Argo 680

Vse o jadrnicah in jadranju

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator

Bench
Poročnik bojne ladje

Argo 680

OdgovorNapisal/-a Bench » Pe Sep 18, 2009 01:02

Pozdravljeni!

Zanima me, ali mi lahko kdo iz prve roke pove, kako se obnese jadrnica Argo 680. Najbolj me zanima ali je hitra, ali je zelo hitra, kako se drzi v slabem morju, koliko je tezka (prevoz na prikolici) ter naploh kaksen obcutek daje. Torej, sprasujem po izkusnjah, sicer je pa vsak taksen ali drugacen nasvet dobrodosel :)

Prebral sem sicer "test" na navtika kapital, ampak je zelo skopo napisan, prevec matematicno in ne daje neke predstave o tem, kaksna dejansko barka je.

Zanima me tudi, ali to se delajo, ker so redke kot zabe s protezo ze tako ali tako, na strani te firme pa ni niti besede o jadrnicah. Ce ima kdo pameten kontakt, bi prosil na ZS, ce lahko.

Sprasujem zato, ker je padla odlocitev za nakup jadrnice, ki mora imeti regatno podvozje, torej mora biti hitra, kabina mora omogocati zasilno spanje za vsaj 2 osebi, mora imeti dvizno kobilico, jadrnica mora biti prevozna na prikolici (torej nekje 7-7,5m max), cena pa naj nebi bila vec kot 20k€. Tako da, vesel bi bil se vsake dodatne ideje.

Hvala in mirno morje :wink:
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Pe Sep 18, 2009 18:04

Firma je bila prodana drugim lastnikom, ki mislim, da se z barkami ne ukvarjajo več. Gospoda Janeza Grdadolnika, ki je postavil podjetje Argo sem osebno poznal, jadrnice pa je izdeloval zaradi hobija. Žal je pred nekaj leti tragično preminil v prometni nesreči, podjetje pa sta hčeri potem v kratkem prodali.
Design za Argo 680 je naredil Marko Paš, pa mislim, da je bil takrat zraven tudi Davor Pregel, čeprav se ga ne omenja. Glede na pripovedovanje izkušenih je jadrnica hitra in primerna tudi za regate. Cena je bila včasih 18.500 EUR.
Narejen je bil tudi design za Argo 790, začeli so se izdelovati kalupi, vse skupaj pa se je potem ustavilo...
bouton
Admiral

OdgovorNapisal/-a bouton » Pe Sep 18, 2009 19:40

Oglej si Seascape 18! Morda bi bila to prava stvar zate. Možno jo bo probati tudi na sejmu v Izoli. narejena je po vzoru minijev (mini transat regata)

http://www.seascape18.com/prvastran.htm

In še nekaj izkušenj uporabnice:

http://jakinpopotniskidnevnik.blogspot. ... dranu.html

Na Hrvaškem jo lahko tudi najameš in vidiš ali je to prava stvar ali ne. Vsekakor nudi veliiiko jadralskih užitkov. Vprašanje pa je ali si zadovljen z bolj špartansko namestitvijo.
Bench
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Bench » Pe Sep 18, 2009 20:01

bouton, seascape-a dobro poznam, moj bratranec ga dela, z njim se tudi ucim jadrati :) vendar iscem meter, meter in pol vec, za jurja-tri manj.. ceprav mamo doma ze vsi obcutek da bo padlo po seascape-u, najbolj ker je hiter in enostaven :)

pa vendar me zanima kaksne so se opcije, nekaj vidim murphyje za skoraj zastonj, pa pravijo ljudje da je z njim tezje jadrati, bolj zahteven da je in da pac ni za zacetnika primeren.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta