Prehod meje po morju 2020 junij
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Prehod meje po morju 2020 junij
Pred časom sem bral na netu, da se po odjavi na naši meji lahko prijaviš najprej v Puli. Ima kdo kakšno novejšo informacijo? V soboto grem namreč na dopust pa me zanima, če jo moram žgat naravnost v Pulo, ali se lahko klasično ustavim v Umagu ali Novigradu?
Re: Prehod meje po morju 2020 junij
Ne se preveč obremejevat, ti samo jadraj in kjer se boš prijavil bo itak prav, jaz sem se pred leti itak po plovbi iz it. do hr. na lastovem, čeprav se še nekje na sidru prespal, boli te kuke

a-lex napisal/-a:Pred časom sem bral na netu, da se po odjavi na naši meji lahko prijaviš najprej v Puli. Ima kdo kakšno novejšo informacijo? V soboto grem namreč na dopust pa me zanima, če jo moram žgat naravnost v Pulo, ali se lahko klasično ustavim v Umagu ali Novigradu?
Včeraj sem bil v Umagu. Kolikor je videti se je veliko bark prišlo odjavit in prijavit. Preveril sem tudi pri nas v recepciji marine ali prehod že dela in pravijo, da ja... Prejšnji teden si moral še v Pulo, glede na informacije, ki sem jih dobil na recepciji in na promet na pomolu očitno Umag dela...
Veter v laseh, travarca v zobeh 
Super, hvala za info, sem danes na netu prebral, da so Umag odprli 13.6.

Dve vprašanji glede prehoda meje:
Ali se v Umagu TT lahko plača s kartico? Na sezonskem prehodu pri marini.
Če pridem ponoči, ali lahko spim privezan na carinski pomol?
Marchi napisal/-a:Dve vprašanji glede prehoda meje:
Če ponoči pripluješ lahko prespiš na c. pomolu, nihče ti ne bo nič rekel, ker itak čakaš na prijavo, kar se pa plačil s kartico tiče nimam pojma
V Puli so imeli napisano samo v gotovini.
Iz prve roke (prejsnji teden)... Umag
Glede placevanja na kapitaniji NE sprejemajo kartic! Tako jaz kot nemc za mano sva morala na bankomat spodaj... Lahko placas pa z Euri!
Če prides ponoci bos lahko se prijavil na policiji ker delajo 24h. Sam sem prisel enkrat popoldan in se vezal direkt na bojo pa mi je marinajo svetoval naj grem prvo na policijo da ne bom mel potem tezave, (isto je naredu poljak za mano) pa ga je isto poslal na carinski pomol... Na pomolu pa stroga pravila, preckanje rampe ki locuje pomol buhvari preckat. Je hotela moja zena psa peljat na wc pa so jo lovili
...
V nedeljo ko smo se vracali pa sem na kapitaniji cakal vec kot uro za odjavo!...
U glaunem stroga pravila, kot bi bili leta 1991.. .
Lp
Glede placevanja na kapitaniji NE sprejemajo kartic! Tako jaz kot nemc za mano sva morala na bankomat spodaj... Lahko placas pa z Euri!
Če prides ponoci bos lahko se prijavil na policiji ker delajo 24h. Sam sem prisel enkrat popoldan in se vezal direkt na bojo pa mi je marinajo svetoval naj grem prvo na policijo da ne bom mel potem tezave, (isto je naredu poljak za mano) pa ga je isto poslal na carinski pomol... Na pomolu pa stroga pravila, preckanje rampe ki locuje pomol buhvari preckat. Je hotela moja zena psa peljat na wc pa so jo lovili
V nedeljo ko smo se vracali pa sem na kapitaniji cakal vec kot uro za odjavo!...
U glaunem stroga pravila, kot bi bili leta 1991.. .
Lp
Človek vedno zve kaj novega. V Umagu na sezonskem mejnem prehodu sem ob 19.30 pri policaju prijavil prehod čez mejo, nadaljujem pot proti Puli, kjer bom jutri zjutraj uredil formalnosti še na kapetaniji. Vmes bom ponoči vrgel sidro nekje okrog Poreča in prespal. Mislim da imam 48 ur časa da uredim formalnosti še na kapetaniji.
Torej ni čakanja na uradne ure pri prehodu meje in lahko nemoteno načrtuješ nadaljevanje poti. Važno je da je policaj zabeležil moj prehod meje. Nisem vedel.
Mogoče komu prav pride.
Torej ni čakanja na uradne ure pri prehodu meje in lahko nemoteno načrtuješ nadaljevanje poti. Važno je da je policaj zabeležil moj prehod meje. Nisem vedel.
Mogoče komu prav pride.
Marchi napisal/-a:Človek vedno zve kaj novega. V Umagu na sezonskem mejnem prehodu sem ob 19.30 pri policaju prijavil prehod čez mejo, nadaljujem pot proti Puli, kjer bom jutri zjutraj uredil formalnosti še na kapetaniji. Vmes bom ponoči vrgel sidro nekje okrog Poreča in prespal. Mislim da imam 48 ur časa da uredim formalnosti še na kapetaniji.
Mogoče komu prav pride.
No, policaj v Umagu pa mi je rekel, da pri odjavi, če prideš izven uradnih ur Kapitanije ( baje v Umagu delajo samo do 15h ), ni treba čakat, ampak si z odjavo na PP opravil vse formalnosti.
Kariera napisal/-a:Marchi napisal/-a:Človek vedno zve kaj novega. V Umagu na sezonskem mejnem prehodu sem ob 19.30 pri policaju prijavil prehod čez mejo, nadaljujem pot proti Puli, kjer bom jutri zjutraj uredil formalnosti še na kapetaniji. Vmes bom ponoči vrgel sidro nekje okrog Poreča in prespal. Mislim da imam 48 ur časa da uredim formalnosti še na kapetaniji.
Mogoče komu prav pride.
No, policaj v Umagu pa mi je rekel, da pri odjavi, če prideš izven uradnih ur Kapitanije ( baje v Umagu delajo samo do 15h ), ni treba čakat, ampak si z odjavo na PP opravil vse formalnosti.
Itak, to pa od zmeraj.
Marchi napisal/-a:Kariera napisal/-a:Marchi napisal/-a:Človek vedno zve kaj novega. V Umagu na sezonskem mejnem prehodu sem ob 19.30 pri policaju prijavil prehod čez mejo, nadaljujem pot proti Puli, kjer bom jutri zjutraj uredil formalnosti še na kapetaniji. Vmes bom ponoči vrgel sidro nekje okrog Poreča in prespal. Mislim da imam 48 ur časa da uredim formalnosti še na kapetaniji.
Mogoče komu prav pride.
Itak, to pa od zmeraj.
Nisem vedel...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov