Kje priporočate nakup motorja? Kateri motor bi se dalo najceneje predelati na 6 KM, ter koliko bi to stalo - oziroma ali se splača? Ali lahko takšna predelava škoduje motorju?
4. Kje priporočate nakup lestve za vstop v čoln te velikosti? Bi svetovali vrvno lestev, ali iz drugega materiala?
5. Ali se mi splača dokupiti zunanji rezervoar za gorivo, ali naj ostanem kar pri vgrajenem + dodatna "kangla" za gorivo v čolnu?
Kakšna je sploh kaj poraba pri teh majhnih mlinčkih?
V kolikor se spomnim še kakšne zadeve, ki me bo zanima, dopišem.
Pa vnaprej hvala za pomoč!
pajer1 napisal/-a:.
A praviš da nam manjka ambicioznosti? Le kje je tvoja? Saj kaj manjšega in švohnejšega skoraj ne obstaja. Itd,itd,...
Kuhan_Vinček napisal/-a:Kuhan_Vinček napisal/-a:Pozdrav vsem!![]()
Odločam se za nakup gumenjaka za 4 osebe do 3 m z napihljivim dnom ter motorja z močjo 5 KM.
Naj najprej povem, da sem temeljito prebral prve 3 strani tega podforuma (gumenjaki) in nisem našel odgovorov na naslednja vprašanja:
1. Kateri gumenjak, ki ustreza zgornjim kriterijem priporočate?
Glede kvalitete iščem nekaj kar ni poceni kitajska roba, hkrati pa ne potrebujem pretirano profesionalnega čolna.
Vsekakor bi kupil raje novo zadevo, saj sem takšne sorte, da raje kupim stvar novo, da nimam skrbi glede skritih problemov.
2. Kakšno je vaše mnenje o tem čolnu:
https://www.youtube.com/watch?v=8mAitp8A_cE
Je v videu dosti "marketinga", ali gre res za kvaliteten izdelek?
3. Kje priporočate nakup motorja? Kateri motor bi se dalo najceneje predelati na 6 KM, ter koliko bi to stalo - oziroma ali se splača? Ali lahko takšna predelava škoduje motorju?
4. Kje priporočate nakup lestve za vstop v čoln te velikosti? Bi svetovali vrvno lestev, ali iz drugega materiala?
5. Ali se mi splača dokupiti zunanji rezervoar za gorivo, ali naj ostanem kar pri vgrajenem + dodatna "kangla" za gorivo v čolnu?
Kakšna je sploh kaj poraba pri teh majhnih mlinčkih?
V kolikor se spomnim še kakšne zadeve, ki me bo zanima, dopišem.
Pa vnaprej hvala za pomoč!
Glede na to, da ne morem editat prvega posta, bom tukaj napisal kakšna je trenutna situacija:
1. Gumenjak:
Glede na nasvete @fakinx (hvala ti, maš pir v dobrem), sem se odločil kupiti Hondin gumenjak z ALU dnom T30-AE2.
Za motor sem se odločil za Yamaho 5 KM.
Kje v Sloveniji bi po vaših izkušnjah pri nakupu zgoraj omenjene opreme dobil najnižjo ceno?
Motorja ne bom pedenal s 5 KM na 6KM. Neke blazne razlike verjetno ne bi bilo, pa še garancije mi potem verjetno ne bi več priznali. Ali se motim?
Še vedno potrebujem nasvet glede lestve za v čoln. Glede rezervoarja za gorivo, se sedaj odločam med zunanjima 12 L in 25 L. Približno koliko goriva bi tak motor potrošil na gumanjaku T30-AE2 z dvema osebama in nekaj prtljage na razdalji 50 km?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost