Služnostna pravica na Hrvaškem
Moderatorji: moderator2, moderator
Re: Služnostna pravica na Hrvaškem
Načeloma se vsi posli v civilnem pravu izvajajo bona fide. Torej, zaupanje med partnerji je načeloma nujna sestavina. Seveda se da posel izpeljati tudi v manj optimalnih pogojih, vendar je tedaj tveganje za zaplete nesorazmerno večje.
Številni primeri se zapletejo, ne zaradi tega, ker bi imel nekdo načrt svojega sopogodbenika ogoljufati, temveč preprosto zaradi različnih pričakovan, interpretacije dogovorjenega, ipd. Nekateri se celo začnejo iskreno, pa se pod vplivom različnih dejavnikov prelevijo v vse kaj drugega. Zaradi tega je dober dogovor na začetku ključen!
Izpeljati kakršen koli pravni posel je povezano z določenimi tveganji, toliko bolj je to res, v kolikor gre za nekoliko kompleksnejšega. Glede na to, kaj je bilo zapisanega za tega, gre za dokaj kompleksnega z veliko variabilami in elementi, ki jih je treba predhodno preveriti. Zaradi tega sem v prejšnjih objavah zapil, kar sem. Sam po sebi je posel nedvomno izvedljiv, je pa treba (smiselno) doreči vrsto vprašanj, saj v nasprotnem primeru obstaja velika verjetnost kasnejših zapletov in tako to ni posel, kjer bi se dalo preprosto uporabiti vzorec tovrstne pogodbe.
V kaj se nekomu izplača vlagati, je stvar presoje vsakega posameznika.
Številni primeri se zapletejo, ne zaradi tega, ker bi imel nekdo načrt svojega sopogodbenika ogoljufati, temveč preprosto zaradi različnih pričakovan, interpretacije dogovorjenega, ipd. Nekateri se celo začnejo iskreno, pa se pod vplivom različnih dejavnikov prelevijo v vse kaj drugega. Zaradi tega je dober dogovor na začetku ključen!
Izpeljati kakršen koli pravni posel je povezano z določenimi tveganji, toliko bolj je to res, v kolikor gre za nekoliko kompleksnejšega. Glede na to, kaj je bilo zapisanega za tega, gre za dokaj kompleksnega z veliko variabilami in elementi, ki jih je treba predhodno preveriti. Zaradi tega sem v prejšnjih objavah zapil, kar sem. Sam po sebi je posel nedvomno izvedljiv, je pa treba (smiselno) doreči vrsto vprašanj, saj v nasprotnem primeru obstaja velika verjetnost kasnejših zapletov in tako to ni posel, kjer bi se dalo preprosto uporabiti vzorec tovrstne pogodbe.
V kaj se nekomu izplača vlagati, je stvar presoje vsakega posameznika.
Lep pozdrav.
Seveda je tak posel izvedljiv. Tudi na Hrvaškem...
Bistveno je, da je dogovor sklenjen na papirju, opisane vse okoliščine in medsebojne obveznosti in pravice yer (kot je v navadi in tudi zakonsko določeno v nekaterih primerih) podpisan in overjen pri pristojnem notarju. V kolikor gre za odplačni posel je zadeve rock-solid in zdrži tudi sodno presojo morebitnih dedičev.
Moj predlog je, da se opravi cenitev sedaj in cenitev po končani investiciji, določi letna najemnina in določi št. let najema. Pogodba se “deduje” in ni težav. V kolikor we dediči s tem ne strinjajo imajo vedno možnost razdreti pogodbo, seveda z izplačilom “preostale vrednosti”.
Pametni pač piše...
Bistveno je, da je dogovor sklenjen na papirju, opisane vse okoliščine in medsebojne obveznosti in pravice yer (kot je v navadi in tudi zakonsko določeno v nekaterih primerih) podpisan in overjen pri pristojnem notarju. V kolikor gre za odplačni posel je zadeve rock-solid in zdrži tudi sodno presojo morebitnih dedičev.
Moj predlog je, da se opravi cenitev sedaj in cenitev po končani investiciji, določi letna najemnina in določi št. let najema. Pogodba se “deduje” in ni težav. V kolikor we dediči s tem ne strinjajo imajo vedno možnost razdreti pogodbo, seveda z izplačilom “preostale vrednosti”.
Pametni pač piše...
se ukvarjam z nekim biznisom hvala bogu ni velik ampak dovolj da zivim,edini krat ko so me nategnili so bili slovenci ki so zahtevali en kup pogodb garancij ipd gospod je znan slovenski poslovnez in je si dostikrat sonci zobe na tv,navkljub stisku rok in celemu nadstropju pravnikov se je izkazalo da ni gentleman,zato me zvije v zelodcu ko mi zacnejo neki kekci razlagat o pogodbah,delal sem in se delam z ljudmi kjer velja stisk roke,ker stisk roke nekaj pomeni,ostalo je samo bla bla,tako je med gentlemani in kurbami, beseda velja,kdor jo prelomi je kar je in to je njegov problem in problem njegovih otrok,drhal je pac drhal in drhal ne sme nikoli zmagat tudi ce pise v pogodbi
Najveckrat zmaga drhal. Zal je tako.
Največkrat zmagajo tisti, ki bolje poznajo pravo, oziroma imajo boljše pravnike.
Odvetnik mi je nekoč dejal: v pravu ni pomembno, kdo ima prav, ampak kdo bolje pozna zakone in pravdni postopek.
Odvetnik mi je nekoč dejal: v pravu ni pomembno, kdo ima prav, ampak kdo bolje pozna zakone in pravdni postopek.
V sodnih postopkih je pomembno zgolj to, kaj je mogoče dokazati. Seveda je poznavanje postopkov, zakonodaje in sodne prakse logična osnova. Lahko namreč vemo, da je nekdo krivo izpovedal, da listinska dokazila ne odražajo realnega stanja, da je interpretacija dogodkov netočna in vendar nam to ne pomaga prav veliko. Zaradi tega ni pravo vprašanje, kaj je resnica temveč, kaj je na sodišču dokazljivo (kateri deli resnice). Najbolj tragično za stranko je, kadar krivice, ki se ji je zgodila, zaradi različnih razlogov, ni mogoče dokazati z zadostno visoko verjetnostjo. V tem primeru sodišče tega pač ne upošteva.
Lep pozdrav.
Toliko o temu, da zadostuje dober občutek, stisk roke in nekaj napisano na papirju. Tisti, ki to verjamejo, kar kličejo po nategu. In potem se jezijo nad sodišči, odvetniki in drhaljo, v resnici bi morali bit pa jezni nase, ker so bili preveč naivni in so se pustili nategnit.
Odlično napisano H2O
Vedno so potem vsi drugi krivi
Vedno so potem vsi drugi krivi
Prijatelje bolj cenim po tem, koliko preplujejo in ne po tem, kako veliko barko imajo!
@H2O
Nedvomno se strinjam, da je naivnost, malomarnost, ne nazadnje pomanjkljivo znanje ljudi, velikokrat osnova za nadaljne težave, ni pa rečeno, da tudi sicer ne more priti do zapletov. Primer mojega kolega. Cela družina pravnikov in na koncu jih naheca gradbinec. Sicer so zadevo rešili, vendar z veliko porabljenega časa in živcev.
Nedvomno se strinjam, da je naivnost, malomarnost, ne nazadnje pomanjkljivo znanje ljudi, velikokrat osnova za nadaljne težave, ni pa rečeno, da tudi sicer ne more priti do zapletov. Primer mojega kolega. Cela družina pravnikov in na koncu jih naheca gradbinec. Sicer so zadevo rešili, vendar z veliko porabljenega časa in živcev.
Lep pozdrav.
Se strinjam. Če si še tako previden, te lahko kdaj nategnejo. Ampak, če nisi, je še dosti več možnosti, da te bodo nategnili.
Veš kako pravijo: previdnost je mati modrosti, ampak je kljub temu postala mati
Veš kako pravijo: previdnost je mati modrosti, ampak je kljub temu postala mati
Ampak..kupil sem avtodom od dveh starejših avstrijskih zobotehnikov..za dober denar sta ga prodajala, pa mal smo še zglikal..hočem dat aro..ja čakte no užaljen reče lastnik..sej sva si dala roko..to je men dost...sem si mislil ,pa men ni ,k bo en prtrogu več šoldi pa adijo dober domek..pravim, da bi rabu papirje za to ,da ga zavarujem nase..on mi jih da brez problema..kaj bi ga lahk jaz nategnu,ko mi je vse dal v roke brez 10 e plačanih.Nardim prepis,tehnični,name pisam,evri še lepo ne mojem trrju..no pol naslednji dan smo se dobili po službi na banki ,da smo evre pospremili na trr od teh mojstrov..No predn sem se odpeljal prvi dan ,sem vzel v roke os izkaznico in mu rekel..lej jaz vem, da sem pošten,ti pa še ne veš, da sem ,pa daj saj mojo osebno slikaj ,da neki imaš v rokah..Pa je spet reku,sej sva segla v roke,to men zadošča...mater 65 let star tip,pa svetovljan...očitno je imel srečo v življenju ,da ga ni noben od zadi na suho na...
Sej lohk, da ga je, sam se v enem trenutku pac nehas sekirat; mu je lajf brez stresa vec vreden. Je pa to seveda ok za manjse zneske, seveda relativno od tega kolk ma kdo pod palcem.
-
al
Roka nekje velja. Pri nas pač (ponavadi) ne.
Jebiga.
Folk pač ne štek “old money”. Mislijo, da bodo z raznimi predavanji (varianta Lisac) in knjigami “how to get rich” ob mečanici balkanskega natega obogateli.
Jebiga.
Folk pač ne štek “old money”. Mislijo, da bodo z raznimi predavanji (varianta Lisac) in knjigami “how to get rich” ob mečanici balkanskega natega obogateli.
Pravo ni pravica,oz pravica ni pravo,kar se pa Slovencev tice smo malo mahnjeni na pravdanje,vendar kot pravijo dobri pravniki je bolje slab dogovor kot dobra dobljena tozba,sicer nikoli ne ves kdo bo pravnike placal vec oz kot je napisal H2O samo malo popravljeno ponavadi zmaga tisti ki bolj placa pravnike,ker drazji so vec prijateljev imajo, pravniki so kot vino starejsi so drazji so,prijatelji pravnikov so tudi sodniki v sloveniji je pac 1 faks in ce ni faks imajo zene skupnega frizerja,mozno je da tudi igrajo tenis,golf in obstajajo interesne dejavnosti npr skromne vecerje,razne dobrodelne dejavnosti,lionsi,rotary, vrana vrani oci ne izkljuje,mozno je tudi da te zamenjajo za kaksno majhno uslugo,da to spoznas moras velikokrat verjeti stisku roke
in ko prestopis vrata sodisca ne isces pravice ker tam je pravo,pravo je izum starih rimljanov in je do sedaj najbolj pragmaticen nacin da nasa druzba lahko funkcionira,drugace bi bile ulice krvave,ce bodo izumili boljsega bo verjetno pravo izumrlo vkolikor bodo pravniki to dovolili
gospodu ki je to zacel veliko srece pri obnovi hise jaz verjamem da mu bo uspelo
gospodu ki je to zacel veliko srece pri obnovi hise jaz verjamem da mu bo uspelo
...na žalost najbolj resnično...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta