Gumenjak ws Plastika
Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino
Da še jest povem zakaj sem se odločil za gumo na koncu celopoletnega razmišljanja in ogledovanja marin in mandračev.
Ker prvič samostojno vstopam v morejplovstvo, ker nimam znanja o vožnji na motor, ker je enostavna za prevoz in rokovanje, ker se manj ziba, ker imam male otroke in ženo ki niso navajeni na barke, ker je guma varna, ker je enostavna za vzdrževanje, ker je poceni za preizkus ali smo za ali ne in ker jo bom vozil na morje na enodnevne izlete po naši obali da se familja navadi na plovilo in užitke ki jih nudi.
Ker prvič samostojno vstopam v morejplovstvo, ker nimam znanja o vožnji na motor, ker je enostavna za prevoz in rokovanje, ker se manj ziba, ker imam male otroke in ženo ki niso navajeni na barke, ker je guma varna, ker je enostavna za vzdrževanje, ker je poceni za preizkus ali smo za ali ne in ker jo bom vozil na morje na enodnevne izlete po naši obali da se familja navadi na plovilo in užitke ki jih nudi.
Izpit za čoln sedaj imam, kaj pa zdaj... na morje seveda.
Tisto zibanje kogar moti bolje, da ima rit na suhem. Gumice do 3,5 so res majhne 5 in več pa imajo že kar nekaj predalov in prostora. Gotovo je tukaj tudi psihološka prednost (sediš na šlavfu, ki se ne potopi) medtem, ko na plastiki, če vdre voda pa tudi, če je dvojno dno je hitro panika. Je pa res da so gumice "predrage" v primerjavi s plastiko, sploh če primerjaš 10 let staro gumo(čeprav je od gume samo ime) in 10 let staro plastiko pa mislim, da se ni težko odločit. Mene osebno je prepričalo zavetje pred vetrom, ko se zvečer vračam z mokrimi otroci domov in pa cena.
Pač, samo moje mnenje.
Pač, samo moje mnenje.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov