cerada pušča
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
cerada pušča
Potrebujem nasvet: cerada na čolnu mi pušča po šivih. V bistvu je po malem kapljalo že pri novem, zdaj, po nekaj letih pa še bistveno bolj. Lani sem zadevo reševal tako, da sem čez nalepil Tesa trak (neke vrste elastičen, iz blaga) in je bilo kar v redu, samo ko je šla sezona k koncu je počasi začel odstopati in je spet puščalo, pa še izgledalo je precej nemarno. Verjetno sem zasral že na začetku, saj sem (da ne bi prišlo do nepotrebne izgube dopustnih ur) trakove nalepil že prej, še preden je bila cerada (tenda) namontirana na čoln. Seveda ko cerado namestiš na čoln se napne in to je verjetno imelo na trakove svoj učinek. Ostalo sta naredila morje in sonce. Zanima pa me, kako se v resnici rešuje te težave, če predpostavimo da odgovor ni: kupi novo. Zanima me tudi to, v primeru da bi dal delati novo (prej ali slej bo tako ali tako treba), kdo to oz. kako se to kvalitetno naredi, materiali, izvedba..., da ne bo puščalo pri šivih, itd.?
Zdravo!
V navtičnih trgovinah se dobi sredstvo za tesnenje šivov; majhna flaška s sredstvom ki ga napocaš po šivih in potem ne spušča več. Problem je edino, če imaš temno cerado bo vidno ker ko se sredstvo posuši zgleda belkasto... Drži pa sredstvo kakšno sezono...
LP
SS
V navtičnih trgovinah se dobi sredstvo za tesnenje šivov; majhna flaška s sredstvom ki ga napocaš po šivih in potem ne spušča več. Problem je edino, če imaš temno cerado bo vidno ker ko se sredstvo posuši zgleda belkasto... Drži pa sredstvo kakšno sezono...
LP
SS
Zakaj nimamo nikoli dovolj časa da bi zadevo naredili dobro prvič, vedno pa dovolj časa da jo naredimo še enkrat?
Živ,
jaz sem premazal šive s silikonom (siko).
Naneseš na prst in povlečeš po šivih, da se silikon lepo vpije v šive in vse luknjice. Nato čim bolj lično počistiš okoli, kjer se zamaže.
To je to in cerada ne prepušča več po šivih.
Res pa je, da je odvisno od barve cerade in barve silikona, ali ga bo videt.
Moja je bila stara in me ni motila malo bolj bela črta od silikona.
Čene pa lahko daš prozoren silikon.
LP
jaz sem premazal šive s silikonom (siko).
Naneseš na prst in povlečeš po šivih, da se silikon lepo vpije v šive in vse luknjice. Nato čim bolj lično počistiš okoli, kjer se zamaže.
To je to in cerada ne prepušča več po šivih.
Res pa je, da je odvisno od barve cerade in barve silikona, ali ga bo videt.
Moja je bila stara in me ni motila malo bolj bela črta od silikona.
Čene pa lahko daš prozoren silikon.
LP
No, jaz sem bil zelo pameten
in sem cerado ki je bila umetniško posrana od galebov zabrisal v pralni stroj(40oc) in sedaj je zelo mehka in ves vosek(vsaj mislim da je) je šel dol pri pranju. Ali ta sredstva ki jih ponujajo na netu tudi impregnirajo celo cerado(da ostane nepropustna)al je to bolj zaščita pred vlago. Drugače bi jo peljal kam povoskat oz . bi tudi sam, če se da.
Ko sem sam spraševal za dobra impregnacijska sredstva so bila ta zelo draga (za impregnirat šive - sem že pisal pod tem naslovom).
Zato sem se za šive cerade odločil, da jih namažem s siko-silikonom. Prišlo je OK.
Površina cele cerade je kar velika. Povprašaj malo koliko tega impregnacijskega sredstva bi potreboval. Dobro impregnacijsko sredstvo ni prav poceni.
Lahko bi ceneje prišel, če ti nekdo zašije novo cerado. Jaz poznam možakarja, ki je v penziji in ima cene zelo sprejemljive (je na primorskem).
LP
Zato sem se za šive cerade odločil, da jih namažem s siko-silikonom. Prišlo je OK.
Površina cele cerade je kar velika. Povprašaj malo koliko tega impregnacijskega sredstva bi potreboval. Dobro impregnacijsko sredstvo ni prav poceni.
Lahko bi ceneje prišel, če ti nekdo zašije novo cerado. Jaz poznam možakarja, ki je v penziji in ima cene zelo sprejemljive (je na primorskem).
LP
mungo napisal/-a:Hvala za vse odgovore!
Pred dopustom sem kupil v camp-ingu premaz za šive in potem ko je bila cerada že napeta namazal šive, postopek ponovil 3× in zadeva res dobro deluje! Kljub nalivu ni niti malo spustila.
lep pozdrav, tud jaz mam isti problem..ali mi lahko zaupaš kako se reče temu sredstvu..
hvala
Veritas et Aequitas
Pozdravljeni
Tudi sam sem letos impregniral cerado na čolnu.
Ker sem pred sezono impregniral baldahin in opazil, da sem končno našel solidno sredstvo za impregnacijo, sem z istim sredstvom impregniral tudi cerado čolna. Sicer ne vem kako se sredstvu reče, ga pa prodajajo v Merkurju na kamping oddelku in stane okoli 10eur za plastenko z razpršilom. Mislim da imajo dve različni vrsti , ki sta namenjeni različnim materijalom. Po nanosu cerada ni več prepuščala. Porabil sem 1,5 razpršila ( mislim da je o,5l) za cerado 4,7 m dolgega fischermena.
LP
Tudi sam sem letos impregniral cerado na čolnu.
Ker sem pred sezono impregniral baldahin in opazil, da sem končno našel solidno sredstvo za impregnacijo, sem z istim sredstvom impregniral tudi cerado čolna. Sicer ne vem kako se sredstvu reče, ga pa prodajajo v Merkurju na kamping oddelku in stane okoli 10eur za plastenko z razpršilom. Mislim da imajo dve različni vrsti , ki sta namenjeni različnim materijalom. Po nanosu cerada ni več prepuščala. Porabil sem 1,5 razpršila ( mislim da je o,5l) za cerado 4,7 m dolgega fischermena.
LP
pozdravljeni, še zmeraj iščem neko pametno sredstvo za impregnacijo tende in za šive.tko kot je rekel admin strabrite je za en K... nič ne pomaga samo spira se po čolnu in dela svinjarijo...oz črne madeže..
a je kdo slišal za tole?
http://www.navtikasport.com/index.php?p ... ure_id=659
http://www.navtikasport.com/index.php?productID=1475
hvala in lp
a je kdo slišal za tole?
http://www.navtikasport.com/index.php?p ... ure_id=659
http://www.navtikasport.com/index.php?productID=1475
hvala in lp
Veritas et Aequitas
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti