Greenline 33 hibrid
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Greenline 33 hibrid
Verjetno ste si ogledali to plovilo pobliže na sejmu v Izoli , mogoče kdo tud sprobal , pa me zanima Vaše mnenje glede tega čolna . Mojo boljšo polovico je res prevzel in zelo je navdušena , moram reč da je tud meni všeč po vseh lastnostih.
Upam na kako strokovno mnenje ...ker je tukaj gor kar nekaj zanesenjakov , ki vidijo tud tisto kar drugi ne vidijo.
LP
Upam na kako strokovno mnenje ...ker je tukaj gor kar nekaj zanesenjakov , ki vidijo tud tisto kar drugi ne vidijo.
LP
SeaFun
Rodman Ventura 890
Rodman Ventura 890
Nekaj smo že pisali pod temo novost, sicer sem si ga pa podrobno ogledal v Izoli. Moje mnenje je vsekakor pozitivno, vendar se moraš odločiti za tak tip barke, torej "jadrnica brez jamborja in majhnim ugrezom" vsaj kar se hitrosti in porabe tiče. Za dva je super, če imaš še kaj otrok nastane problem z vsakodnevnim napenjanjem rjuh in pospravljanjem postelje v salonu. Tudi cena je zelo mamljiva, vsaj na začetku, ko prišteješ še vso dodatno opremo in predvsem fotovoltaiko je pa je že druga zgodba. Oblikovno mi je zelo všeč, dobre so tudi razne majhne podrobnosti in rešitve, npr. zadnja platforma... Če bi bil v penziji bi si jo kupil. Se pa bojim da je ne bom imel nikoli.
(vsaj penzije)
lpg
lpg
https://medisken.si
- Novinec
- Admiral
- Kraj: Sailing on the world
- Kontakt:
Prvič sem videl to plovilo v "surovem" stanju na Dueseldorfskem sejmu, čeprav sem ga pogrešal in pričakoval že v Londonu a ga tam ni bilo. Ko sem ga tam videl, sem bil razočaran. nekako se je slika o tem plovilu in prototipu razblinila.
Torej, prvič sem ga videl v Izoli, ga dotaknil, sprobal njegove kvalitete in kvantitete (materiali, delo, izdelava,...).
Kot je Gregor.n. napisal, je plovilo tako na oko, več kot čudovito,.... tudi mene je prevzelo.Začetna cena je nizka, skoraj neverjetna,.... potem pa gre cena v nebo. Št.4 (pet plovil naj bi bilo izdelanih in št. 4 naj bi bila v Izoli) stane (takšno kot smo videli) cca 120.000 brez ddv-ja.
Kvaliteta izdelave je dobra, posnemali so veliko dobrih rešitev iz drugih plovil, ter poskušali sestaviti plovilo po potrebi človeka.
Torej, za kopanje v bližnjem zalivu gorivo za ogrevanje, potem pri 5-6 KN do 15 Nm zastonj,.... vsa nadaljna plovba z minimalnimi stroški goriva oz. minimalno porabo (če plujemo z 8-9 Kn). Če plujemo 12 ali več, potem je poraba že velika.
Notranjost plovila pri 33 feetih je zadovoljiva, čeprav je samo sprednja spalnica uporabna, prav tako veliki toaletni prostori. Spanje v salonu in podiranje oz. pospravljanje postelje oz. mize,.... ne hvala.
Materiali v notranjosti zadovoljivi, le vrata v salon, omare,.. itd so absolutno pretanke in pri prvi malo večji vlagi jih boš lahko uporabil za bordanje.
Določene zadeve so še v povoju in vsak dan odkrijejo kakšno pomanjkljivost in vsak dan predlagajo kakšno izboljšavo. To je pač prototipno plovilo in to priznajo, povedo in se zavedajo ter ne zavajajo potencialnih kupcev.
Moja ocena je, da je plovilo všečno in z vsemi dodatki finančno dostopno plovilo. Kako se bo obnesel hybrid, kako polnenje in kako motor z nekajveč kot 75 KS na 33 feetnem plovilu v morju, ki predtavlja valove večje od malo videnega "olja"... to bo pokazala prihodnost.
Bo pa to "druga bavaria", se pravi serijsko plovilo s traka in proizvajalci nam obljubljajo po eno plovilo na delovni dan, kar bo cca 260 plovil na leto.
Torej, prvič sem ga videl v Izoli, ga dotaknil, sprobal njegove kvalitete in kvantitete (materiali, delo, izdelava,...).
Kot je Gregor.n. napisal, je plovilo tako na oko, več kot čudovito,.... tudi mene je prevzelo.Začetna cena je nizka, skoraj neverjetna,.... potem pa gre cena v nebo. Št.4 (pet plovil naj bi bilo izdelanih in št. 4 naj bi bila v Izoli) stane (takšno kot smo videli) cca 120.000 brez ddv-ja.
Kvaliteta izdelave je dobra, posnemali so veliko dobrih rešitev iz drugih plovil, ter poskušali sestaviti plovilo po potrebi človeka.
Torej, za kopanje v bližnjem zalivu gorivo za ogrevanje, potem pri 5-6 KN do 15 Nm zastonj,.... vsa nadaljna plovba z minimalnimi stroški goriva oz. minimalno porabo (če plujemo z 8-9 Kn). Če plujemo 12 ali več, potem je poraba že velika.
Notranjost plovila pri 33 feetih je zadovoljiva, čeprav je samo sprednja spalnica uporabna, prav tako veliki toaletni prostori. Spanje v salonu in podiranje oz. pospravljanje postelje oz. mize,.... ne hvala.
Materiali v notranjosti zadovoljivi, le vrata v salon, omare,.. itd so absolutno pretanke in pri prvi malo večji vlagi jih boš lahko uporabil za bordanje.
Določene zadeve so še v povoju in vsak dan odkrijejo kakšno pomanjkljivost in vsak dan predlagajo kakšno izboljšavo. To je pač prototipno plovilo in to priznajo, povedo in se zavedajo ter ne zavajajo potencialnih kupcev.
Moja ocena je, da je plovilo všečno in z vsemi dodatki finančno dostopno plovilo. Kako se bo obnesel hybrid, kako polnenje in kako motor z nekajveč kot 75 KS na 33 feetnem plovilu v morju, ki predtavlja valove večje od malo videnega "olja"... to bo pokazala prihodnost.
Bo pa to "druga bavaria", se pravi serijsko plovilo s traka in proizvajalci nam obljubljajo po eno plovilo na delovni dan, kar bo cca 260 plovil na leto.
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"
...........................................................(J.H.)
Tudi jaz sem si ga ogledal v Izoli in kot vedno sta me Jakopina navdušila predvsem z njunim načinom razmišljanja. Greenline - trend v svetu je, da je vse eko in bio ipd, osnovno ceno čim bolj približat navadnemu kupcu, barka je za preživljanje dopusta - torej se nam nikamor ne mudi in lahko gremo počasi, dizajn je ravno prav moderen kot tudi "retro".....
Pa vendar me tukaj nekaj zmoti in to je elektro pogon in predvsem njegova cena. El. pogon in celice stanejo po njihovih podatkih okoli 20000€ in če k temu dodamo obvezne drobnarije in DDV nas pride tak pogon več kot 25000€. Obljublja pa nam ta pogon le 15-20 NM dnevno pri hitrosti 5-6 vozlov. Če predvidevamo, da je poraba 75ks motorja pri tej brzini in velikosti barke cca 8 l/h, lahko plujemo "zastonj" nekje 2-3 ure na dan, kar pomeni preračunano v € cca 22-25€. Kar pomeni, da bomo el. pogon izplačali po cca 1000 do 1200 dnevih.....Če seveda ne upoštevamo stroškov za vdrževanje. Če plujemo na leto cca 50-60 dni (to je kar lepa cifra) in so vsak dan idealni pogoji za polnjenje bo el. pogon "izplačan" v 20-ih letih. Mislim, da ga bomo morali takrat že zamenjat in na račun tega nismo nič naredili (beri prihranili).
Seveda če pa gledamo iz stališča ekologije pa smo prihranili cca 24000 l nafte in ne vem koliko plinskih izpustov v zrak.
Po moje je ideja zelo zanimiva, Jakopina sta spet korak pred časom, vendar ljudje sedaj gledamo preveč vse skozi prizmo ekonomije, torej pričakujemo večji izkoristek el. pogona. Mogoče v drugi generaciji Green line-ov....................
Pa vendar me tukaj nekaj zmoti in to je elektro pogon in predvsem njegova cena. El. pogon in celice stanejo po njihovih podatkih okoli 20000€ in če k temu dodamo obvezne drobnarije in DDV nas pride tak pogon več kot 25000€. Obljublja pa nam ta pogon le 15-20 NM dnevno pri hitrosti 5-6 vozlov. Če predvidevamo, da je poraba 75ks motorja pri tej brzini in velikosti barke cca 8 l/h, lahko plujemo "zastonj" nekje 2-3 ure na dan, kar pomeni preračunano v € cca 22-25€. Kar pomeni, da bomo el. pogon izplačali po cca 1000 do 1200 dnevih.....Če seveda ne upoštevamo stroškov za vdrževanje. Če plujemo na leto cca 50-60 dni (to je kar lepa cifra) in so vsak dan idealni pogoji za polnjenje bo el. pogon "izplačan" v 20-ih letih. Mislim, da ga bomo morali takrat že zamenjat in na račun tega nismo nič naredili (beri prihranili).
Seveda če pa gledamo iz stališča ekologije pa smo prihranili cca 24000 l nafte in ne vem koliko plinskih izpustov v zrak.
Po moje je ideja zelo zanimiva, Jakopina sta spet korak pred časom, vendar ljudje sedaj gledamo preveč vse skozi prizmo ekonomije, torej pričakujemo večji izkoristek el. pogona. Mogoče v drugi generaciji Green line-ov....................
Deba 25, dobro si tole zračunal in se strinjam s tabo. To je isto kot če preračunaš ceno barke z bencin ali dizel motorji. Isplača se ti skoraj nikoli, razen če jo uporabljaš vsak dan kot npr. ribič, edina prednost je recimo "varnost", pri kateri pa se rado pretirava. Kajti potem so vsi čolni do cca 7m nevarni in eksplozivni in ne vem kaj še. Če se držiš "navodil za uporabo", in znaš uporabljati pamet, te nima bit kaj strah, vsaj mene ni.
lpg
lpg
https://medisken.si
Mam eno neumno vprašanje...
Kje zavraga pa naj bi imela ta barčica sidro?
http://www.greenlinehybrid.com/images/ladje/galerija_v/01.jpg
Kje zavraga pa naj bi imela ta barčica sidro?
http://www.greenlinehybrid.com/images/ladje/galerija_v/01.jpg
- Novinec
- Admiral
- Kontakt:
Če gledaš v premec in stojiš pred njim ga ima s strani na tvoji desni strani. (enako kot velike jahte). Če pa greš okoli barke ga najdeš na premcu z leve strani, "okovanega" z inoxom.
Meni se zdi celo zelo posrečena izvedba. Samo sidro pa je že vprašanje, ali bo zadržalo barko!
LP

Meni se zdi celo zelo posrečena izvedba. Samo sidro pa je že vprašanje, ali bo zadržalo barko!
LP
- Novinec
- Admiral
- Kontakt:
Pogrša ga ne, vendar tisto, kar sem videl na sejmu deluje bolj za okras, kot za resno sidranje v nekem zalivu.
Nevihta, slabo morje in podobne neprijetnosti na "okrasnem" sidru so verjetno znanstvena fantastika.
Ker je zadeva še v fazi sprememb in izboljšav, menim, da bodo s časom tudi to spremenili.
LP

Nevihta, slabo morje in podobne neprijetnosti na "okrasnem" sidru so verjetno znanstvena fantastika.
Ker je zadeva še v fazi sprememb in izboljšav, menim, da bodo s časom tudi to spremenili.
LP
u-r-o-s napisal/-a:Dizajn je meni zelo všečen, je pa to barka za uživat in ne za razkazovanje v stilu "kdo ima daljšega". Lahko bi skoraj rekel da je jadrnica brez jamborjaPomojem jim bo s tako ceno kar uspelo!
No tudi cena ni tako nizka.....razstavljena v Izoli je stala 135ooo€ z DDV. Mislim, da za to ceno v današnjih časih tudi dobiš kar lep kos kake druge barke......
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta